avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
Nu am mai citit şi celelalte mesaje, dar s-a gândit cineva la partea financiară? Eu acum mi-am dat seama că într-un an de zile şi 3 luni de când nu mai fumez mi-am dublat biblioteca. Mi-am permis de fiecare dată orice carte mi-am dorit. Deşi am la dispoziţie aceaşi sumă de bani ca şi înainte pur şi simplu mi-am permis să îmi cumpăr mai multe lucruri pe care mi le doream tot timpul, şi nu mi le luam; vorba aia: nu aveam bani de răsfăţ şi de nervi mai fumam un pachet de ţigări. De alea aveam mereu bani.
Sigur are toată lumea vreo plăcere ( nu vicii!!! ) pe care ar cheltui mai mult, dar nu se poate pt. că banii sunt alocaţi ţigărilor. Acum am ajuns să mă uit la lumea de prin cafenele, la tinerii de pe stradă, la toţi care sunt cu ţigara în mână, şi să mă întreb: De unde aveţi bani de ţigări????
Exagerez?
Putem renunta la foarte multe lucruri, putem amana sa cumparam cate ceva din ceea ce ne intereseaza,dar tigara intrucat e ca un fel de hipnoza si are efect imediat,cel putin eu,cand fumam, nu m-au oprit niciodata gandurile financiare sa cumpar tigari.

Buna ziua la toata lumea...am intrat pe forumul acesta pentru o problema si am ajuns sa citesc mai multe subiecte, printre care si acesta...coincidenta face ca eu sa am o saptamana si o zi de cand nu mai fumez...si sper sa dureze acest lucru...ultima data a durat 3 luni...acum sper sa dureze mai mult...nu mai tin minte exact cum de m-am lasat data trecuta de fumat dar acum stiu ca m-a frapat un calcul pe care l-am facut: pe tigari se duceau extrem de multi bani!!bani cu care se pot face multe!!legat de ce se scria mai sus, adevarul e ca si eu mi-am imbogatit biblioteca in perioada aia in care nu fumam...acum am inceput din nou sa investesc in altceva decat tigari...dupa parerea mea e vorba doar de vointa fiecaruia...parerea mea e ca daca vrei, te poti lasa de fumat...e destul de greu sa te obisnuiesti fara tigari: fara pauza de tigara, fara tigara de la cafea, fara tigara de dupa masa....sunt multe momente ale zilei pe care trebuie sa le acoperim cu altceva decat cu tigarile...e mai greu la inceput dar pe parcurs reusim...eu, cel putin, mi-am dat seama ca sunt atatea lucruri mult mai bune de facut...:)
Salut . Eu am fumat de mic copil.Am incercat sa renunt la tigari dandu-mi seama ca nu este deloc benefic organismului dar nu am reusit . Ma lasam pentru maxim o saptamana si apoi reveneam iar la vechiul obicei … fumatul .Spre sfarsitul anului trecut am avut o raceala care nu mai trecea si am facut niste analize si mi-a descoperit pneumonie interstitiala iar la radiografie plamanul meu nu arata prea bine.Atunci am inteles ca trebuie neaparat sa ma las de fumat dar nu prea stiam exact cum sa fac.Un prieten mi-a recomandat un produs natural Noni de care el a auzit la Tv.M-am hotarat sa-l incerc si va pot spune ca a facut minuni in cazul meu .M-am lasat de fumat si m-am simtit si foarte bine !
Oameni buni..si foarte buni! Am gasit subiectul si dupa ce l-am citit in totalitate,profitand ca toata lumea doarme, am gasit ragazul sa intervin cu cateva remarci prin care mi-am confirmat practica "lasatului de fumat".
Toti participantii mi-au confirmat ca fumatul nu este un viciu, nu este comparabil cu drogul si nu il lasi "cu vointa" ci cu.... INTELIGENTA si PREMEDITARE.
Argumente:
-nimeni nu are dureri sau stari de rau fizic(lesin,dureri,frisoane,comvulsii), daca nu fumeaza.
-metoda de reducere a numarului de tigari, este pura premeditare si programare inteligenta, care nu da rezultat decat numai atunci cand subiectul anuleaza intentionat programul, fara a avea un motiv serios ci:neglijenta/satisfactia reusitei/afectiunea fata de un fumator apropiat/reflexul conditionat.
-reluarea fumatului nu s-a facut "in chinuri groaznice" ci tot prin decizia proprie a fostului fumator, care se simte autoexclus din grupul din care face parte.
In concluzie hai sa recapitulam:
1.Organismul nu cere a fi intoxicat dar se adapteaza luptand cu toxinele din tigara.
2.Dependenta de tigara, este unul din miile de motive pe care inteligenta fumatorului le gaseste pentru a-si satisface o placere, care de fapt nu este decat o asociere de reflex, fata de un colectiv, un festin, o preocupare mentala (plictiseala,melancolie,concentrare creativa,etc)
Dovada?Cam cate din tigarile aprinse le uitati in scrumiera si se autoconsuma din singurul motiv ca atentia este atrasa de alta activitate.Si de cate ori aprindem din acelasi reflex o alta tigara desi cea anterioara fumega inca uitata pe undeva?
3.De cate ori aprindem tigara (asociata unei pauze) si pe la 1/2 simtim ca are gust rau, dar din "spirit de economie" o fumam mai mult fortat, din cateva fumuri, ca sa nu risipim cumva, valorosul chishtoc neconsumat!!
Daca sunt credibil sau cel putin credeti ca am dreptate prin aceste constatari de autoanaliza, am sa revin cu cele doua metode prin care un fumator de 30-40 tigari/zi s-a lasat de fumat ,tot prin reducere programata, de la maxim la 0 din prima zi !

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)