Sa luam de exemplu personalitatea narcisista, adica tipul de om fermecator la prima aparitie insa profund disfunctional care isi lasa copii si partenerul cu numeroase si grave traume. Si nu, contrar a ceea ce credeti dumneavoastra abuzatorii nu poarta tricouri rosii si nu merg cu girofarul pentru a atentiona ca sunt disfunctionali. Din aceasta cauza abuzul emotional este atat de parsiv si greu de combatut.
Aţi scris exact ceea ce am vrut să aud!
DA, este greu de depistat. ori eu am citit raport de expertiză psihologică întins pe 20 de pagini, (făcut de expert IPJ) care, după o foarte profundă cercetare, de dimineaţă de la ora 9 până la ora 13, în care a diagnosticat atât mama cât şi tata şi copilul, a constatat , de la cât de corect îmbrăcat era tatăl (de parcă mama şi copilul ar fi mers în costum de carnaval!) până la riscurile ca acel copil să fie alienat dacă , în continuare, părinţii nu se înţeleg.
Extraordinară constatare! Părinţii au divorţat fiindcă nu s-au înţeles! Şi vă asigur că respectivul raport a fost pus de tată (de fapt el a cerut expertiza şi mama nu s-a opus) în toate dosarele ulterioare (muuulte) cu acel risc de alienare parentală subliniat cu roşu, riscul transformându-se, în interpretarea lui, în certitudine şi motiv de penalizare a mamei! ca atare, în continuare provoca scandal când mergea în vizită, în continuare se răstea la copil, nu cumva acela să-i dorească compania.
Toate acestea se derulează în ani; atunci când sunt în faţa psihologului, ambii părinţi sunt cât de cât prefăcuţi, ca să dea bine în faţa lui. Domnul nu o va înjura pe mamă, nu-i va spune că spală creierul copilului sau că e proastă, copilului nu-i va spune că e prost ca mă-sa şi nici nu-l va pocni, nici mama nu-i va spune copilului să nu-l ia în seamă pe tată, că e prost sau nebun. Dvs. puteţi să apreciaţi d.p.d.v. psihologic actorii , când vă uitaţi la un film?
Chiar deunăzi, o prietenă care merge ocazional în mediul în care merge, tot ocazional, tatăl copilului meu a auzit o bârfă că eu nu las copilul să vorbească cu tatăl său ; în curând se împlinesc 3 ani de când domnul nu a mai fost la vreun program, s-a văzut cu copilul de 3 ori în cei 3 ani, în timpul săptămânii, câte 1/2 oră, în care a făcut selfie cu el şi s-a grăbit, că avea probleme şi-l mai sună la telefon la 2 luni. Dacă dvs. îl ascultaţi pe el, îl credeţi.Dacă mă ascultaţi pe mine, mă credeţi.Psihologul pe cine crede? Şi ce concluzie trage? Că tatăl a venit corect îmbrăcat şi că există riscul alienării parentale?