Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.
Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.
Dar ce spuneti de cazul Calin...cine stie povestea.
O mama, divortata 2 copii, domiciliu la ea, la prima vacanta copiii raman la tata, si in 2 saptamani acestia o reneaga pe mama.
De 3 ani mama lupta si castiga tot dar copiii nu mai vor sa vina inapoi.Penalitati la tata, platite in 24 ore, dosare penale, urmeaza condamnare, copiii deja doar ca nu o lovesc pe mama, ii vb urat, raport psihiatric care spune copiii sunt alienati decatre tata si bunica...
Ce facem in acest caz?mama e normal, lucreaza in banca, casa, studii superioare, si tatal la fel dar un alienator psihopat ca altfel nu i spune?
Ce e de facut?
Martonze
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
againstPAS, eu nu am susţinut că tatăl copilului meu e ratat sau nenorocit, vă rog sesizaţi diferenţa între "ticălos" şi nenorocit sau ratat.Şi nici nu sunt împotriva unei legături apropiate între copii şi părinţii lor, chiar plecaţi din casă. Că s-a purtat aşa cum s-a purtat, cu minciuni - fix cum se întâmplă acum cu guvernanţii noştri, una spun afară şi alta în ţară - e altă poveste. Dimpotrivă , e "foarte norocit", are o familie frumoasă şi asigură trai decent familiei sale; este respectat în mediul în care trăieşte, este jovial, săritor, tenace, ambiţios. Asta nu scuză comportamentul pe care l-a avut faţă de noi , în încercarea de a obţine beneficii pe seama copilului, care s-a materializat în reclamaţii, plângeri, procese, executare silită. Din nefericire, a dat peste asociaţia d-tră şi de acolo s-a inspirat. Putea foarte frumos să-şi dezvăluie proiectul, se putea ajunge la o înţelegere reciproc avantajoasă, fiindcă există şi aşa ceva şi eram scutiţi , ambii, de scene groteşti şi de traumatizarea copilului şi copilul poate îl şi îndrăgea, fiindcă , repet, este un om care se ştie face plăcut.
Şobolan de tomberoane, să înţeleg că băieţelul din Ploieşti de aceea nu vrea să audă de mama, fiindcă tăticului îi este teamă că nu va fi adus copilul înapoi?
Şi eu nu înţeleg un lucru: dacă doamna oricum nu mai avea nici un drept, cum putea "să nu lase copilul la tata" şi cum de tatăl, îndreptăţit de lege, l-a lăsat la cămin?!
Cazul doamnei cu cei 2 copii l-am discutat mai sus cu prietena dvs. When. În afara hotărârii judecătoreşti, care diferă, reacţia copiilor e identică: trai îndelungat cu mama, după o scurtă perioadă la tata, copiii îşi resping mamele. Colega When are şi explicaţii:doamna cu 2 copii îi punea la lecţii şi de aceea copiii refuză să meargă la mama lor şi tatăl e alienator şi bolnav psihic, în schimb, în cazul copilaşului cu 2 surioare, mama e respinsă fiindcă copilul a avut revelaţia abuzului la care a fost supus 10 ani şi acum, refuzul e justificat, tatăl e deschis la relaţia copilului cu mama, dar copilul refuză...cam alambicată logică, în cazuri identice: fie ambii tătici sunt alienatori, bolnavi psihici care abuzează copiii, fie ambele mame au fost alienatoare, abuzatoare şi copiii s-au trezit la realitate, fie ambele mame au pus copiii la scris teme şi citit şi tăticii sunt mai îngăduitori.
La Ploiesti copilul de 8 ani nu avea cum sa mearga cu tatal pentru ca il vazuse de 20 ori cu politia la usa caci altfel nu se putea.In sectia de politie copilul nu putea fi pus unde sa mearga.
In sectie ( si am filmarea) DGASPC ul a spus daca copilul nu vrea la tata si mama nu vrea sa l lase la tata, pentru ca nu a vrut sa i spunam sa l salveze de arferinat, haide sa mergem la TATI ( nu i spusese niciodata asta cum sa o faca acum) sa vedem cum e la el, sa vedem cele doua surioare ale tale, sa vedem daca e ok si stau cu tine cat se poate poate chiar dorm cu tine acolo...eu asa as fi facut ca mama, lasam orgoliul in ceasul al 12 lea decat sa stiu ca copilul meu doarme in jeg intre tigani si sa poata sa l bata cinevasi fara o casa normala 35 copii in camera de toate varstele si cantina si nu mai vreau sa zic nimic.
Tatal s a opus luarii in plasament dar mama si mai ales bunica amenintau ca daca nu pleaca cu copilul dau foc la sectie se omoara etc si era 25 de persoane de fata, toate pentru ce pentru o ambitie si bola nevindecata.
La Calin e clar, copiii trebuie luati ca in Norvegia, tatal puse catusele si dus la racoare 30 zile ca s a opus deciziilor judecatoresti, facuta consiliere psihiatrica 6 luni de zile si daca psihiatrul spune ca a inteles reia relatiile cu copii progresiv cate 2 ore in prezenta unui psiholog apoi 3 ore in prezenta, apoi 2 ore singuri si dupa 1 an poate sa mearga cu tatal.
Alienatorii nu inteleg asta nici dupa ce se dovedeste ca le face rau, exact ca acesta femeiecare e atat de bolnava si nu ii vine sa creada ca copilul pe care l-a manipulat si l a inversunat impotriva tatalui o refuza tocmai pe ea.
Pentru ca copii isi dau seamna ca tot ce s a spus despre acel parinte si nu s a adeverit se intoarce fix impotriva celuilalt si il rspinge tocmai pentru ca stie ca a fost inselat.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamnă, măcar nu vorbiţi împotriva evidenţei, tatăl luptător din Ploieşti avea poze cu copilul şi cu fetiţele mult înainte de a câştiga în instanţă şi, interesant, câştiga tot ce ajungea la Tribunalul Prahova. Apropo, daunele morale de 10000 lei le-a incasat de la mama? adică a recuperat de la mama toată pensia alimentară din ultimii 6 ani? DA sau NU ?
Nu are de ce sa recupereze caci custodia o are din primavara si copilul fapt la luat din septembrie octombrie parca 2017.Cum sa ceri pensia pe 6 ani din urma daca nu el a a avut domiciulul?le incurcati.
Cu tribunalul iar nu sunteti pe langa, e adevarat a castigat la Tribunal reincredintarea, dar tot la tribunal, desi mama era cu penal 3 luni pedeapsa , si in fond castigase decaderea in apel definitiv a pierdut.
cum ramane cu tribunala când in apel pierzi decadere, când esti condamnata 3 luni, când mai au doua penale in lucru de 379 si 281 si rele tratamente,