avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
Am o saptamana de cand... NU !!!
Zilnic imi vine sa "cersesc" o tigara. dar.. NUUU!!!
Am fost la cumparaturi.. din nou vanzatoarea mi-a pus in fata, pachetul de tigari cu care s-a obisnuit zilnic de ceva ani, printre cumparaturile mele.. A zambit si l-a luat imediat ...
La servici.. se fac glume.. toti imi ofera cate o tigara, spunand ca imi sunt "datori vanduti" si nu vor sa ramana datori...:)
Sotul meu se bucura , dar se teme ca nu ma tine mult.
Eu nu spun nici ca nu voi mai fuma nici ca "m-am lasat" Le spun tuturor, ca e "PAUZA MARE de la fumat" . Creada ce vor , dar eu imi doresc sa nu mai fumez niciodata.
Cand simt ca mi-e dor sa "trag un fum" ma gandesc la faptul ca.. dupa pauza anterioara doar de 9 zile.. primul fum m-a ametit incat, m-am speriat ca voi cadea :) Asa mai trece o zi...
Trebuie sa am incredere in mine ca voi reusi.. Nu-i asa?
Ma bucur ca primesc incurajari si aici.
@ Iris, nu ma opresc :D Ma rogi atat de frumos.. :giggle: cum sa ma opresc ?? E greu , poate intelegi, dar nuu si nuuu!!!

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Exista optiunea perpetua intre suferinta/tentatie si mandrie/realizare, ce reprezinta un sprijin puternic la indemana faptuitorului de gesturi cugetate!
Regula lui George este de un real ajutor:
www.avocatnet.ro/content/for...
=D>
Eu inteleg f bine cat e de greu ! Dar ai trecut de cele mai critice zile,acum organismul e deja partial "curatat" de drog..Urmatoarea saptamana e chiar chestie de vointa ! Nu un calvar.Acum stiu ce simti :iti pliseste placerea gestului.Mai poti face ceva; iesi la o plimbare ...nu ajunge ! dar cel mai bine e ceea ce faci acum : vorbeste cu mine,vorbeste aici pe forum,descarca-te chiar daca crezi ca nu te baga nimeni in seama,vorbeste,vorbeste !Lamenteaza-te,lauda-te,intreaba,cere ajutor ! Eu nu stiu cum functioneaza terapia aceea de grup care se practica dincolo..mie mi se pare ca am inventat-o eu atunci !:)Dar a functionat cu succes.E f greu sa reusesti singura .Ne lipsesc f mult brosuri in care s ainvatam ,sa citim sfaturi de la cei care au reusit.M-am gandit deseori la asta si poate intr-o zi am sa o scriu.A fost totusi una din realizarile mele ! Acum viata mea e alta ! Succces si tine-ma la curent.
Aici e un prilej de a descrie prin ceea ce ati trecut, cum a fost, ce-ati simtit, ce v-a lipsit, cum ati suplinit momentul de a aprinde tigara cu altceva, orice e bine venit.
Sunt multi fumatori care ar dori sa se lase de fumat si lor le lipsesc aceste informatii, aceste experiente povestite.
Fiecare individ are particularitatile sale, simte diferit poate, resimte mai usor sau mai greu lipsa tigarii si a gesturilor legate de fumat etc.

Vrem sa stim cat mai multe de la cat mai multi. Nu amanati sa ne spuneti prin ce ati trecut....poate ceva din experienta Dv. ni se potriveste!

Ii rog pe nefumatorii - fosti fumatori - sa lase aici cateva cuvinte, inclusiv de imbarbatare. Dar si pe nefumatorii din totdeauna sa ne spuna cum ii vad pe fumatori, ce simt in prezenta lor, disconfort, plictis, oroare, dezgust, indiferenta, mila .....
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Iulie 2010
elga50, moderator
Mereu am vazut acest subiect aici, dar nu am intra, pana in moemntul in caream crezut eu ca este momentul..
Ti-am multumit @Elga_50. Este de fapt, dupa parerea mea, un fel de terapie :)
Azi, in piata, cautand o punga de plastic, am gasit in torpedou , cine stie de cand, un pachet de tigari cu cca 7-8 tigari..
Parca ma "frigea" la mana cand l-am luat de acolo. L-am dat , impreuna cu ceva bani,unui baiat care canta din acordeon , la coltul pietii.
Am mai trecut peste o "incercare" :)
Ieri a fost o saptamana de cand ... nu am cumparat, nu am fumat...
Va spun din nou, ca este greu, dar ma tin "tare":happy:

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)