avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, referitor la instanţele care se "europenizează" şi condamnă mamele care "nu-şi asumă responsabilitatea pentru refuzul copilului de a pleca cu tata" , nu credeţi că şi aici trebuie să păstrăm tradiţia, că locul copilului este lângă mamă, că nu trebuie să respectăm recomandările venite din afara ţării, fiindcă egalitatea tată-mamă o propagă desfrânaţii occidentali? În familia tradiţională, formată dintr-un bărbat şi o femeie, femeia se ocupă de creşterea copiilor, iar bărbatul cu asigurarea resurselor materiale, aşaeste tradiţia la români! De ce să se schimbe forţat? Trebuie să luptăm pentru viitorul copiilor noştri.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raposatul Ceausescu si "ai nostri" n-or mai trai dar lozincile lor au inca viata lunga.
Va trebui ridicat un zid spre west, impermeabil la idei dar permeabil la BANI, ca sa poata toti incapabilii si hotii sa traiasca din ceea ce alti romani pompeaza in Ro din munca cinstita prestata in strainatate!
Cunostintele mele istorice i-mi permit sa afirm ca diviziunea muncii de tip, citez: "femeia se ocupă de creşterea copiilor, iar bărbatul cu asigurarea resurselor materiale" este o notiune aparuta in perioada neandertalianului inferior!
Aceasta diviziune a muncii fiind permisa de evolutia tehnologica a armelor de vanatoare.
Inainte, maimutili vanau si culegeau in turma.
De unde o incoerenta, o lipsa de logica, pe vremea lui Ceasca femeile erau incurajate sa lucreze, mai rau, aveam chiar o femeie chimista.
Un fel de Marie Skłodowska-Curie von Petresti cu suplement de sos de Dambovita, cica recunoscuta la international.
Dar totul se explica in Romania, pana si reantoarcerea la surse.
PS: Ar vrea ei comunistii actuali sa poata sa suga ajutoarele germane (Neanderthal fiind o mica vale in Germania de west). LOOL
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Demos, utilizator
acest răspuns util
Demos,presupun ca nu ati perceput ironia lui Martonze. Din pacate, asta se intampla des in "dialogul" scris, din care lipsesc intonatia vocii si gestica.
Sper insa ca tot cunostintele dvs sa va permita sa ortografiati corect "i-mi permit" .respectiv "imi permit".
Cat priveste "pompatul" de bani in Romania, ma indoiesc ca faceti donatii statului roman. Banii pe care ii trimiteti in tara nu sunt expediati spre bugetul de stat, ci strict spre propriile familii. Acestia nu ajung in trezorerie, ci la Popescu sau Ionescu etc. Faptul ca ati plecat in strainatate sa munciti, nu e ca ati plecat pentru binele nostru general, ci pentru al dvs si al familiei dvs. In plus, ati facut o alegere personala, cu avantajele si dezavantajele ei, pentru care nu va datoram recunostinta. Asa ca mai usor cu lozincile.
Alegerea pe care ati facut-o, nu va indreptateste sa ii numiti pe cei din tara "hoti si incapabili". E insa, din pacate, tipic multor romani sa considere o virtute jignirea propriei tari si a conationalilor, probabil din linguseala de a fi pe plac strainilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În familia tradiţională, formată dintr-un bărbat şi o femeie, femeia se ocupă de creşterea copiilor, iar bărbatul cu asigurarea resurselor materiale, aşaeste tradiţia la români!

Teoretic, practic daca mergi la ora 7 seara la metrou la Pipera o sa vezi ca e plin de corporatiste care abia atunci incep sa plece acasa.
Am fost aseata la sedinta cu parintii de la copil de la scoala si trei sferturi erau tati si nu, mamele nu erau acasa cu copii la ora respectiva ci la servici sau prin alte parti. Nu ca respectivele nu ar fi implicate ci ca tatii, in mod imbucurator au inceput sa se implice si sa iasa din ideea de familie traditionala in care trebuie doar sa vina acasa si sa umple portofelul de bani.
Traim niste timpuri foarte ciudate din punctul meu de vedere in care rolurile au inceput sa se schimbe. Daca te uiti pe strada vezi ca majoritatea tinerilor au pantaloni stramti deasupra gleznei iar la targurile de beauty produsele pentru femei incep sa fie la egalitate cu produsele pentru barbati. Am aflat cu stupoare ca exista ceara speciala pentru epilat barbatii, ceara pentru barbi si asa mai departe, sunt siderat.
Din punct de vedere ideal, viitorul copiilor nostri ar trebui sa fie avand relatii cu amandoi parintii. Sunt momente in care au mai mare nevoie de mama, sunt invariabil momente in care au mai mare nevoie de tata.
acest răspuns util
Stimate When, în lumea corporatiştilor, care sunt expresia decadenţei occidentale, copiii se concep la vârste "mai mature", cariera are prioritate.Dar probabil mamele copiilor din clasa copilului dvs. sunt din acelea "tradiţionale", care la ora asta prepară zacusca şi pun murături pentru iarnă, de aceea erau atâţia tătici la şedinţă.Aştept veşti de la următoarea şedinţă, dar care nu e în preajma Crăciunului, fiindcă atunci, iar, este perioada "marii curăţenii" de iarnă şi nevestele tradiţionale au lucruri importante de făcut.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)