avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problemele părinților despărțiți: pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
Pensie plateste?
When, referitor la domiciliul alternant: ANUMIŢI părerologi susţin că domiciliul alternant e benefic copilului.Poate unuia da, altuia nu, fetiţei despre care vorbesc nu i-a priit, avea rezultate proaste la şcoală, acum îi place şcoala unde umblă, învaţă bine şi e fericită. Veniţi dvs. cu exemple contrare.
Referitor la relaţia mea, am spus că a fost "o scurtă relaţie", care s-a deteriorat înainte de naşterea copilului, din cauza caracterului violent al domnului. De altfel, omul e fermecător, săritor, sociabil, curajos, tenace... aşa îl vede toată lumea, aşa l-am văzut şi eu, până a trecut la agresiuni fizice , poate am fost incompatibili; oricum, eu am refuzat continuarea relaţiei, cu riscul de a creşte copilul singură fiindcă cine a lovit odată, va lovi şi a doua oară.
Nu mi-aţi răspuns la întrebare:cum va arăta viitoarea generaţie rezultată din copiii care cresc fără mamă, fără tată sau fără ambii, pe la mătuşi şi bunici? Toţi vor fi handicapaţi? oare săracii n-au nevoie de consiliere psihologică sau de un control psihiatric la INML?
În ce priveşte statul la calculator, concluzionez cu suntem la fel, iar doamna Şobolan e mai harnică decât mine, asta e lumea de azi, virtualul bate realitatea şi munca la calculator este deja larg răspândită. Să înţeleg că nici dvs. nici d-na Şobolan şi nici AgainstPas nu şi-au găsit pereche?
Consiliere psihologică fac toţi copiii celor din asociaţia dvs., pentru simplul motiv că este în reţetă: reclamaţii la DGASPC, executare silită - era chiar aici un caz în care o mămică era revoltată de ce a venit tatăl cu executorul, când ea nu s-a opus şi copilul voia să plece cu tatăl - consilierea mamei şi copilului, plângere penală, penalizarea pe zi întârziere, mutarea copilului la celălalt părinte care, întâmplător, nu plăteşte pensie alimentară sau plăteşte minimul posibil, este exact cazul meu.
Deci ATENŢIE: terapie a făcut copilul la cererea tatălui! Şi eu nu m-am opus. Şocul traumatic l-a avut la executarea silită ! Asta e tot din reţeta dvs, şi, după ce speriaţi copilul, susţineţi sus şi tare că părintele gazdă l-a speriat!
Copilul simte cine îl ocroteşte, cine îl iubeşte şi trage la acel părinte.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
Martonze, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze multumesc, nu mai gaseam acest topic.
referitor la domiciliul alternant: ANUMIŢI părerologi susţin că domiciliul alternant e benefic copilului.

Ca absolut orice de pe lumea asta, e evident ca si aceasta masura este acceptata de unii si respinsa de altii.
Eu cunosc copil care e foarte fericit asa. Insa stiu ca e gresit sa judeci dupa un singur caz. Ce este insa un adevar valabil este ca e cel mai bine pentru un copil sa aiba amandoi parintii implicati in viata lui daca se poate in parti cat mai egale.
Referitor la relaţia mea, am spus că a fost "o scurtă relaţie", care s-a deteriorat înainte de naşterea copilului, din cauza caracterului violent al domnului. De altfel, omul e fermecător, săritor, sociabil, curajos, tenace... aşa îl vede toată lumea, aşa l-am văzut şi eu, până a trecut la agresiuni fizice , poate am fost incompatibili; oricum, eu am refuzat continuarea relaţiei, cu riscul de a creşte copilul singură fiindcă cine a lovit odată, va lovi şi a doua oară.

Oricum ati spune, a fost suficient de lunga incat sa va hotarati si sa faceti un copil cu un om in care inainte de asta nu ati recunoscut o urma de disfunctionalitate. Semnele erau, sunt mereu, nu le-ati vazut. Majoritatea femeilor care au ales gresit au tatal absent, mort sau parintii divortati.
Nu mi-aţi răspuns la întrebare:cum va arăta viitoarea generaţie rezultată din copiii care cresc fără mamă, fără tată sau fără ambii, pe la mătuşi şi bunici?

La scoala la fiul meu nu creste nici un copil asa. Nici la scoala la copii prietenilor mei. Cum am mai zis, nu inseamna ca o intreaga generatie creste asa pentru ca dintre ei mai sunt familii in care parintii pleaca.
Toţi vor fi handicapaţi?
V-am rugat sa nu mai folositi gresit acest cuvant.
În ce priveşte statul la calculator, concluzionez cu suntem la fel, iar doamna Şobolan e mai harnică decât mine, asta e lumea de azi, virtualul bate realitatea şi munca la calculator este deja larg răspândită.

Eu sunt insurat, doamna Sobolan e fericita intr-o relatie, dumneavoastra sunteti singura care nu a mers mai departe.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate When,
Ceea ce descrieti este un fenomen specific nivelului de civilizatie si cultura romanesc actual!
In alte tari, cele in care garda alternativa este practicata de zeci de ani, rezultatele sunt cat se poate de benefice, din aceasta cauza de altfel justitiile respective privilegiaza aceasta forma de garda (acolo unde ea este economic posibil).
Copiii care rezulta din aceste cupluri destramate sunt mult mai adaptabili, mai deschisi la minte si orientati spre compromisuri.
Ori viata este plina de compromisuri!!!
Partea mai putin glorioasa, sunt mai profitori pt ca au invatat de mici, r/p/d, cum lucreaza concurenta!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu am susţinut că nu sunt recăsătorită sau că nu am prieten, ci că şi dvs. şi şobolăniţa sunteţi poate mai prezenţi pe forum decât mine, atât. În ce priveşte disfuncţionalitatea domnului tată, citiţi despre psihopaţi şi vă lămuriţi, sunt greu de depistat şi necesită timp îndelungat de observaţie.
Demos, fiecare naţie are cultura proprie , mentalitati şi obiceiuri specifice. De ex. germanii nu sunt robii copiilor lor, la majorat, tânărul pleacă la casa lui şi părinţii îşi văd de treabă. Nu-şi cumpără case ca să lase moştenire copiilor, majoritatea locuiesc în chirie; copii din familii înstărite lucrează în vacanţe ca să aibă bani câştigaţi de ei sau fac voluntariat. Şi în alte ţări, de unde am importat legile, se consideră creşterea copiilor o sarcină, o obligaţie şi de aceea, părinţii despărţiţi îşi împart sarcina creşterii copilului. La noi, s-au preluat părţi din legi şi fiecare interpretează cum vrea.

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)