politistii fac anchete pe youtube? nu se pot uita la filmul din telefon?
Pierdeti din vedere esentialul si anume : un barbat nu face nimic, fosta vine in fata lui, tipa, se loveste si apoi fuge urland dupa ajutor. Acum ce e important, cum a fost vizionat filmuletul respectiv sau fapta abjecta a duduii? Pentru ca daca din tot ce am scris dumneavoastra aveti o problema doar cu faptul ca politistii au vizionat filmuletul pe youtube cand puteau sa il vada in telefonul acuzatului.......e trist, atata tot.
exact la aceste argumente ma gandesc si eu cand il vad pe fostul traindu-si viata facand plangerei si muscand din banca in instanta.
Un parinte va musca din banca si va manca pietre si va urla si va jeli viata intreaga dupa copilul lui. E vorba de relatii diferite.
sanatatea emotionala a unui copil (fiul, fiica, nepot, nepoata) nu e garantata de prezenta unui batus sau a oricarui individ a carui calitate de parinte e dovedita exclusiv prin ADN.
Corect, dar pana una alta, sanatatea emotionala a unei nepoate este, conform filmuletelor pusa in pericol de bunica. Iar asta deasupra oricarei indoieli sau dubiu. Daca cumva, bietul copil are si tatal bataus, atunci vai de el. Insa ma indoiesc. Pentru ca daca era vorba de abuz fizic asupra fostei partenere sau asupra fostei soacre, aceasta nu mai iesea atat de agresiv in fata sa jigneasca. Din ce am vazut eu, bunicuta nu era intimidata sau infricosata de fostul ginere ba din contra, aproape ca sarea ea la el sa il loveasca. Ori asta spune multe. Pentru ca un om care a fost lovit macar o singura data de cineva, are macar un gest sa se fereasca, o retinere, ceva.
Ca rezumat, ce vreau eu sa zic este ca am observat o mare diferenta intre ce sustine pe hartie bunica si ce face si cum se comporta in realitate.
Da de gandit, nu-i asa?
Martonze, sa revin la dumneavoastra.
Nenumăraţi părinţi au sesizat CCR privind neconstituţionalitatea art 906 - p13 Cod Procedură Civilă, legea nu e bună pentru nici una din părţi: nici pentru cel care are copilul abuzat, fiindcă, dacă abuzatorul are bani, plăteşte penalizarea şi-şi vede de treabă, dar nici pentru părintele abuzat de lege, al cărui copil are motive serioase de a nu pleca neînsoţit cu persoana care l-a traumatizat, faţă de care are repulsie
Despre acest aspect nu cunosc detalii insa sunt total in asentimentul dumneavoastra.
A fost mediatizat un tânăr, crescut prin orfelinatele patriei, pe acolo şi-a cunoscut şi fraţii, întâmplător.A declarat că şi-a cunoscut părinţii, prin intermediul fraţilor, dar nu simte absolut nimic pentru ei.
Martonze, sunteti un partener de discutii redutabil insa aveti pacatul de a generaliza.
Da, a fost un caz mediatizat si exista un copil care crede sau sustine ca nu simte nimic pentru parintii lui.
Exista alte cazuri in care copii si-au cautat in disperare parintii naturali si au incercat sa gaseasca o punte catre inima lor chiar si dupa ce acestia i-au respins din nou.
Din punct de vedere genetic, mostenim codat experientele din urma cu 4 generatii, atunci e firesc sa ne simtim apropiati sau macar instinctual sa ne indreptam catre cei care ne-au dat viata. Se incearca acum bagatelizarea dragostei copilului catre parinte pentru a putea mai usor comite un abuz.
Insa doar un psiholog va poate spune dezastrul pe care o lipsa a unuia dintre ei sau o relatie proasta cu unul dintre ei il are asupra unei persoane.
Daca un copil are posibilitatea sa aiba o relatie cu amandoi parintii atunci e dreptul lui sa o aiba fara sa fie constrans fizic sau emotional.
Atunci cand ii vine tatal la programul de vizita si bunica alaturi de care locuiesti si in care ai incredere nu te lasa sa iesi la usa sa il intampini, ba mai mult, iese ea si incepe sa il injure, atunci este constrangere emotionala. Copilului respectiv i se induce ideea ca tatal este rau, ca nu are libertatea nici macar sa il iubeasca. Copilul este jumatate din tata, iar el pricepe ca asa cum tatal e un sobolan, pe jumatate e si el un sobolan.
Asa este. Nu tin mortis sa mi se dea dreptate pentru ca timpul o va face fara nici un dubiu.
Nu exista nici o sansa ca indiferent cat de sanatoasa sau stabila pare acum nepotica din povestea ipotetica, ea sa creasca un adult functional cu relatii functionale daca va ramane in jurul mamei si a bunicii.
Insa cel mai probabil, dupa ce va termina facultatea in cel mai rau caz, va pleca cu job in alta tara si va veni din ce in ce mai rar spre deloc, desi invers proportional va merge din ce in ce mai des la tata.