avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
zamfyr a scris:
Ar fi asa de simplu sa respectam dorintele copiiilor nostri cand exista si cand se manifesta constant incat nu ne-am mai transforma in niste ridicoli ai situatiilor sau mai rau in niste tirani.

N-ar fi simplu nici asa dnule zamfyr, caci vin unii carora nu le convin dorintele copiilor si spun ca un copil trebuie sa mearga la celalalt parinte cu"placerea" cu care merge la teza de la matematica. Atat ii duce pe ei capu'
Mai vin unii care urla ca "autoritatile i-au garantat"....ce? o relatie cu copilul. Atat e omul de dezechilibrat psihic si emotional incat crede ca o hotarare judecatoreasca poate tine loc de relatie de afectiune,ca un fel de act constitutiv de srl. Ce prezenta "benefica" e un astfel de pseudo parinte pentru copil. Ce bine ca copilul il rejecteaza toatal.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu doamna PS, o hotarare nu tine loc de sentimente, dar ar trebui sa iti asigure timp cu copilul tau cand celalalt parinte il impiedica considerandu-l pe celalalt dezechilibrat psihic si emotioanal si se bucura cand un copil isi respinge parintele. Acum daca cel ce se bucura ca un copil isi rejecteaza total parintele ar fi in realitate cel dezechilibrat psihic si emotional e alta poveste.
@zamfyr: apropo de hotarare, mai stiu eu un caz in care tatal avea program de vizita cu luarea din domiciliu a copilului si mama nu-l lasa pe tata sa vorbeasca cu copilul pentru ca in hotarare nu scria ca e program "cu vorbitul". Sau daca tatal ajungea la usa cateva minute mai devreme i se inchidea sistematic usa in nas pana cand pe ceas se facea ora.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
acest răspuns util
E, in mod clar, un esec pentru orice parinte ca pruncul lui sa il respinga pe celalalt parinte.
acest răspuns util
In general stimate utilizator @againstPAS imi interzic interventiile pt greseli de ortografie, punctuatie, etc... .
Intotdeauna voi privilegia mesajul care se doreste a fi transmis unei forme putin defectuoase.
In cazul precis insa, fiti va rog mai atent la redactare, mesajul dvs, de altfel foarte pertinent si la obiect, este parazitat/viciat de catre redactare.
Explic: prin utilizarea lui, citez "emotioanal" in contextul actual se permite intrebarea "Greseala involuntara sau nu?"!!!
Cu stima, Demos
PS: Daca parcurgeti diversele mele postari veti putea constata ca si eu fac greseli de ortografie, punctuatie, etc..., deci, in nici un caz nu am dreptul de a da lectii pe subiect.
Intentia este de a clarifica in contextul referendumului care a poluat deja dezbaterile pe acest site.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Liliana Gradinaru:
Doamna draga aveti o capacitate de distorsionare a adevarului si de inversare a responsabilitatilor demna de invidiat (ma rog, de ar fi asa ceva de invidiat)
Cum puteti dvs scrie, din calitate de avocat, cu titlu de adevar absolut, de prezumtie irefragabila, ca,citez:
E, in mod clar, un esec pentru orice parinte ca pruncul lui sa il respinga pe celalalt parinte.

Ma scuzati, dar putin de respect fata de omul (mama sau tata) care creste zilnic acel copil nu aveti? Ce date concrete va indreptatesc sa considerati,in mod absolut, ca parintele rezident e cel vinovat? Ce argumente juridice aveti ca sa disculpati nerezidentul, a priori, si contrar autoritatii parintesti comune si a raspunderii parintilor pentru copil, si sa puneti in carca rezidentului o prezumtie absoluta de vinovatie? Ce argumente juridice aveti pentru a exclude o eventuala atitudinegresita a nerezidentului drept motiv al refuzului copilului?

Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)