avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate When, văd că sunteţi foarte informată şi experimentată în diagnosticarea bolilor psihice, domeniu în care eu mă dau bătută.
Sunteţi foarte convinsă că mamele părăsite de parteneri tânjesc după ei, nimic mai greşit. Bunăoară, eu însămi am întrerupt relaţia, când el a avut primele acte de violenţă şi bine am făcut, degeaba a venit în genunchi să ne căsătorim, să mergem undeva aiurea în lume, că el ne va ţine în puf...numai aia-mi mai lipsea. Şi el, după ce 2 ani a lipsit cu desăvârşire, s-a dus la DGASPC să reclame că-i sabotez relaţia cu copilul! Adică a minţit! Şi copilul meu a fost dependent de mine, nu ieşea din casă nici cu bunicii, nici cu fraţii mei cu care locuiam în aceeaşi casă! După executarea silită, nu a mai ieşit nici cu mine, de frică, stătea numai în casă!
Cum puteţi vorbi :"trebuia să-i dea copilul"?! Dacă trebuia să-i dau maşina sau lanterna, nu era problemă, că alea sunt lucruri şi nu protestează, dar cum "să dai" un copil? Dvs. vă daţi seama ce vorbiţi? Luaţi un copil mare, nu unul scutecist şi spuneţi-i că trebuie să plece cu nenea pe nume tata şi cu nenea martorul , că aşa scrie pe hârtie (explicaţiile fostului meu date copilului)
Şi din totalul proceselor, câte a iniţiat mama (fără contestaţii) şi câte domnul? Cine a făcut plângeri la DGASPC, la Poliţie? Cine a chemat Poliţia la uşa copilului?Ştiţi ceva, vă doresc să aveţi parte de toate astea şi apoi să-i zâmbiţi frumos celui care le cauzează , reuşiţi oare?
Mama trebuie să-l păstreze în amintiri pe copil aşa cum l-a ştiut ea şi atât, să se detaşeze, e mai bine.
Copilul a câştigat un tată, o mamă vitregă, surioare, curte, a pierdut o mamă bună şi o bunică iubitoare. Are model matern, model patern, model fratern. E fericit.
Şi probabil din depresie ieşi cu momente fericite (nu sunt psihiatru şi nici experienţă nu am) şi cu trecerea timpului.
Şi roata vieţii se învârteşte, în natură există acea lege nescrisă a compensaţiei, viitorul ne va arăta pe cine, ce aşteaptă.
Repet, nu sunt psihiatru, dar dacă consideraţi "lupta" mamei boală psihică, prin similitudine, acelaşi lucru putem spune despre "lupta" tatălui.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Martonze, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu riscul de a fi banned, nu sunteti psihiatru, dar de un psiholog la felul in care ganditi in mod cert aveti nevoie. Si dvs si dna PS. Nu inteleg cum puteti propovadui de ani de zile pe acest forum cu aceleasi argumente ignorarea unui program de legaturi personale daca mamicile considera ca tatal este un nenorocit. Adica sunt unele mamici saracile ce respecta programul de vizita desi tatal chiar nu are conditii optime de a gazdui copilul peste noapte, nu se ocupa deloc de educatia lui si mama dupa fiecare saptamana in mod real are doar de reparat ce face tatal in saptamana in care este copilul la el. Si altele, care desi au de a face cu niste ratati inchipuiti (pentru ca momentan nu fac o caruta de bani nu ca nu ar avea un job sau nu ar plati o pensie decenta) isi bat joc nestingherite de propriul copil doar pentru "a-l face" pe fostul. Este de-a dreptul ridicol in final ca legislatia nu te ajuta in ambele sensuri.
acest răspuns util
Sa ne intelegem, mama s-a razbunat pe acest tata, pentru ca ei s-au despartit când copilul avea 4 luni, atentie 4 luni nu 4 ani.
Daca mama il dadea de la 1,5 ani cate 3 zile la tata, sa mearga in parc cu el, in concedii cate 20 zile, vacantele juma juma, daca il dadea cate 7 zile când ea pleca cu iubitul la munte, nu ajungea la nici un proces.
Dar ea din razbunare 8 ani l-a umilit, pentru ca asta e vb celor care raman cu copilul, indiferent ca este tata sau mama, COPILUL MEU, nu copil NOSTRU, ca nu ai ramas gravida pe strada cu un necunoscut.

Acesti parinti sunt bolnavi si au nevoie de ajutor de specialitate.Pana nu se trateaza nu se pot vindeca.Credeti cadaca lua copilul la program acum il mai aducea inapoi? acesti bolnavi sunt in stre sa se arunce de la balcon cu copilul in brate.ganditi-va ca acest parinte, a preferat sa lase copilul la camin in loc sa l lase sa se duca la tata.
Oare cum a dormit 4 zile mama stiind ca copilul ei este printre 35 de copii intitutionalizati? cata ura sa ai sa lasi copilul tau sa doarma si sa manance la cantina.
tatal i=a spus in sectie decat sal ducem la camin, lasa-l la mine si poti veni zilnic sa l vezi, numai nu l duce nu l lasa sa=l duca intre tigani si copii mai mari ca il bat , el era si asa introvertit nu l baga in mediul ala.Si ea nu si nu...ura mai mare decat dragostea la orferinat cu el...
Asta e suflet de parinte.....? parinte bolnav.....
acest răspuns util
Stiti ce v-ar raspunde acest parinte bolnav? Ca deja le stiu textele: daca nu ar fi dus lucrurile cu plangerile si sesizarile atat de departe nu s-ar fi ajuns aici. Adica tatal trebuia sa stea si el relaxat si sa o inteleaga pe mamica ca isi abuzeaza emotional copilul si sa nu faca plangeri la politie sau DGASPC. Sau am mai auzit una: cum te astepti ca acel copil sa te iubeasca daca tu ma ataci pe mine mama lui?
V-am spus ca exista cazul unei mame ce tot de vreo 6, 7 ani impiedica legaturile dintre copil si tata, dar tot tatalui ii reproseaza lipsa de atasament si faptul ca nu e capabil sa-si formeze legaturi personale cu copilul. Noaptea mintii. Si mai sunt unii useri ce afirma relaxati cum trece caravana desi caintii (adica nerezidentii) latra. Vom vedea in final insa ce se va alege de aceasta caravana. Ca e cam mult noroi in jur.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
againstPAS, utilizator
acest răspuns util
Stai linistit cand mama si bunica sunt doua alienatoare, copilul nu are nici o sansa.La acest copil bunica era dublu alienatoare, ea facea cea mai mare peesiune la politie, ea a fost cea care a luat copilul si a fugit cu el...

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)