avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Controverse legate de adoptarea Legii nr. 49/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Controverse legate de adoptarea Legii nr. 49/2010

Sa incercam in acest topic sa punem pe tapet controversele aparute in legislatia muncii si de asigurari sociale odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.49/2010.
Cel mai recent răspuns: Corbeanca , utilizator 11:38, 21 Februarie 2011
Ank27 a scris:

Am avut o situatie in care angajatorul si-a exprimat acordul pentru continuarea activitatii iar ITM-ul mi-a specificat clar ca trebuie incetat contractul initial si intocmit un nou contract pe durata determinata, ceea ce de altfel am si facut, desi intentia mea ca angajator era de continua relatia contractuala pe termen nelimitat...

La ora actuala nu exista Instructiuni de lucru pentru ITM-uri in ceea ce priveste aplicarea Legii nr.49/2010 ... fiecare ITM isi face propriile reguli ...:(
Buna ziua. In cazul pensionarii pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru grupa II de munca, la ce data inceteaza contractul de munca?
La data indeplinirii conditiilor de pensionare ....
Dar aceasta pensionare,cu reducerea varstei de pensionare datorita grupei de munca,este o pensionare ,,la cerere" ,conform Legii 19.Ar fi normal sa nu intre sub incidenta Legii 49/2010.
Buna dimineata,
Mai concret ,intrebarea mea este urmatoarea:
Presupunem un salariat care a realizat stagiul complet de cotizare(cu atat mai mult ,stagiul minim),nu are varsta standard de pensionare,in schimb are varsta redusa de pensionare datorita grupei II de munca .Conform Legii 19/2000 Art.42 acesta are ,,dreptul" de a iesi la pensie si, aparent, nu obligatia de a iesi la pensie.Se aplica deci Legea 49/2010 si Codul muncii Art.56?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
ContSters152900, utilizator

Alte discuții în legătură

Codul muncii ONELIN ONELIN Care credeti ca este rationamentul pentru care legiuitorul a modificat prin legea nr.49/2010, litera d) a art.56 din Codul Muncii? Cum inceteaza CIM in cazul ... (vezi toată discuția)
Pensionare conform legii nr. 49/2010 emiliaa emiliaa Un angajat nascut in 10.04.1946 a indeplinit varsta de pensionare in ianuarie 2010. Nu a depus dosar de pensionare la casa de pensii si nici nu va depune el. ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca conf. art. 56 "d" din l.53/2003 modificat. gaby1970 gaby1970 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in aceasta situatie.:\"> In Legea 19/2000 cu modificari si completari ulterioare(inclusiv L49/2010) se mentioneaza ,, ... (vezi toată discuția)