Sa incercam in acest topic sa punem pe tapet controversele aparute in legislatia muncii si de asigurari sociale odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.49/2010.
Nu trebuie act aditional , ci o cerere de solicitare din partea angajatului pentru continuarea activitatii si pe care angajatorul trebuie sa-si dea acordul.
Ma bulversati :).. Sa inteleg ca nu mai e necesara incetarea contractului de munca si incheierea unuia nou si ca se face doar act adtional la contractul initial cu continuarea activitatii in cadrul firmei?Si dl "Freelis" spune ca nici macar act aditional?Sa inteleg ca ITM-ul si-a mai sedimentat informatiile si acum se poate si cu act aditional sau fara..Nu mai inteleg nimic! :(
Mie asa mi s-a zis de la ITM sa fac act aditional ca se continua activitatea in baza aceluiasi contract de munca, fara a se mai incheia contractul de munca! Dupa inregistrarea in carnet cu " Propus la pensie urmatoarea inregistrare " este
" Continua activitatea in baza aceluiasi contract de munca "
Imi place asta! Mie mi s-a indicat sa inchei contractul si sa fac unul nou..ceea ce am si facut :))Fiecare cu legea lui..dar e Romania si intelegem cum stau lucrurile :)
Am si eu o intrebare , suntem obligati ca in momentul in care o persoana a implinit varsta de pensionare si nu a depus cererea de pensionare sa-l scoatem la pensie, atata timp cat nici societatea nu doreste acest lucru ( si aici ma refer la o firma particulara) ?
Codul muncii
ONELIN
Care credeti ca este rationamentul pentru care legiuitorul a modificat prin legea nr.49/2010, litera d) a art.56 din Codul Muncii?
Cum inceteaza CIM in cazul ... (vezi toată discuția)