avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, lasati basmele! Si mai ales nu credeti ca absenta dvs ar declansa un cataclism. Nu orice dus cu pluta sau golan (referinta e exclusiv la general, caci exista si astfel de persoane printre noi, persoanele de fata fiind exceptate) e necesar normalei dezvoltari a unui copil. In multe cazuri... mai bine lipsa, decat in boscheti. Au crescut generatii preponderent cu mamele, ma refer la genaratiile post razboaie, si n-a devenit populatia majoritara nici zarghita, nici trans sexuala. Nu a dovedit nimeni ca copiii a caror tati fac parte din personalul navigant sau din armata, care petrec uneori si cateva zile doar cu familiile sunt incapabili sa-si intemeieze o familie functionala. Asa ca mai usor cu basmele si lozincile organizatiei, caci pana si presedintele ei intr-un final a dat-o de gard.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt domn sunt doamna si am un copil frumos care isi respecta tatal chiar daca ne-am despartit pentru alta femeie.Asta odata.
Apoi ar fi bine sa mai verificati, caci 82% din cei care au facut sau fac puscarie sunt copii din familii destramate, abandonul scolar 88% sunt copii care au trait si traiesc fara un parinte, nu musai tata chiar si fara mama.
Apoi 91% din violatori sunt barbati crescuti fara un parinte.Noi trebuie sa incurajam familia compusa din mama si tata, asta nu inseamna ca familia monoparentala este o familie cu handicap.Totusi eu cred ca o femeie care isi doreste in continuare familie sot isi poate reface viata alaturi de alt barbat la fel si barbatul.Daca e o lepra care ii place sa umble din floare in floare asa va muri, insa cine isi doreste familie isi va face familie.
Dupa mine barbatul care a divortat nu-si mai reface viata, casatorit sau nu, inseamna ca nu merita nici prima familie, iar o femeie care nu reuseste sa-si refaca viata recasatorindu-se sau macar in concubinaj , inseamna ca e o femeie frustrata si care nu merita sa se fi maritat prima data.Cine e familist isi doreste toata viata o familie, cine nu inseamna ca e un curvar inanascut sau o frustrata care va sfarsi singura.
Asta e parerea mea.
Organizatia de care vb e de tati nu de mame....deci nu fac parte din ea....

-nu se discută despre useri!-
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Puteti cita sursele va rog?
Ar fi interesant ca toti contribuitorii sa poata acceda la o baza de date comune, o baza sanatoasa de analiza, nu elemente pseudo-statistice de tip "nenorocitul si-a gasit o nenorocita si m-a lasat cu plodu".
Nu spun ca n-ar fi adevarat, se poate, dar atunci tot atati plozi cati nenorociti si nenorocite (deci raportul este 1/2 si ar trebui sa vorbim de o hecatomba pentru umanitate).

Concluzie: o intrebare devine pertinenta , cand individul/a se transforma din fiinta umana in nenorocit/a?
Bineanteles ca aceasta intrebare va trebui sa raspunda si la intrebarea coordonata, starea de nenorocit/a este reversibila sau nu?
Or exista poate cupluri de nenorociti+nenorocite care fac copiii si imbatranesc impreuna?!?
Copiii produsi de catre acest tip de cupluri trebuiesc marcati ca nenorociti potetiali cu fierul rosu sau un simplu post-it ajunge?
Demos, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimaţi interlocutori, aşa cum "un soţ rău poate fi un părinte bun" (!), slogan care a circulat ani de-a rândul pe aceste meleaguri, un "nenorocit" pentru mine poate fi "îngerul" pentru altcineva. Aşa că nu putem băga toţi oamenii în aceeaşi oală, nu există pe lumea asta doi oameni identici.
Omul primeşte primele elemente de educaţie acasă sau acolo unde creşte (la orfelinat, pe stradă, în plasament) şi imită adulţii.La fel, anturajul în care intră îl poate influenţa decisiv. Trebuie să fie foarte lucid şi inteligent ca să-şi urmeze o cale proprie, neinfluenţat de anturaj. Şi prea puţini sunt altruişti, "interesul poartă fesul"!
Răspuns la întrebarea "pertinentă" şi în ton cu ce am scris mai sus :
cand individul/a se transforma din fiinta umana in nenorocit/a?

Exemplu concret: Tatăl solicită domiciliul copilului la el, demonstrând că are venit decent şi disponibilitate de a se ocupa de copil. Sentinţa îi este potrivnică, tatăl devine şomer sau cu salariul minim pe economie şi plăteşte cei 200 lei pensie alimentară o lună da, 2 ba sau cere plata pensiei de intreţinere în natură şi-i cumpără copilului jocuri pe calculator. Copilul are nevoie de hrană, medicamente, haine, meditaţii, etc. În acelaşi timp, acest "părinte" oferă noii familii trai peste medie, excursii şi vacanţe exotice, se potriveşte "pentru unii mumă, pentru alţii, ciumă"
Alt exemplu de "nenorocit"(ă): Solicită autoritate părintească comună şi program de relaţii cu copilul, evident, primeşte, merge la copil de 3 ori/an cu martor, când se ceartă cu mama(tata) cine are obligaţia să bage copilul în maşina, apoi cere executare silită, penalizare, iar în cele 90 de zile luate în calcul pentru penalizare, se prezintă de fiecare dată, însumat de mai multe ori ca în toţi anii precedenţi, apoi....pauză, de incasat penalizările.Şi tot cu venitul minim pe economie, fiindcă săracul (săraca) are de incasat bani din venitul celuilalt, în interesul superior al propriului copil! Asta nu înseamnă că omul nu e părinte bun pentru copiii din noua relaţie, în definitiv, banii jefuiţi legal din venitul "fostei" sunt folosiţi în favoarea bunăstării familiei actuale, deci , la fel:"pentru unii mumă, pentru alţii ciumă"
Vorbeam de anturaj; aici m-am referit la membrii unor asociaţii, poate iniţial au fost doar de taţi, acum s-au aciuit şi mame pe acolo şi se dovedesc mai negre la suflet ca cei care le-au primit alături. Mă bucur să observ că mulţi dintre ei s-au trezit la realitate şi şi-au dat seama că "liniile călăuzitoare" ale respectivelor asociaţii nu duc la nici un rezultat, orice război face victime, singura cale de urmat este pacea, înţelegerea, compromisul.
Martonze, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tocmai din a cest motiv ar fi bine sa orientam dezbaterea spre o intelegere a statisticilor nu a zicalelor de mahala si a palabrelor inventate de unii in propriul folos.
Nu cer nimanui sa ajunga la gradul de civilizatie din west unde familii recompuse de tip (Una+3 copiii) + (Unul + 3 copiii) = inca 2 copiii pentru a suda cuplul.
Si cei 8 copiii au fost crescuti si educati indiferent de cuibareala!!!

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)