avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
....:) dar nu ne-ai spus de cand te-ai lasat de fumat.....! Noi ti-am zis....;)
Eu nu mai beau cafea dinainte inca si de a le injumatati numarul. Nu cred ca eram dependenta de cafea, desi beam cam 1 l pe zi, pentru ca acum nu beau deloc, nu mi-e dor de cafea, ca si cum n-as fi baut niciodata, iar daca se intampla sa ma serveasca cineva accidental cu o cafea, o beau si gata....nu ma apuc de baut cafea in continuare....

In privinta tigarilor eu am recurs la alt scenariu. Pe timpul cat le injumatatisem numarul (brusc am facut asta!) mi-am propus sa fumez intr-un singur loc si anume rezemata de rama balconului, in afara. Nu m-am abatut deloc de la aceasta regula. Acest loc de fumat chiar ajunsese sa ma plictiseasca. Cand a venit vremea rece, sambata trecuta, de dimineata...mi-am spus ca nu ma duc pe balcon sa fumez...nici sa ma taie cineva ...deci am amanat, am tot amanat, am baut apa in loc de tigara pe care mi-o doream...si asa am facut cateva ore....si de-atunci o tin tot asa.....dar fara apa. Acel medicament are o influenta destul de slaba (in ce ma priveste), dar o are totusi in inhibarea dorintei de a fuma. Ma ajuta sa trec peste momentele grele, probabil.
Timp de 7 zile eu nu am resimtit o nevoie crunta, dar nici macar medie de a-mi aprinde tigara....

Sigur, nu stiu ce va fi mai departe, dar deobicei renunt foarte greu la ceva care-mi place, dar atunci cand am renuntat...am facut-o definitiv, fara intoarceri in timp, regrete...sau jucarii de-astea..... :)

Astept in continuare povestiri din lupta contra fumatului.....

PS. Eu i-as pune pe fabricantii de tigari sa subventioneze 100% programele de renuntare la fumat...ca si-asa nu renunta prea multi, ca sa-i saraceasca......:))
Elga, iti amintesti cand , intr-o zi de joi (parca) promisesem aici ca " de luni ma las de fumat" ???
Iti amintesti ca totusi, NU AM ASTEPTAT pana luni? Sambata nu mi-am cumparat tigari, m-am urcat la volan si am plecat la Petrosani, fara o tigara in torpedou . Asa am inceput marea mea lupta cu acest viciu :)
Nu e gluma cu POFTA nebuna de a trage un fum, dupa vreo cateva saptamani.
Mi s-a intamplat sa-mi satisfac aceasta pofta si.... am ametit ingrozitor.
M-am oprit !!!
Poate daca trageam si al doilea fum, nu mai simteam starea aia de rau si.. cine stie ;)
Cred ca rezist (si rezist bine :) si datorita faptului ca la mine, tigara nu a fost asociata cu cafeaua. Am renuntat foarte usor la cafea de vreo 8 ani, . Poate chestia asta ma ajuta acum... in lupta cu tutunul.

@trope_2
M-a cutremurat , m-a impresionat mult fraza ta: " "Tata incerca sa se lase de fumat si zilnic imi spunea: “Azi am fumat numai X tigari; incearca si tu…” A murit inainte de a reusi"'
Am sa ma gandesc mereu la aceste cuvinte, atunci cand ma tenteaza din nou un fum......

Rezista, rezista, nu aprinde tigara. macar de dragul tatalui tau...care nu a reusit.. din pacate. Te ruga.... incearca si tu!! Nu uita asta !!
NU stiu cand a decedat tatal tau, dar.. sincere condoleante.... Stiu ce simti, eu mi-am pierdut si tatal si mama.. Un mare gol in suflet, dar.. asta e viata..

Si eu am mai incercat, nu am fumat 9 zile, apoi am redevenit "roaba" aceluiasi viciu..
Sper din inima ca de aceasta data reusesc. Inca nu am ajuns sa visez ca fumez si trece cate o zi, in care nu-mi amintesc de tigara.. E semn bun... NU ?

Va imbratisez pe toate... cele care trageti la vasle :)) Greu, dar nu atat de mult, cum credeam ...

Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
ContSters122901, utilizator
=D> Campioanelor,

Am toata admiratia pentru voi ( va pot tutui?) pentru toate cele care au taria si motivatia de a renunta la acest inrobitor viciu.
Eu nu reusesc.De ce oare? Nici macar in amintirea mamei mele care-mi spunea:"
Silvana mama,intelege ca-ti faci rau,mult rau singura"iar eu motivam ca sunt nervoasa,ca nu pot riposta unor "schimburi"de cuvinte,ca trebuie sa menajez "nervii".lui..si asa fumam ca o Turcoaica ce sunt.
Inca nu promit nimic,decit ca am sa revin sa va recitesc,cine stie poate,poate.

Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
silvia p, utilizator
Propunere.

Sunteti de acord sa formam un -cerc,grup cum doriti sa se numeasca sub
"Sigla" bine denumita de dna.cermak gruia... ?

Buna Dimineata Campioanelor


Ar fi foarte bine venite propuneri,initiative noi,diverse,pentru a ajuta multe alte femei sa poata renunta la fumat,
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
silvia p, utilizator
De ce nu si barbati?:) Si....oricum, cine scrie aici, este deja in cercul celor care nu mai fumeaza, ar vrea sa se lase de fumat, le-a trecut prin cap sa nu mai fumeze.... si cine stie (?), poate vom avea si realizari, asa cum se pare ca se contureaza acum cu @indines, @trope_doi si cu mine.
:hugall:

Azi-noapte am visat ca mi s-a dat voie sa fumez o tigara :)) si eu fumasem vreo 8, oricum erau destule mucuri in jurul meu...M-am trezit cu un puternic sentiment de vinovatie ca "am tradat". Pe cine? Nu stiu sa spun, oricum era o tradare ... :))
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)