D-na administrator ne-a rugat să comentăm aici în afara răspunsurilor punctuale la întrebările userilor:
ce nu intelegeti dumneavoastra este ca in cazurile de alienare parintele alienat are dragostea copilului. Copilul nu pleaca pentru ca nu are dragostea rezidentului si stie ca asa putina cum este daca se duce cu parintele pe care il iubeste la intoarcere va suporta consecintele.
Asa ca dati-i inainte cu "lupta" si veti ajunge la vorba sic transit gloria mundi (sau"luptei")
Si ce ar trebui sa faca atunci parintele unui copil abuzat?
ce ati face doamna PS daca copilul v-ar fi violat?
Ce ati face daca v-ar fi batut?
ce ar face daca ar fi speriat de moarte?
Da, legea e proasta insa nu se va schimba decat cu lupta si efort. si in acest moment a inceput sa se miste ceva gratie acelora care au luptat desi pentru ei e prea tarziu. Adevarul este ca AgainstPas nu isi va strange copilul in brate acum si poate nici mai incolo. Dar cu siguranta peste ani de zile alt tata o va face pentru ca el nu s-a lasat.
Ştiţi cum e asta, When? V-am povestit de cazul fetiţei care tânjeşte după tată, dar tatăl nu o vrea.Fiindcă are dreptul, nu îl împiedică nimeni, copilul îl iubeşte, cu toate antecedentele lui. Părinţii ăştia care şi-au părăsit familiile, copiii , din variate motive, "luptă" doar atunci când nu sunt doriţi; când copiii nu îi resping, când cei la care locuiesc chiar îşi doresc un pic de timp liber şi implicarea celuilalt în creşterea copiilor, NU O FAC! De ce? Eu constat după propria mea persoană:am ţuică acasă, şi de prune, şi de caise, şi de piersici - stă acolo neatinsă, dar când merg la alţii, îmi trebuie ; la fel, când eram la serviciu cu program strict, tânjeam să ies din birou, să mă plimb prin oraş, acum, dacă am ocupaţie liberală, când nimeni nu mă restricţionează, stau pe loc. Omul vrea întotdeauna ce nu are, dacă are, nu-i trebuie.
Acum, să revenim la întrebările dvs. :
În cazul meu personal, tatăl nu ar face nimic, fiindcă nu-l interesează.Dar vă spun cazul unei prietene, care l-a rugat pe tatăl copilului să vină la spital să supravegheze o oră-două copilul operat, la care el i-a răspuns că are oră de orgii sexuale şi să fie lăsat în pace. Păi un tată care nu merge la program luni în şir, dar scrie reclamaţii la autorităţi, credeţi că-l interesează de sperietura copilului? Ce spuneţi, o executare silită a programului cu executor, 2 poliţişti, un psiholog de la DGASPC, 2 martori ai tăticului şi 2 martori ai mamei este spectacol de marionete pentru copil?
Despre acel ceva ce "mişcă" :
Hai s-o luăm cu începutul:T.A.T.A. - din el a "emanat " "Custodie Comună" Protagonistul primei asociaţii "s-a calificat la locul de muncă", a obţinut ce a vrut, are între timp patalama de avocat şi foloseşte reclama obţinută în interes personal. Chiar şi activiştii înrăiţi din cea de a doua, când s-au văzut cu sacii în căruţă, au uitat de "luptă", ceea ce demontrează cu nu marele interes pentru copii i-a mânat în luptă, ci frustrarea şi dorinţa de a o pedepsi pe "fosta" !