În familia tradiţională, formată dintr-un bărbat şi o femeie, femeia se ocupă de creşterea copiilor, iar bărbatul cu asigurarea resurselor materiale, aşaeste tradiţia la români!
Teoretic, practic daca mergi la ora 7 seara la metrou la Pipera o sa vezi ca e plin de corporatiste care abia atunci incep sa plece acasa.
Am fost aseata la sedinta cu parintii de la copil de la scoala si trei sferturi erau tati si nu, mamele nu erau acasa cu copii la ora respectiva ci la servici sau prin alte parti. Nu ca respectivele nu ar fi implicate ci ca tatii, in mod imbucurator au inceput sa se implice si sa iasa din ideea de familie traditionala in care trebuie doar sa vina acasa si sa umple portofelul de bani.
Traim niste timpuri foarte ciudate din punctul meu de vedere in care rolurile au inceput sa se schimbe. Daca te uiti pe strada vezi ca majoritatea tinerilor au pantaloni stramti deasupra gleznei iar la targurile de beauty produsele pentru femei incep sa fie la egalitate cu produsele pentru barbati. Am aflat cu stupoare ca exista ceara speciala pentru epilat barbatii, ceara pentru barbi si asa mai departe, sunt siderat.
Din punct de vedere ideal, viitorul copiilor nostri ar trebui sa fie avand relatii cu amandoi parintii. Sunt momente in care au mai mare nevoie de mama, sunt invariabil momente in care au mai mare nevoie de tata.