Stimată When, eu am vorbit de trauma copilului după una, două, trei executări silite şi mersul la psiholog.De ce? Aţi avut parte de aşa ceva? dacă nu, nici nu puteţi sesiza ce înseamnă pentru copil toată această acţiune. Imaginaţi-vă că aveţi un copil şi copiii de pe stradă opresc maşina în care este dus la psiholog şi cheamă copilul la joacă, dar el nu poate, fiindcă nu are voie să lipsească de la şedinţa cu psihologul. Recunoaşteţi versurile? :
Copilul râde:
"Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul".
Ei, acest copil nu râde, fiindcă el e "altfel" decât copiii care râd şi se joacă pe stradă, el plânge şi înţelepciunea lui este executorul, hotărârea judecătorească, avocatul, procesul, judecătorul, psihologul, psihiatrul, etc.! Asta da, e traumă!
Stimată When, divorţul însăşi este un traumatism pentru copil.Unii suportă mai uşor, alţii mai greu, depinde de vârstă, cauzele despărţirii, viaţa de familie trăită înainte de divorţ.
Sunt cazuri în care copiii sunt alungaţi din casă cu mamă cu tot, adăposturile pentru mame cu copii sunt arhipline - se ajunge la divorţ şi la ...program de relaţii cu tata.Şi copiii se tem, nu vor, etc.Nenorocita de mamă e bună şi de plată, în accepţiunea dvs.!? Tot ea e vinovată că omul s-a transformat în animal!
Dar dacă tatăl a părăsit familia chiar înainte de a se naşte copilul, ce vină are mama, copilul, că tatăl nu e interesat de copil, doar când află că se pot lua bani frumoşi de pe urma mamei? Am cazuri concrete de mame penalizate , iar "reprezentările instanţelor de judecată" sunt că mama trebuie penalizată că minorul nu vrea să plece cu un străin. Nici nu mă mir, fiindcă nici o instanţă nu răspunde pentru erorile de judecată şi, aşa cum şi Barabas şi-a găsit susţinători, şi aceştia îşi găsesc lăudători, specific mioritic.