Casa nu mai fiti bulversat stimate when:
La alt topic doamna PS sfătuia mama sa ducă copilul la psiholog după vizitele la tata ca să constate trauma copilului după programul de legături personale
Gresit, eu n-am vorbit despre TRAUMA, ci mama a afirmat ca acel copil vine schimbat, iar eu i-am recomandat sa apeleze la un psiholog pentru a vedea in ce consta SCHIMBAREA.
Mi se pare un demers normal, de natura sa clarifice lucrurile si nicidecum sa constate o trauma.
Copilul vine schimbat nu e sinonim cu copilul e traumatizat.
Sper ca v-a trecut starea de confuzie, nu de alta dar eram ingrijorata.
ca sa explic dna Liliana Gradinaru, ati scris:
In calitate de avocat, bazat pe legea de procedura civila, este o culpa a parintelui care creste copilul daca acesta, copilul, are reprezentari complet diferite de ale instantelor de judecata, de ale normalitatii, fata de celalalt parinte.
Sunteti libera sa considerati ca normalitatea reprezentarilor este sinonima cu opinia instantelor. Eu, in calitate de justitiabil, dimpreuna cu peste 60% de romani nu am incredere in justitie, deci nici in varianta ca acestia ar detine monopolul asupra adevarului si corectei reprezentari. La nivelul lui 2016:
Datele Eurobarometrului Comisiei Europene arata ca 35 % dintre romani au in prezent incredere in justitie si sistemul judiciar, cu 13 procente mai putin fata de anul 2015, scaderea fiind cea mai mare inregistrata de o institutie europeana intr-un timp atat de scurt, transmite Mediafax.
Desigur ca datele ar trebui sa ingrijoreze orice persoana angrenata profesional in administrarea actului de justitie. Din pacate insa, nu pare a fi o tema de preocupare. Poate devine acum, odata cu raspunderea magistratilor si obligatia privitoare la actiunea in regres.
La ceea ce nu ati raspuns insa, este cum Dzeu faceti de transformati responsabilitatea nerezidentului in relationarea cu copilul, intr-una exclusiva a rezidentului. V-am adus argumente cat se poate de concrete cu privire la natura obligatiei: sprijin=obligatie de diligenta, penalizare=consecinta unei obligatii de rezultat. Argumente v-am adus si cu privire la raspunderea solidara a parintilor, dar si cu privire la situatia exercitarii in comun a autoritatii parintesti, ceea ce inseamna ca "puterea parinteasca" (in multe legislatii denumita "responsabilitatea parinteasca") e exercitata si de nerezident si de rezident, astfel incat rezultatal bunei sau gresitei sale exercitari nu poate fi doar in responsabilitatea unuia singur!
Mai putin daca avem legi care se contrazic de la un articol la altul, intr-o desavarsita normalitate, precum ati numit-o.
Am citit de exemplu o oda a ineptiei in care se retine culpa ambilor parinti pentru nerealizarea programului de vizitare, dar de amendat se amendeaza doar mama. Un adevarat izvor al reprezentarilor corecte si normale asupra realitatii. Dar sunt sigura ca si pentru asta ati putea gasi o explicatie si un motiv de incredere in justitie.