Sa incercam in acest topic sa punem pe tapet controversele aparute in legislatia muncii si de asigurari sociale odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.49/2010.
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca, la data emiterii deciziei de pensionare eram in concediu medical ,imi poate fi refuzat la plata concediul medical.Mentionez ca am depus cererea de pensionare in data de 01.04.2010.Am intrat in CM in data de 04.06.2010, iar decizia a fost emisa cu data de 07.06.2010.CM il am pana la data de 25.06.2010.
Multumesc
Cererea de pensionare pentru limita de varsta am facut-o la companie incepand cu data de 01.03.2010.Cererea de pensionare impreuna cu toate actele necesare le-am depus la casa de pensii pe data de 01.04.2010.Pe data de 04.06.2010 am intrat in concediul medical in urma unei interventii chirurgicale.In perioada 01.03.2010 -04.06.2010 am lucrat in continuare, CIM nu mi-a fost incheiat.
Multumesc
Daca nu ati solicitat angajatorului continuarea activitatii, atunci c.i.m. va inceta la data comunicarii deciziei de pensionare .
Prin urmare, la data cand vi s-a comunicat decizia de pensionare c.i.m. va inceta de drept.
Concediul medical va fi platit pana la data incetarii c.i.m.
Chiar am avut un astfel de caz.
Astfel pers respectiva indeplinea conditiile de pensionare la 10 iulie 2010, mi s-a zis de la Casa de Pensii. Ii inchid carnetul cu " Propus la pensie limita de varsta" cu data de 10 iunie 2010, ca sa fie cu 30 zile inainte, se duce pers respectiva la pensii depune dosarul, cunoscand pe cineva acolo i se si calculeaza, astfel ca la data de ieri vine pers cu decizia de pensie si carnetul. azi ma duc la ITM sa vad cum inchid. Mi s-a zis ca treb sa fac un act aditional la contractul de munca prin care sa precizez ca sunt de acord sa-si continue activitatea (el a continuat sa lucreze in acest timp, si nu aveam de gand sa renuntam la serviciile acestuia nici dupa pensionare) . Deci, nici incheierea carnetului de munca nu se mai face. Cum se facea pentru recalcularea pensiei! ( acum mai nou la casa de pensii nu au vrut sa-mi primeasca dosar pentru recalcul pensie)!
Codul muncii
ONELIN
Care credeti ca este rationamentul pentru care legiuitorul a modificat prin legea nr.49/2010, litera d) a art.56 din Codul Muncii?
Cum inceteaza CIM in cazul ... (vezi toată discuția)