avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca tatal crede ca dvs sunteti toxica? Cum facem? Nu intelegeti ca parerea dvs nu conteaza, fiind in mod evident subiectiva? Atata timp cat instanta desi ati expus ce toxica este a acordat program tatalui, sunteti nu doar obligata sa il respectati, dar si sa sprijiniti si incurajati legaturile dintre copil si tata.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Programul de relatii personale copil parinte, este un program decis de instanta cand parintii nu se inteleg.
Acest program de relatii personale este un program minim impus tocmai ca parintele care sta cu copilul sa nu incerce sa-l diminueze sau sa-l anuleze.Cine incalca acest program minim, se considera mai presus de lege, si incalca si dreptul copilului si dreptul celuilalt parinte si constitutia.
Motivul pentru care il incalca este ori ca vrea sa se razbune , ori a alienat copilul si se ascunde in spatele refuzului copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citiţi ce scrie doamna mai sus: are autoritate părintească unică!

a mai scris cineva la topicul respectiv ca cel mai probabil nu are autoritate parinteasca unica ci doar resedinta copilului la ea.
Si chiar daca ar fi asa, o instanta a decis un program de vizita. Este foarte periculos pentru copii acest nou curent de a ignora orice autoritate. Nu respect o sentinta judecatoreasca pentru ca nu am chef si consider EU ca nu e bine, nu respect indicatiile medicului ca lasa, am citit eu pe google ca trece cu ulei de levantica si nu vaccinez ca mercur.
Asa cum am zis, daca mama are suficiente probe solide sa arate ca programul de legaturi personale nu e in interesul minorului sa deschida actiune, daca nu, sa respecte sentinta instantei.
Vedeti? asta se numeste alienare. Mama nu doreste sa respecte programul de vizita nu copilul. Si evident, dupa ce va impiedica ca cei doi sa se vada de cateva ori si va invata copilul ca prezenta tatalui este malefica acesta va incepe sa refuze sa se duca si iar o sa sariti in apararea ei ca vai bietul copil prin ce trece la tata......ca alienarea parentala nu exista...
Sunteti martora alienarii, nu mai puteti nega. Este o mama care pe forum a declarat ca EA nu doreste si EA va impiedica desfasurarea programului de legaturi personale. qed.... Martonze. Nu copilul, mama. Inceput de abuz, alienare.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza care sunt motivele parintilor pentru care copilul beneficiaza de relatii cu fiecare dintre ei. Important e ca un copil sa aiba relatii cu ambii.
Nu conteaza ca un tata sau o mama vrea sa vada copilul din motive... nun am inteles cat de egoiste. E ok faptul ca, urmare a acestui egoism, profita copilului. Asta e important. Pentru asta, trebuie multumit.
Copiii nu sunt prosti, nu sunt salbatici. Din trioul acesta, ei sunt singurii buni si dezinteresati. Si da, cred ca poti face si altceva in afara de a renunta la copil, dar asta e o alegere individuala egoista, de asemenea. Totul este egoist, omul e in esenta o fiinta egoista. Nu are legatura, important e ca obiectiv copilul sa beneficieze de relatii cu ambii parinti. Atat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si chiar daca ar fi asa, o instanta a decis un program de vizita.

Iată o Decizie a unei instanţe, prin care a acordat autoritate unică mamei:
Rapoartele şi fişele de evaluare psihologică a minorului xxxxx evidenţiază încordare, nelinişte,tensiune, iritare,ostilitate, furie a minorului faţă de tată;temere, furie şi frică când minorul se aşteaptă să fie despărţit de de casa sau de mama sa.Minorul a dezvoltat un sentiment anxios faţă de tatăl său, fiind nesigur dacă tatăl va fi disponibil şi gata să-i ofere ajutorul atunci când îl va solicita. Tatăl nu este interesat în exercitarea autorităţii părinteşti, dovedind minorului doar manifestarea lui violentă , ceea ce a generat afectul de respingere a tatălui de către minor, astfel încât sunt incidente în cauză dispoziţiile legale care exclude exercitarea autorităţii părinteşti de către părintele cu un atare comportament – art.31 alineatul 2 indice 5 din Legea 272/2004

Deci, după ce instanţa constată toate cele de mai sus, acordă autoritate unică mamei şi menţine programul de relaţii cu preluare de vineri până duminică şi vacanţe!
Programul, în acest caz, e benefic minorului? Şi totuşi, o instanţă, 2 au decis: DA! Violenţa dăunează autorităţii părinteşti, dar nu şi relaţiilor personale! Noaptea minţii!

Alt caz concret:Un tată, cu program standard şi vacanţă timp de o lună, vine la copil la 3 luni, 4 luni, fără anunţ prealabil şi la ora prânzului sau dupăamiaza, când îşi aduce aminte, de fiecare dată se ceartă cu mama şi dă ordine să bage copilul în maşină, copilul nu vrea, are manifestări asemănătoare cu cea descrisă mai sus; parcurge toate etapele art.913, dar el vine la program doar la executările silite şi ...mama e penalizată. În cele 3 luni luate în calcul, se prezintă conştiincis, cu martori, la expirarea celor 3 luni, dispare iarăşi. Şi mama e bună de plată ! Corect?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)