avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
cu renuntatul la fumat ... am vazut cum sta treaba ;)

Dar va mai amintiti cind ati fumat prima tigara ?In ce imprejurare ?
Da. aveam nu mai mult de 14 ani. Ma dusesem la o colega de clasa acasa si tot acolo venise un vecin al ei mai mare ca noi, prieten din bloc. Baiatul fuma si prietena mea i-a cerut o tigara. Cand a aprins-o mi-am dat seama ca era deja fumatoare. Probabil ca ma uitam la ea intr-un fel anume.... si mi-a intins tigara. "Trage si tu, dar nu in piept, tine fumul in gura". Am luat-o, tin minte si acum era o Virginia, am fost destul de atenta si nu am tras in piept. .... Si tot asa, din cand in cand cand ma mai duceam la ea imi mai dadea o tigara....
Probabil ca daca nu era atunci, ar fi fost altadata, nu stiu. Cert e un lucru, daca as fi tras in piept si m-as fi inecat cu fumul, n-as mai fi pus tigara in gura niciodata. Am mai avut asemenea incercari, dar daca initial mi-au cauzat vreun rau nu le-am mai repetat sau, oricum, m-am ferit sa-mi mai dau prilejul sa sufar.
Fumatul este un refugiu,de noi sau de slabiciunile noastre.

Momentul cand m-am apucat de fumat este cam neplacut,urmare a unei stari de presiune care esra la tot pasul,in 2004 cand trebuia sa pun in aplicare o decizie de concediere colectiva pentru 1000 de salariati,pe marea majoritate cunoscandu-i.

Si vestea buna este ca m-am si lasat de fumat.=D>
Anul trecut ne-am mutat intr-un sediu nou si ne-am amenajat loc pentru fumat,era neamipomenit.Seful cand avea nevoie de ceva urgent venea dupa noi si ne zicea zimbind "de ce nu m-ati anuntat ca v-ati schimbat biroul!".

Anul acesta ,in urma cu doua luni ne-am mutat in aceeasi cladire, dar la alt etaj, si ........... stupoare #-o nu mai aveam fumoar.

Loc de fumat este in fata cladiri, si atunci mi-am zis : "vai in ce hal am ajuns, nici in ruptul capului nu voi fi sluga unei tigari" si din acel moment nu mai fumez.;)
=D> Ex-ce-lent!!!!
Asa era sa mi se-ntample si mie, mai aveam de facut pasul de la fumoarul din capul holului, afara, in ploaie si frig. Din pacate....mi-am schimbat locul ..... acasa:), unde nu ma mai gonea nimeni afara. As putea sa ma dau singura-afara din casa, nu? Cam greu...sunt atat de parsiva cu mine insami, incat sunt in stare sa ma conving sa ma mai las la o tigara in casa....:)
Draga Elga eu cred ca exista o varianta si pentru dvs.

Cred ca ar trebui sa animizati tigara si sa o priviti ca pe un dusman pe care-l lasati sa va faca rau,in mod voit.

Eu aveam impresi ,gresita dealtfel,ca atunci cand fumez scot niste idei traznet si era ca o participatie la acest joc.
Tigara este un viciu al nostru pe care trebuie sa-l infrangem.Este bine sa cautam o abordare a ceea ce este in jurul nostru in mod real si nu printr-o perdea de fum.

Si sa revin la ceea ce au spus colegii mai sus,totul depinde de vointa,nu algoritmi si formule matematice cate pe zi,cate pe saptamana,ci NU si GATA.

Va doresc SUCCES si sa stiti ca merita sa luptati cu dvs. cand sunteti fata-n fata cu ispita.

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)