avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-na administrator ne-a rugat să comentăm aici în afara răspunsurilor punctuale la întrebările userilor:
ce nu intelegeti dumneavoastra este ca in cazurile de alienare parintele alienat are dragostea copilului. Copilul nu pleaca pentru ca nu are dragostea rezidentului si stie ca asa putina cum este daca se duce cu parintele pe care il iubeste la intoarcere va suporta consecintele.
Asa ca dati-i inainte cu "lupta" si veti ajunge la vorba sic transit gloria mundi (sau"luptei")
Si ce ar trebui sa faca atunci parintele unui copil abuzat?
ce ati face doamna PS daca copilul v-ar fi violat?
Ce ati face daca v-ar fi batut?
ce ar face daca ar fi speriat de moarte?
Da, legea e proasta insa nu se va schimba decat cu lupta si efort. si in acest moment a inceput sa se miste ceva gratie acelora care au luptat desi pentru ei e prea tarziu. Adevarul este ca AgainstPas nu isi va strange copilul in brate acum si poate nici mai incolo. Dar cu siguranta peste ani de zile alt tata o va face pentru ca el nu s-a lasat.

Ştiţi cum e asta, When? V-am povestit de cazul fetiţei care tânjeşte după tată, dar tatăl nu o vrea.Fiindcă are dreptul, nu îl împiedică nimeni, copilul îl iubeşte, cu toate antecedentele lui. Părinţii ăştia care şi-au părăsit familiile, copiii , din variate motive, "luptă" doar atunci când nu sunt doriţi; când copiii nu îi resping, când cei la care locuiesc chiar îşi doresc un pic de timp liber şi implicarea celuilalt în creşterea copiilor, NU O FAC! De ce? Eu constat după propria mea persoană:am ţuică acasă, şi de prune, şi de caise, şi de piersici - stă acolo neatinsă, dar când merg la alţii, îmi trebuie ; la fel, când eram la serviciu cu program strict, tânjeam să ies din birou, să mă plimb prin oraş, acum, dacă am ocupaţie liberală, când nimeni nu mă restricţionează, stau pe loc. Omul vrea întotdeauna ce nu are, dacă are, nu-i trebuie.

Acum, să revenim la întrebările dvs. :
În cazul meu personal, tatăl nu ar face nimic, fiindcă nu-l interesează.Dar vă spun cazul unei prietene, care l-a rugat pe tatăl copilului să vină la spital să supravegheze o oră-două copilul operat, la care el i-a răspuns că are oră de orgii sexuale şi să fie lăsat în pace. Păi un tată care nu merge la program luni în şir, dar scrie reclamaţii la autorităţi, credeţi că-l interesează de sperietura copilului? Ce spuneţi, o executare silită a programului cu executor, 2 poliţişti, un psiholog de la DGASPC, 2 martori ai tăticului şi 2 martori ai mamei este spectacol de marionete pentru copil?

Despre acel ceva ce "mişcă" :
Hai s-o luăm cu începutul:T.A.T.A. - din el a "emanat " "Custodie Comună" Protagonistul primei asociaţii "s-a calificat la locul de muncă", a obţinut ce a vrut, are între timp patalama de avocat şi foloseşte reclama obţinută în interes personal. Chiar şi activiştii înrăiţi din cea de a doua, când s-au văzut cu sacii în căruţă, au uitat de "luptă", ceea ce demontrează cu nu marele interes pentru copii i-a mânat în luptă, ci frustrarea şi dorinţa de a o pedepsi pe "fosta" !

acest răspuns util
Iar taticul presedinte al celebrei asociatii,o ia pe coaja in sir indian! Sper ca mama sa faca o plangere la dna si curtea de conturi pentru cum ajunge dgaspc-ul sa plateasca onorariu de avocat pentru cereri formulate cu rea-credinta. Nu ma pricep, dar zic si eu, nu o fi celebru abuz in serviciu?

Martonze, cand miza "spectacolului cu marionete" e ca nevolnicul sa incaseze bani, pe care nu-i in stare sa-i castige prin munca, ce mai poti zice? Va dati seama ce mai "lupta"cu cauza "nobila? Un imn inflacarat le mai lipseste.
acest răspuns util
Părinţii ăştia care şi-au părăsit familiile, copiii , din variate motive, "luptă" doar atunci când nu sunt doriţi;

De ce generalizati?
Si de ce divortul inseamna ca "ala" si-a parasit familia? De ce nu inseamna ca doi oamenii nu se mai inteleg si decid sa isi separe drumurile?
Sunt oameni care da, cred ca fac cum povestiti dumneavoastra si sunt alti oameni care s-au trezit in situatia asta fara sa vrea. au descoperit dupa ani de zile ca de fapt sotia nu muncea asa mult si o cam ardea prin hoteluri si multe altele.
Eu nu vreau sa generalizez.
Exista alienare parentala si atunci e momentul sa se faca ceva.
Iar din cate imi amintesc, acum ceva timp cand m-ati intrebat ce ati propune ati fost perfect de acord cu variantele mele.
Asa cum este acum e dezastru pentru toata lumea.
Am prieten cu copilul alienat. Am pe cineva apropiat, mama, rezidenta acuzata in mod fals de alienare si cu sicane uriase din partea fostului partener. Si ghiciti ce, am vazut ca in fata oamenilor nesanatosi la cap, nu ne putem sa protejam copii.
Am copilul batut la scoala. Am sesizat scoala, am fost la scoala, am cautat solutii si nimic, mi s-a transmis ca ei pot doar sa sfatuiasca parintii copilului problema sa apeleze la ajutor insa ca mai multe nu [pot face. Am sugerat sa contacteze Protectia Copilului si au sarit in sus. I-am anuntat ca daca se mai intampla sa mi se intoarca copilul batut si cu cucuie angajez pe cineva sa il pazeasca in clasa. Mi s-au alaturat si alti parinti si am vazut ca sunt 7-8 copii efectiv terorizati de unul singur si nu, nimeni nu face nimic. Copilul violent nu este pedepsit ca sa nu fie traumatizat, nu i se intampla nimic. Atunci cum ar putea invata consecintele faptelor sale?
Si nu pot sa compar cu UK sau cu Olanda, tari in care copilul respectiv ar fi trimis imediat la terapie, el si parintii. De fapt mai mult parintii ca bietul suflet nu are nici o vina ca nu este educat si nu i se pun limite.
Este socant faptul ca in anul 2018 nu avem in Romania nici un fel de institutie care sa vina in mod real in ajutorul copilului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
referitor la ce a scris doamna PS la alt topic...
E valabil si in cazurile in care parintii s-au despartit de cand copilul era in burta mamei sau la scurt timp dupa ce s-a nascut?
copilul se naste avand un sentiment natural de a-si iubi si cauta parintii. Pe amandoi.
Caci daca e valabil si in cazurile de mai sus, inseamna ca mama a permis nasterea acestui sentiment, lasand copilul sa relationeze cu tatal.
Ce simte copilul nu depinde de mama. Ea permite sau nu permite doar modul in care se desfasoara aceasta relatie. Prin vizite si program impreuna, adica firesc, sau dinspatele usilor inchise, prin frica si confuzie, adica nefiresc.
when draga, eu stiu ca lozincile victimizarii sunt mai noua haina a fostului barbat, actualemente vaicatoare de serviciu.

In randul barbatilor sunt de 3 ori mai multe cazuri de sinucidere. de ce credeti? Pentru ca sunt tratati cand isi arata sentimentele asa cum vorbiti dumneavoastra, vai doamne se victimizeaza. Barbatul nu are voie sa arate sensibilitate pentru ca asemeni dumneavoastra se reped ca hienele la el. Si atunci isi ascunde sentimentele pana cand clacheaza.
In exemplu dat de mine e vorba despre o pustoaica la pubertate. Fiti sigur ca daca mama ar arunca acele lucruri, pustoaica ar interveni.

Mai grav, ca e vorba de o pustoaica la pubertate, adica exact la varsta marilor intrebari si nesigurante, tocmai din cauza asta nu ar interveni. Este complet gresita si eronata afirmatia dumneavoastra. Abuzul are impact la orice varsta. Exact ca in cazul unui viol, cu cat victima e mai mare cu atat se impotriveste mai multa insa abuzul oricum se intampla.
Dar nu-i asa. Orice basme insira platitorul de 200 de lei, acela tot o jigodie ramane.

Atunci inseamna ca e bine ca a filmat, nu-i asa? Sunt filmulete pe youtube nu basme. Se vede clar cine ce face si ce spune.
acest răspuns util
Sigur ca e foarte bine ca pe langa jigodie e si mahalagiu.Oare cum se simte acel copil a carui imagine o posteaza derbedeul ala pe youtube? Cu filme sa ramana, ii doresc!
Sunt mai multi barbati care se sinucid decat femei de dezechilibrati ce sunt.
Daca copilul se naste iubindu-si parintii chiar daca nu-i cunoaste si acest sentiment nu apare prin atasament, ci prin ADN, cu siguranta si cei adoptati isi iubesc necunoscutul parinte. Ce aberatii!
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)