Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
Poate aveti dreptate cu reducerea treptata a tigarilor.
Eu nu mi-am propus sa le reduc treptat, ci am adoptat o metoda putin diferita: le-am injumatatit numarul, pur si simplu.
La mine aceasta metoda functioneaza, astfel incat mi-am educat obiceiul sau mai bine zis, ca sa fiu sincera, sunt pe cale de a-l educa. Daca la inceput ma uitam de 10-20 ori la ceas intre tigari, acum am ajuns sa nu ma mai uit decat destul de rar.
Rezultatul? Mi-am reglat somnul de noapte cum nu as fi crezut vreodata ca voi reusi, nu mai suport fumul de tigara in casa (fumez numai afara, pe fereastra).
In momentul in care voi constata ca nivelul acesta de tigari nu poate fi depasit voi incerca urmatoarea faza, o alta injumatatirea a celei de acum. Si acel moment nu e prea departe, il simt......
Oricum este foarte important sa nu se tina tigarile pe masa, la vedere sau la indemana, sa trebuiasca sa faci un efort de a ajunge la tigara, iar locul de fumat sa fie ales cat mai anost, cat mai plictisitor.....
Pai cu 6 ani de fumat nu prea se cheama fumator. Eventual fumatoras :). Iti spun eu dupa 21 de ani de fumat aprox. 2 pachete pe zi (marlboro sau rothmans) m-am lasat doar cu vointa si cu patch-uri de nicotina timp de o saptamana pt. a suplimenta nevoia biologica de fumat. Spor la treaba.
PS. apropo...daca as mai trage doar un singur fum, m-as apuca din nou. Cei care sustin ca nu e asa nu au fost fumatori adevarati.
Aoleu...!! Aici este de mine :).. Sunt fumatoare si incerc si aici "terapia anti-fumat." . Poate tine figura. Am incercat de multe ori. dar nu reusesc..ma apuca din nou dorul... Caut si nu stiu ce caut.. de fapt caut tigari prin casa, pe care tot eu le ascund. Fumez cam 15-16 tigari pe zi... Vreau sa renunt.. Voi reusi oare ?? :stunned:
Nu-mi permit, in general, sa tutuiesc persoanele pe forum, dar de data asta as risca.
Ca sa te lasi de fumat sau sa le mai raresti trebuie sa te cunosti foarte bine pe tine. Insusi fumatul face parte din aceasta autocunostere. Poti sa-ti dai seama cine esti cu adevarat dupa cum te lasi de fumat si apoi cum te apuci din nou sau nu te mai apuci....
Eu am descris o metoda pe care nu am mai auzit-o la altii, dar metoda mea (cu injumatatirea numarului de tigari) se potriveste oamenilor care se stiu slabi de inger, care se autorasfata in lipsa de alte rasfaturi, oamenilor carora nu le place sa se autoflageleze dupa ce au suferit destule agresivitati anterioare... Pana la urma este si o metoda de autoaparare, atat impotriva propriei agresivitati, cat si propriei tentatii de a duce viciul pana la limita insuportabilului.
Am constatat ca ma pot invata cu propria-mi restrictie, daca din cand in cand imi ofer si "tigara de placere".... Nu vreau sa comentez prea mult si zadarnic pana la urma o mica victorie asupra viciului, dar as vrea din toata inima sa fie un indemn insistent pentru cei care ar vrea si declara ritos ca nu pot.
Se poate si altfel, incearca sa te cunosti pe tine si sa afli locul in care esti eficienta. Iti spun ca trebuie sa-ti gasesti propriul calapod psihic pe care sa aplici experimentul. Satisfactia este covarsitoare si datatoare de speranta ca pasul urmator se poate face pe "pamant solid" si ca nu aluneci in mlastina propriilr iluzii ca poti, dar de fapt sa fie doar o pauza intre perioadele de fumat......
Pauza de tigara
marin123
Buna ziua,
Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate.
Nu am ... (vezi toată discuția)