avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@When
Mă bucur că recunoaşteţi că tatăl a fost tâmpit, eu totuşi nuanţez, nu a fost tâmpit, ci parşiv şi ticălos.Pe de altă parte, legea spune că părinţii au responsabilităţi egale, ceea ce presupune şi drepturi egale, de ce să nu "lupte" mama exact cum a luptat tatăl?!
De ce cheamă tata pe mama să vadă copilul? Are oare remuşcări când se gândeşte prin ce metode a luat copilul din cuibul lui? N-aş crede, cine-i ticălos, aşa moare! Poate mima chemarea în faţa martorilor, nu s-a dezobişnuit încă de tovărăşia lor, de prietenii asociaţi...Este greu când nu mai ai pentru ce "lupta", şi-a savurat victoria şi a intrat în anonimat...
When , eu am sintetizat teoriile dvs. şi a unora de aici, nu prea vă prindeţi de ironii, mă dezamăgiţi.
Apoi, sentinţele provizorii sunt executorii şi se pot executa silit, nu ştiaţi? Copilul meu a fost traumatizat pe titlul dintr-o O.P. valabilă 1 lună , din data de ...până în data de....
Referitor la d-na asociată, chiar dânsa a publicat imagini cu copiii la şcoală, deci copiii merg la şcoală şi bănuiesc că îşi fac lecţiile, poate nu le plac căţeii...; dar nu exclud că băiatul domnului din Ploieşti de aceea nu vrea la mama, fiindcă mama îl punea la lecţii, acum, când a început şi şcoala, frica e mai mare, sau aici nu se pune?
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Martonze, utilizator
Să uite complet acest copil, care, prin atitudinea lui, nu o merită, merită

Iesim in strada ca suntem furati, ca se face si se drege, ca avem guvernan ti corupti insa avem ce meritam.
Mereu se asteapta schimbarea din alta parte, mereu se arata cu degetul. Ia sa incepem sa nu mai calcam linia dubla continua, ia sa incepem sa lucram la ora la care incepe programul si sa nu plecam de fiecare data cand pleaca seful. Ia sa nu mai ridicam din umeri ca nu e treaba noastra cand e treaba noastra si sa nu ne mai multumim cu putin. Ia sa luam atitudine cand un judecator amana de taspe mii de ori sentinta si apoi o motiveaza intr-un an, sa luam atitudine atunci cand un caz penal se rezolva in ani de zile, atunci cand copii nu au sali de clasa si ia sa fim noi atenti cand ii punem pe drumuri pe alti doar pentru ca am vrut sa scapam de ei de la ghiseu.
Sictirul, incercarea de a fura orice este peste tot. insa asta stim sa facem ca natie, sa aratam cu degetul iar cei care pleaca o fac pentru ca nu mai suporta atata ipocrizie.
Martonze, inainte de a mai spera la putina credibilitate, mergeti si aflati cum e cu copii, cu dragostea,cu sentimentele. Pentru ca pana atunci tot ce spuneti pare foarte stramb.
Să uite complet acest copil, care, prin atitudinea lui, nu o merită, merită
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, cred că am habar mai mare ca toţi cei de aici, nu pot detalia. Şi dacă aveţi copii, cu timpul, vă veţi convinge, deşi...fiecare individ e diferit şi vă doresc să aveţi noroc. Şi nu depinde de educaţie, vă jur. Nu are rost ca această mamă să sufere pentru un copil pentru care s-a sacrificat, fiindcă, bănuiesc, nu a avut viaţă din cauza tensiunii la care a fost supusă de distinsul tată. Este timpul ca acest copil să rămână o amintire a cuiva drag, pe care l-a pierdut.Asta nu înseamnă să nu plătească pensia alimentară şi penalităţile în aşteptare de a fi executate, nu, ea trebuie să-şi accepte soarta şi să încerce un nou început, cu multă precauţie, pentru a nu fi batjocorită din nou. Natura e nemiloasă şi deseori, îi pierdem pe cei dragi, rămânem cu amintirile. Avem o singură viaţă şi nici chiar copiii noştri nu merită să o irosim prin judecătorii, direcţii, autorităţi, trebuie să ne bucurăm de ceea ce mai este frumos pe lumea asta. Vorba aceea, despre copii: "Cine-i are, să-i trăiască, cine nu, să nu-i dorească"
În concluzie, tatăl învingător să fie fericit cu cei 3 copii pe care-i are, iar doamna să se simtă liberă, să iasă din depresie, să călătorească, să se elibereze de tot răul pe care domnul cu 3 copii i l-a făcut.

În rest, în afară de ultima parte, aveţi dreptate, deşi eu sunt propriul meu şef, fără orar de funcţionare.
Martonze, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama trebuia si sa inteleaga ca acel copil a avut tata de cand s a nascut, ca el a decis dupa 4 luni sa se desparta e decizia lui, copilul a stat fara tata 8 ani, pentru mama a fost geloasa ca tatal si a gasit alta femeie.
Daca vroia sa se razbune pe el trebuia sa se razbune dandu i copilul nu 2 wek ci 4 ca ea e plecata la munte 4 wek cu noul gagic
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are rost ca această mamă să sufere pentru un copil pentru care s-a sacrificat, fiindcă, bănuiesc, nu a avut viaţă din cauza tensiunii la care a fost supusă de distinsul tată

Nu a avut viata pentru ca si-a abuzat copilul, pentru ca nu a priceput ca relatia s-a terminat si nu a mers mai departe.
Asa cum acel copil sta acum la tata, ce credeti ca se intampla daca ii vorbea frumos de acesta si il dadea la programul de vizita?
Unde au dus-o atatia ani in care s-a tinut cu indarjire de copil, de "vointa lui" de procese si certuri si scandaluri? Nicaieri. Si acum ce face in imensa intelepciune? Mai deschide altele. Si nu, nu isi va vedea de viata ei pentru ca atata timp cat va putea prinde ceva cu care sa-si sicaneze fostul partener o va face.
Este timpul ca acest copil să rămână o amintire a cuiva drag, pe care l-a pierdut.

Pe cine a pierdut copilul? A murit cineva? haideti sa nu dramatizam, tatal e in viata, lasa mama sa vina la copil chiar cand nu e program de vizita, le incurajeaza legatura, sustine copilul ca sa uite anii de trauma cand flamanzea si era sechestrat de catre mama lui. Mai ramane ca aceasta sa-si asume putina responsabilitate si sa mearga la terapie pentru ca e nevoie.
Natura e nemiloasă şi deseori, îi pierdem pe cei dragi, rămânem cu amintirile.
--- ooo Martonze, dar aici nu e vorba de natura sau de soarta, e vorba de boala psihica.A mamei.
iar doamna să se simtă liberă, să iasă din depresie, să călătorească, să se elibereze de tot răul pe care domnul cu 3 copii i l-a făcut.
Din depresia cronica nu iesi cu calatorii si cu shopping sau spirulina. E nevoie de ajutor specializat.
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)