avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze, asa cum v-a spus e pierdere de timp. Pentru psihopatul neintegrat social (fara slujba si fara profesie) cand se trezeste dimineata apasa pe butonul play si ruleaza aceleasi cuvinte pana se culca si maine de la capat. Singurul motiv pentru care merita scris e sprijinirea celor care devin victime ale legii stupide. Sa-i sprijinam, daca ne pricepem, sa intealaga ca exista viata si dupa divort, si sa nu se lase subjugate/ti de arma programului de vizitare. Din punctul meu de vedere, asta-i tot. Nu ma intereseaza sa demonstrez nimic nimanui. Am fost pentru o perioada prinsa, din propria prostie, in acest joc stupid al demonstratiei. De un timp de stiu ca nu ma intereseaza nici cat negru sub unghie aceste demonstratii sau ce schimb de filmulete fac ratatii. Pentru mine "mute and ignore" e cea mai eficienta solutie. Cainii latra, caravana trece si ii asigur pe toti ca chiar trece!
when, precum v-am spus nu intru in interminabile discutii sterile. V-am invitat sa va puneti niste intrebari. Pare ca "adevarul" ce v-a fost livrat va pare suficient si relevant. Nu voi irosi niciun cuvant in plus spre a va convinge de contrarul. Ma simt mult mai bine de cand m-am desprins din hora "demonstratilor". In afara acestei hore si nu in ea, e adevarata viata!
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
proastasatului, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ps: vedeți ca ignore-ul n-ar trebui sa se aplice și hotărârilor judecătorești. Dovada ca nu reușiți sa ignore e chiar apelativul de ratat de care nu va puteți separa.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
againstPAS, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai când vezi cum un copil tinut de mana se uita la mama sau bunica inainte sa-si primeasca cadoul de la tata, când coilul e scos la usa in pijamale ca un caine pe presul de la usa, desi are dreptul la relatii cu tatal, iti poti da seama cum este alienarea.
Eu intamplator am vazut 10 inregistrari si ca mama, m-am crucit.Asa ceva numai in mahala poti vedea, o bunica isterica cu spume la gura, care tipa ca o tiganca in scara blocului ca daca nu ai venit la fix 18.30 si ai venit la 19.00 nu mai ai dreptul sa mai vezi copilul sa-l iei la program.

Dar mai devreme sau mai tarziu va pati ca mama din Ploiesti, ca mama din Bucuresti care dupa ce copuilul a ajuns la tata nu a mai vrut la mama inapoi.
Pentru ca un copil când realizeaza in ce abuz a stat, când realizeza ca celalalt parinte il iubeste si este un parinte normal, nu va mai vrea inapoi la parintele abuzator indiferent ca e vb de mama sau tata.
Copilul refuza parintele nerezident pentru ca stie ca daca l-ar accepta daca s-ar bucura de prezenta lui, parintele cu care sta ar fi trist, l-ar santaja.E ca un mecanism de autoaparare.
Si eu ii spun fetitei mele ca sunt fericita ca se duce la tatal ei, desi in sufletul meu nu e asa, caci a lasat fetita fara tata pentru o alta cu care a stat 6 luni si apoi s-a despartit si de ea si nu am vrut sa accept aceasta iesire.
Fata imi spune stiu ca este suparata pe el pentru ce ne-a facut dar eu il iubesc asa cum e. pentru ca mie nu mi-a facut nici un rau, da stiu pe tine te-a ranit dar pe mine nu, sau m-a ranit indirect ca te-a suparat pe tine.

Stau seara si ii explic ca oamenii nu se iubesc la fel tot timpul si ca dragostea dintre noi s-a consumat si am decis sa nu stam impreuna doar de dragul copilului, caci amândoi avem dreptul la viata.
Si Dumnezeu nu doarme, eu mi-am gasit jumatatea, m-am recasatorit, acum vrem sa facem alt copil desi e cam tarziu, insa el umbla asa cum i-a placut in tinerete din floare in floare.Daca asta isi doreste asta are, eu mi-am dorit familie si copii si asta am facut.

Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar mai devreme sau mai tarziu va pati ca mama din Ploiesti, ca mama din Bucuresti care dupa ce copuilul a ajuns la tata nu a mai vrut la mama inapoi.

Să înţeleg că tata a alienat copilul ?! Cum să nu vrea cu mama, la care a stat până atunci? Cine pe cine abuzează? Bag de seamă că bietul copil e abuzat pe rând, când de unul, când de altul !
Copilul refuza parintele nerezident pentru ca stie ca daca l-ar accepta daca s-ar bucura de prezenta lui, parintele cu care sta ar fi trist, l-ar santaja.E ca un mecanism de autoaparare.

Deci fostul părinte rezident a devenit nerezident. Buuuun! Şi intervine mecanismul de autoapărare a copilului! Mecanism care e creat de rezident, pentru ca minorul să refuze părintele cu dreptul la relaţii.
Doamnă, nu vedeţi că vă contraziceţi?!
Adică atunci când nu a vrut cu tata, copilul a fost alienat, mama a fost abuzatoare, infractoare, când se întâmplă acelaşi fenomen, dar copilul o refuză pe mamă, NU MAI E ALIENARE, e trezirea conştiinţei copilului că a fost abuzat! Sunteţi chiar hilară!
Eu cred că şi băieţii unei doamne din asociaţie, când au ajuns la tata, şi-au dat seama în ce abuz au trăit şi de aceea nu mai vor la mama, dar de, acolo deja vorbim de alienare, sau nu?
Martonze, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să înţeleg că tata a alienat copilul ?! Cum să nu vrea cu mama, la care a stat până atunci? Cine pe cine abuzează? Bag de seamă că bietul copil e abuzat pe rând, când de unul, când de altul !

Martonze, vi s-a spus de zeci daca nu sute de ori ca nu e vorba de alienare parentala daca exista abuz. Copilul din Ploiesti nu mai vrea la mama pentru ca a fost emotional abuzat de aceasta, i-a fost conditionata dragostea cu respingerea tatalui. E simplu.
Doamnă, nu vedeţi că vă contraziceţi?!

Doamna nu se contrazice deloc. Datorita faptului ca a fost abuzat emotional copilul a fost luat de la mama abuzatoare si incredintat tatalui iar acum se teme sa mai intre in contact cu aceasta. Si nici nu ar trebui decat treptat si doar daca mama urmeaza cu succes un program de terapie.
Adică atunci când nu a vrut cu tata, copilul a fost alienat, mama a fost abuzatoare, infractoare, când se întâmplă acelaşi fenomen, dar copilul o refuză pe mamă, NU MAI E ALIENARE, e trezirea conştiinţei copilului că a fost abuzat! Sunteţi chiar hilară!

Nu e nimeni hilar aici. Preluarea si mutarea copilului la tata s-a facut pentru ca minorul a fost prost ingrijit si abuzat. Cine ar mai dori sa se intoarca in casa in care a fost santajat emotional, batut sau violat? Am spus asta pentru ca vad ca e greu sa intelegeti ca abuzul emotional e o trauma si am inlocuit asta cu un abuz fizic, sa va fie mai usor sa pricepeti.
Eu cred că şi băieţii unei doamne din asociaţie, când au ajuns la tata, şi-au dat seama în ce abuz au trăit şi de aceea nu mai vor la mama, dar de, acolo deja vorbim de alienare, sau nu?

Si aici intervine particularitatea alienarii, respectiv cand isi resping un parinte copii alienati ofera motive neintemeiate gen " m-a pus la lectii, nu m-a lasat la tableta, nu mi-a luat geaca de firma" si tot asa.

Doamna PS, exista viata dupa divort, din pacate cei care alieneaza nu inteleg asta. Pentru ca daca si-ar continua viata si ar gasi ceva inteles sau sens in ea nu ar mai transforma in drama dupa drama viata copilului pe care il au in grija pentru a mai avea parte de putina adrenalina si de un simulacru de scop in viata.

When, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)