avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
@proastasatului
[ link extern ]
Afirm eu despre mine: Nu am vocatie de sluga, nu ma trezesc dimineata si nu ma culc seara cu obiectivul de a fi laudata, mai grav, acceptata de o pseudo elita. Ma doare la bascheti de Inalta Poarta, cu noua ei denumire UE. Putin creier ma convinge ca nimeni nu moare de grija tarii mele, nici germania, nici olanda etc, ci cel mult mor de grija resurselor si muncii pe care le pot exploata in Romania. Istoria ne invata ca bunicilor nostri le urla Vocea Americiii "rezistati, venim". Dar interesul le-a dictat sa nu mai vina si bunicii nostri, la acea vreme tineri, au infundat puscariile, Regele a fost obligat sa abdice si tancul sovietic s-a improprietarit cu tara. Regele, inrudit inclusiv cu familia monarhica britanica, a fost alungat, ceea ce nu a impiedicat-o pe actuala Regina a Marii Britanii sa-l dea huta-huta, cu caleasca regala, pe Ceasca. Cata iubire pentru mult pomenita "democratei". Dupa jumatate de secol in care Romania, alaturi de restul lagarului comunist, a hranit, la propriu, colosul sovietic, striviti noi toti de cizma ruseasca, am permis inteleptilor de azi sa- si croiasca bunastarea pe vanzarea noastra la Yalta, Azi, acei vanzatori ne dau lectii de democratie. Initial, targuiala de precupeti a marilor puteri, a tranzactionat Romania in zona de influenta americana si Grecia in zona influentei sovietice. Apoi, precum procedezi cu niste vite,s-au razgandit, si s-a facut schimb! Aidoma, inabusita in sange, revolutia din Ungaria din 1956, nu a miscat niciun vienez aflat la 200 de km de Budapesta. Astazi, o austriaca semi isterica predica despre democratie, ca nepoata a unor bunici ce se plimbau probabil pe Graben in vreme ce ungurii gemeau sub senila tancului sovietic. A urmat invazia Cehoslovaciei in "68. Nici atunci nu si-a rupt camasa de pe el vreun intelept vest european. Stiti cand s-au dizolvat Antilele Olandeze? In 2010!!!!Si imi vorbeste mie Timmermans despre statul de drept si dragostea lui fata de Romania? De la javrele astea luati dvs stimate domn lectii, caci istoria pe care nu o cunosti, te condamna sa o retraiesti. Eu nu dau niciun scuipat pe acesti farisei, care vreme de 50 de ani (minim) si-au dovedit constant un unic "principiu": interesul!
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
proastasatului, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spre deosebire de istoria înşirată de dvs., azi, ţara se află într-o uniune în care s-a cerut să intre. Este ca şi cum cineva te roagă să-l primeşti în casa ta, acceptă toate condiţiile tale de bun simţ şi, odată intrat, nu numai că nu respectă înţelegerea, dar te şi ia la rost dacă îi atragi atenţia că face mizerie. Să ştiţi că în toate apartamentele în sistem hotelier ale booking.com., scrie pe uşa de la intrare că trebuie să utilizezi apartamentul în condiţii decente, să respecţi ordinea şi liniştea, să nu deranjezi vecinii, în caz contrar vei fi evacuat.
Dacă nu ne convine uniunea în care am intrat, se poate proceda ca în Anglia, la referendum pentru ieşire din uniune, să vedem ce spune poporul.
Deocamdată, din grija pentru viitorul copiilor noştri şi pentru familia tradiţională, suntem invitaţi la un referendum care să treacă în Constituţie definiţia din DEX-ul limbii române a cuvântului "soţi", concomitent cu reducerea a 4000 de posturi de cadre didactice din învăţământ - tot pentru viitorul copiilor noştri! motivat de lipsa de bani în buget. Stimabililor, 40 milioane de euro, costul referendumului absolut inutil reprezintă salariul (500 euro lunar/persoană) pe 20 de luni al fiecăruia din cei 4000 de profesori ce se vrea a fi daţi afară din sistem.
Cum putem vorbi de neînclinare la înalta poartă,când vedem ce se întâmplă aici?
Nu am cerut nimanui sa "intru" in Europa,caci acolo eram! Nu veneam din Africa. Inalta Poarta nu vrea referendum. Au luat foc cand au auzit ca nu proslavim lgbt-ul. Cat costa referendumul spuneti celor peste 3mil de oameni care l-au cerut.
Stimată doamnă, nu vreau să ne certăm pe chestiuni cât se poate de clare.Nu neg că suntem pe continentul european, eram tot aici când aparţineam imperiului otoman, când aparţineam imperiului austro ungar sau imperiului sovietic. Şi Rusia, şi Ucraina, şi Moldova, şi Serbia se află geografic în Europa, dar nu au aderat la UE fie că nu au vrut, fie că nu au fost acceptaţi.Din moment ce statul român a cerut intrarea în UE şi a acceptat condiţiile, este corect să le şi respecte sau să se ceară afară, nimeni nu-l forţează să rămână.
Nu s-a făcut vorbire despre proslăvirea LGBT, ci despre drepturile omului, despre modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale, fără a se ţine cont de recomandările specialiştilor.
Cât despre cei 3 milioane, tot respectul pentru ei şi pentru grija ce o au faţă de viitorul copiilor lor, totuşi, cred că educaţia, şcoala ţine tot de viitorul copiilor noştri şi iată, nu mai sunt bani pentru plata profesorilor. Mâine nu vor mai fi bani pentru spitale şi pentru iluminatul public, ce mai urmează?!
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)