In astfel de cazuri copilul intelege? Nu e alienat? Are discernamant?
Copilul are discernamant limitat si doar atunci cand i se permite acest lucru.
Credeti ca bunica care iese pe scara si urla din rarunchi la tatal care a venit sa isi ia copilul la programul de legaturi personale lasa sau nu copilul sa inteleaga, sa aiba discernamant, sa aleaga?
When, ştiţi care-i treaba? Asociaţiile astea, în loc să ajute, mai mult strică.
Nu stiu care e treaba cu asociatiile astea si nu-mi doresc sa aflu.
Şi următoarele, servesc tot interesele personale ale preşedinţilor asociaţiilor, să fie mediatizaţi pe la TV şi apoi, să profite de pe urma mediatizării.
Uau, sa zicem ca va cred. Eu nu ma uit des la televizor deci lesne imi poate scapa asa ceva insa in ultimul an de cate ori au aparut la televizor prezedintii din asociatii? hai sa vedem cat de intensa este mediatizarea aceasta.
Chiar aşa este, şi aşa a fost şi când a stat cu mamă-sa, dar vedeţi, atunci, când săracul şi-a exprimat trăirile, a fost trimis la psiholog, a fost expertizat, a venit Poliţia şi executorul...Bietul de el, cu asta a fost abuzat...
Aha, deci l-a abuzat tatal nu mama care refuza sa il lase la scoala.......... am inteles.
Explicaţiile dvs. se bat cap în cap. De ce eu alienez copilul dacă acesta nu vrea să plece cu ta`su, cu care nu a convieţuit niciodată şi la care a venit cu martori, Poliţie şi executor şi l-a speriat, deci îi este teamă să plece cu el şi acel tată nu alienează, dacă copilul nu vrea cu mama?
Sa zicem ca eu ma insel din nou si dumneavoastra aveti dreptate si alienarea parentala nu exista. Copilul acela de ce nu mai vrea la mama acum? ca doar a fost crescut, ingrijit si iubit cu devotament de catre aceasta si are discernamant si stie ce e mai bine pentru el...... Cum este?
Şi de ce o combateţi pe mamă că face acelaşi lucru ce a făcut tatăl, adică a luat exemplul bun, fiindcă, nu-i aşa, statul român i-a dat câştig de cauză tocmai fiindcă "a luptat" (oare cu ce? ), deci luptă şi ea, mama. mai ales că tăticul ţine cu dinţii de copil şi de pensia alimentară, care, presupun, nu e în natură, sau e?
Eu nu o combat, eu va atrag atentia asupra dublei masuri.
Nah, ca in situatia de fata avem un tata care a reusit sa isi ia copilul care nu dorea sa stie de el. Ce credeti ca s-a intamplat? De ce un copil care nu a fost supus niciunui abuz, intai nu dorea sa auda de tata si acum nu doreste sa auda de mama? Si nu, copilul nu are probleme psihice.
Care e explicatia dumneavoastra pentru acest comportament cel putin bizar as spune eu in conditiile sustinute de dumneavoastra ( ca nu exista alienare parentala).