Bună ziua
Azi am fost concediata după ce acum 3 zile i-am înmânat șefului scrisoarea medicala în care se specifica ca sunt gravidă. Menționez ca aveam contract pe perioada nedeterminat cu 90 zile de proba și aceasta perioada de proba nu trecuse. Este legal ce a făcut? Menționez ca nu am vrut sa semnez decizia de încetare și ca m-a trimis acasă, nu am avut probleme la locul de munca. Ce ma sfătuiți?
Va multumesc
Situația mea este urmatoarea:
-am lucrat la o firma 18 luni dar firma s-a închis la data de 15.05
-m-am angajat la societatea în cauza pe data de 29.05 având o întrerupere de 14 zile
-el mi-a dat decizia azi pe 15.07
Eu am găsit sa ma angajez în alta parte dar după data de 22.07...intrebarea mea este, având aceste întreruperi se pune problema sa nu primesc concediu pt creșterea copilului??
La care concediu vă referiți`? Concediul de maternitate este cel de doi care, care îl primiți după ce se naște copilul.
Pentru a beneficia de maternitate, trebuie să ai lucrate 12 luni din ultimele 24 de luni.
Nu contează întreruperile. Obligatoriu sa existe 12 luni lucrate din ultimele 24 de luni, la data nașterii copilului.
Si concediul prenatal ar putea începe de prin Noiembrie...
Eu zic ca este ok, va incadrati.
Dar sigur nu o sa patiti la fel si la noul job cand afla ca sunteti însărcinată?
Prenatal
ambrus_marc9
Buna ziua,as dori sa va intreb sunt angajata de 7 luni de zile cand am emrs sa mai interesez ce fel de contract am am aflat ca am contract pe 2 ani de zil am ... (vezi toată discuția)