avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutie particulara pe un site deschis publicului, cam tras de par, nu?!?
Intradevar acea postare este destinata utilizatorului @proastasatului.
Am reactionat datorita faptului ca topicul a fost deturnat pt a face propaganda pro Da la referendum.
Ori, subiectul topicului este prea important, grav, pentru romani!
Acest subiect va deveni din ce in ce mai grav pentru societatea romana in timp datorita faptului ca barbatii care lucreaza afara si lasa femeiile pe batatura sunt larg majoritari fata de femeile in situatie echivalenta.
Deci lipsa unuia sau a celuilalt pe perioade lungi creeaza probleme de stabilitate cuplului (instabilitatea revenind in proportii echivalente celor 2 sexe, tot atat de greu barbatului sa stea singur cat si femeii).
Femeile, singure cu copiii, rezultate din aceste rupturi fiind majoritar rezidente Ro vor trebui sa faca fata dificultatilor.
Ceea ce se constata inca sporadic azi nu este decat premiza problemelor de maine.
IN ACEST SENS TOPICUL ESTE F F IMPORTANT, nu in sensul propagandei pro-contra vegan, pro-contra referendum, etc...
Supozitiile dvs sunt ff departe de realitate in ceea ce priveste persoana care exista sub pseudonimul Demos pe acest site.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Demos, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Interventie moderator

Daca nu se intelege a se respecta Regulamentul acestui Forum sau se va continua cu postari offtopic sau fara plus de valoare , atunci vom fi nevoiţi să luăm toate măsurile necesare pentru ca forumul Avocatnet să-și desfăşoare existența în bune condiţii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta, temporar sau definitiv.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, vorbeam de timpuri "străvechi", când copilul era mititel şi nu se dezlipea de fusta mamei şi nu exista nici un fel de program de vizită, mă trezeam cu el la poartă dimineaţa la 7 sau seara la 10, pe neanunţate, dar niciodată nu a fost respins.Despre acea perioadă vorbesc şi atunci a depus el reclamaţiile la Autoritatea Tutelară şi la D.G.A.S.P.C. Acum...tratează copilul cu nebăgare de seamă, apare odată pe an şi vrea să vadă copilul 15 minute, îşi face un selfie cu el şi atât şi a cerut reducerea pensiei alimentare fiindcă i s-a redus venitul - a depus o adeverinţă falsă în instanţă, procesul este în curs şi de atunci, plăteşte o lună, două ba, atât cât vrea el. De când a pierdut procesul anterior, nu mai tânjeşte după copil.
De când a pierdut procesul anterior, nu mai tânjeşte după copil.

Imi pare tare rau sa aud asta.
Insa si daca tanjea dupa copil dar nu putea petrece timp singur cu el la ce il ajuta?
Daca ar veni acum si ar dori sa plece un week-end doar ei doi undeva, copilul ar pleca cu el?
Sau daca ar dori doar sa mearga la un film cu copilul, ei doi, acesta s-ar duce cu el?
Si din nou, daca fostul dumneavoastra partener este o persoana toxica, de ce judecati toti nerezidentii dupa chipul si asemanarea lui?
Pentru ca pot fi si rezidenti toxici. Si iar v-am dat exemplul prietenului meu cu copilul care nu primeste ingrijiri medicale si multe altele.
V-ati lovit de un om disfunctional insa si altii se lovesc de oameni disfunctionali.
In cazul dumneavoastra, pare ca e varianta " fericita" adica ca disfunctionalul este nerezidentul si ca acest contact limitat cu minorul este benefic copilului insa ce te faci cand disfuncionalul este rezidentul si copilul are contact limitat sau deloc cu fundtionalul?
Altceva decat sa renunti la copil ce poti face cand ai divortat si copilul este intors impotriva ta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu ştiu ce ar fi dacă ar fi altfel.
Şi nici măcar nu pot afirma că tatăl copilului meu este o persoană toxică, v-am mai spus că el îşi urmărea doar interesul material, nu are sentimente faţă de acest copil, dar pentru obţinerea scopului său, avea nevoie de acest program de relaţii, prin care îşi putea realiza ţelul, atât, fără sentimente şi fără dorinţa de a-i acorda copilului dreptul la tată. Dovada că nu e o persoană toxică este că mai are 2 copii pe care îi creşte, de care se ocupă aşa cum trebuie să fie un tată , dar, repet, unde iubire nu e , nimic nu e, ori acum el iubeşte acei copii, fiindcă stă cu ei, îi simte, le este devotat, ceea ce nu a fost cazul cu copilul nostru.
În altă ordine de idei:
Însa asa cum doriti sa procedati, sa nu mai lasati copilul sa isi vada tatal pe care il iubeste este pur si simplu ( scuzati-ma) abject. Conform legii, obligatia dumneavoastra este sa le incurajati relatia. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca incalcati o hotarare judecatoreasca si ca va veti vatama psihic iremediabil copilul.

Citiţi ce scrie doamna mai sus: are autoritate părintească unică! De ce oare? Autoritatea părintească unică se acordă extrem de greu, cu motive bine întemeiate.
Vedeţi anomalia? Dacă autoritatea unică s-a dat pentru violenţă, alcool, droguri şi cine ştie câte grozăvii, cum să dai program de relaţii cu preluare? Argumentele care stau la baza acordării autorităţii părinteşti reprezintă RISC pentru contactul cu minorul, nu neapărat pentru autoritatea părintească. Un drogat, când este treaz, poate să judece ce studii ar fi mai potrivite pentru odrasla sa, şi un alcoolic sau un om violent, dar dacă alcoolicul e beat când e copilul la el, sau drogat sau îl bate cu furtunul , sunt convinsă că relaţia nu este benefică pentru copil.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)