avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
Interesant! :)
Da, mai vreau sa ma las si am mai scris undeva, riscand sa fiu tinta pentru rosiile din emoticoane :)) :tomato:, ca mie criza asta mi-a prins bine. Am redus fumatul la jumatate, ceea ce este foarte important pentru mine. Pur si simplu intr-o zi am insirat cateva tigari pe masa si mi-am zis ca voi fuma la o ora. Asa am facut de 2 saptamani. Nu mai tin tigarile langa mine, nu mai fumez in casa, dar ma uit la ceas cum nu m-am uitat in ultimii 10 ani :)) Mi-am gasit nashul!! Guvernul, scaderea pensiilor si fumatul!
Nu stiu cat mai pot reabilita din sanatate, stiu insa ca ma reabilitez bine de tot la buzunar.
Astept sa ma obisnuiesc cu aceasta stare, sa nu ma mai uit la ceas si va urma un alt pas...o injumatatire din nou. Probabil la viitoarea masura guvernamentala, la marirea taxelor si impozitului :stunned:
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
elga50, moderator
Ce cunoscut imi pare ... deja vu ... parca ar fi acelasi ceas !
Apreciez aceste eforturi, pentru ca stiu ce inseamna...
Curaj, guvernul e cu noi !
Nu fumez de un an si jumatate, dupa ce am fumat aproximativ 20 de ani un păachet si jumatate pe zi. Daca te lasi de fumat, te lasi brusc, cu vointa. Nu merge cu redusul tigarilor daca ai fost un fumator inrait. O sapt. am purtat patch-uri cu nicotina pe brat pt. a substitui nevoia biologica. Cea psihica dora prin vointa o invingi. Succes.
Sunt de acord ca vointa joaca un rol foarte important.
Fizic, eu simt nevoia tigarilor dimineata, in rest, dupa ce depasesc faza de revenire la o stare acceptabila, restul ar depinde de vointa.
Nu vreau sa-i demobilizez pe cei care ar dori sa se lase de fumat, totusi, eu n-am reusit si nici nu cred ca voi reusi sa ma las de fumat brusc.
E si o chestiune care tine de personalitatea omului. Eu reactionez brutal si "sinucigas" atunci cand imi sunt sau imi impun eu-insami masuri restrictive dure, incerc sa scap cu orice pret din chingi.

Si atunci am incercat aceasta metoda soft. De cand am adoptat aceasta metoda nu mai iau niciodata tigara din pachet, acasa fiind, ci de pe masa, unde sunt insirate, iar daca plec undeva imi iau in pachet maxim 2 tigari cu mine.

Am incercat sa vad ce se intampla daca fumez o tigara la un sfert de ora dupa precedenta. N-am mai putut, am stins-o. A fost un mic experiment ca sa vad daca naravul ma pandeste sau chiar "a-ntins-o" :). Foarte interesante aceste mecanisme din mental !!! Am fost foarte bucuroasa sa constat ca sunt pe calea cea buna. Iar satisfactia de a-mi ramane in buzunar cateva milioane de lei e imensa. Din pacate ameliorarea sanatatii nu da semne prea vizibile, probabil va mai dura......
17 mai 2010...!:oops:
Eram la numai doua zile de la inceputul celei de a doua metode-autoexperiment, propusa pentru "Razboiul cu ego-fumatorul":training: la start cu handicap :unul contra doi:fight: (adica Eu impotrive lui EGO si EA!!) Nu puteam s-o recomand!
Astazi, (nu vreau sa numar zilele) dupa ceva timp, recunosc faptul ca nu mi-as fi putut inchipui atunci, rezultatul experimentului: SUNTEM O FAMILIE DE NEFUMATORI :thumbup::thumbup:
ceea ce va dorim si Dumneavoastra :love2:

Nu va auto-pacaliti/motivati cu "nevoia biologica de nicotina" -este pur reflex/obicei comandat psihic. Organismul nu solicita intoxicarea ci lupta din greu sa o elimine iar staruinta lui, pe care o simtim ca pe o normalitate, in momentul de relaxare "dupa", o traducem ca pe o necesitate morbida fara leac, o boala lunga.
Nu rezolvati cu reducerea "treptata".Este sortita esecului, pentru ca actiunea proprie nu este indreptata spre eliminarea obiceiului ci numai spre reducere, cu motivatia permanent valabila "ce daca mai aprind una acum, doar am scazut de la un pachet/zi la 15 tigari!! Pot sa fumez pe a 16-a ca tot ma mentin in trend...:P )

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)