avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
Eu am citit cartea "In sfarsit, nefumator : Metoda usoara a lui Allen Carr". Cautati-o pe google si o sa vedeti ca imi veti da dreptate. Dupa ce-am citit, parca m-a apucat lehamitea de fum si de tigari. De atunci n-am mai fumat. Cititi-mi mesajele din forum, sa vedeti ca nu fac reclama. Cartea asta m-a ajutat cat nu m-a ajutat niciunu din creierele mele :)) asa ca v-o recomand si voua
Fara sa ne dam seama, cred ca am "infiintat" aici o asociatie de genul "Fumatori anonimi"... Eu cred ca sunt "ex-fumatoare" (deocamdata sunt si sper sa raman) , datorita acestui topic deschis de @elga_50..
Asa exista si "Alcoolicii anonimi" prin SUA ai alte tari. Daca acolo, fiecare membru sustine pe celalalt pentru a lupta cu un viciu.. si da rezultate.. de ce nu s-ar intampla asa si aici.. Sa ne sustinem unul pe celalalt!!
Voi cauta cartea despre care vorbiti, sa-mi fie ."carte de capatai, " atunci cand revin tentatiile alea care sunt in stare sa dea peste cap tot ce reusesti pana la un moment dat...
@ elga_50 rezisti ? Hai ca nu este imposibil :) @trope.doi Dar tu ?
@hoinarescu de cand nu ai mai fumat ?
Tineti-va tare!! Puteti!
Aaaa, sa sti elga, ca au mai spus si altii ca visau ca fumeaza... Mie nu mi s-a intamplat.. De ce oare ?
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
ContSters122901, utilizator
Cred ca cei care visau luau Champix, ca eu tin minte visele de peste noapte, adica ma trezesc noaptea din vis, asa cum n-am facut-o in viata mea....:)) Noaptea si visul!
Da, rezist foarte bine, adica nu se pune problema de rezistat, ca asta mi s-ar parea ca e de rau augur, ci pur si simplu nu-mi vine sa fumez! Ca sa fiu sincera din cand in cand ma duce gandul cum ar fi sa sa-mi aprind acum o tigara? Dar ca sa explic mai bine, e un gand, nu o dorinta si asta ma reconforteaza.

Cartea o gasesti in link mai la inceputul topicului in pag 2, postata de @Godspeed si e bine s-o citesti.
Iti va dezvalui mecanismul "dependentei" si ca de fapt toata viata noastra de fumatori am dus-o intr-o proprie minciuna: ca avem nevoie de tigara, ca suntem dependenti, ca suntem....naiba sa ne ia!....si de fapt autocontrolul ne era la indemana, dar refuzam bezmetici sa-l vedem.
Eu am inceput sa ma simt mai bine fizic, iar bucuria ca nu mai "ard" atatia bani, altminteri n-as fi fost in stare sa arunc o hartie de 1 leu pe strada, ce sa zic de mai mult, e uluitoare! Iata ca mai pot inca sa-mi ofer surprize placute!
Stau in sertar cu 3 cartuse de tigari plus inca 6 pachete sigilate, plus un pachet deja inceput! Acum caut sa le vand :))
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
elga50, moderator
Elga,fara vointa de a avea satisfactia lucrului dorit nu vei obtine dezideratul renuntarii la viciul fumatului
Nu are rost de etalat prejudiciile pe care le produce nicotina,daca viciul este mai mare,mai puternic
Incearca ,cu aceiasi vointa cu care zilnic ,te faci utila in fata utilizatorilor care se recunosc invinsi sau necunoscatori in hatisul dispozitiilor aplicabile asociiaiilor ,aceiasi vointa sa o folosesti in interesul tau personal atat de sanatate cat si pecuniar.
Este foarte adevarat ,este foarte greu,cel putin la inceput te vei confrunta cu stari de sanatate care anterior nu s-au manifestat,vei simti necesitatea unui singur fuuum,dar daca ai vointa si incepand de azi 14 septembrie ,vei proba vointa ai posibilitatea incet dar sigur ,de maine .de poimaine sa acumulezi,zile ,saptamani,luni de cand nu mai fumezi.
Totul se reduce la vointa,pe care ai demonstrat ca o ai cand te-ai inhamat la modificarile L nr 230/2007.
Depune parte din respectiva vointa si staruinta si in interesul tau personal,si incearca de astazi sa intrerupi fumatul
Garantez ca daca iti impui ,vei reusi !
Succes !
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
@elga si...celelalte Campioane :):):)

Nu va spun de cat timp m-am lasat de fumat si nici nu insist sa va detaliez faptul ca, anterior evenimentului, m-am mai lasat...de -n ori...de fumat si chiar pentru perioade "mici/mari" de timp, nefiind fumatoare inraita!

O sa va anunt insa, pentru ca nu numar zilele (se spune ca este bine sa uiti data cand te-ai lasat de fumat-altfel este ca si cand ai astepta pe cineva sau ceva sa revina), cand se va implini primul an :):):):):):) de cand am spus adio tigarilor!Am programat agenda telefonului sa ma anunte...;)

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)