avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis bloc

Buna ziua,

de curand, locatarii imobilului in care locuiesc (de doar 3 ani) au contactat o firma pentru a efectua reparatii ale acoperisului, vechi de 23 de ani. Total de acord. Au facut niste calcule si fiecarui apartament ii revine o anumita suma, in functie de suprafata apartamentului. Apartamentul in care locuiesc se afla la demisol iar suma care ne revine de platit este de 1741 RON.
Intrebarea mea este daca nu ar fi fost corect sa se tina cont si de etaj...? Exista niste reguli in acest sens sau doar suprafata apartamentului conteaza?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iMarian3 , utilizator 22:50, 23 Aprilie 2023
Am observat de la bun inceput ca aveti dreptate. Nu mi-a placut faza cu " fraierul mi-a inregistrat-o..." De fapt chiar asa trebuia sa faca, faza-i ca s-a oprit aici... Noi am fost pusi in fata unui caz asemanator in luna iunie anul trecut, dar presedintele nostru s-a deplasat la solicitant impreuna cu inca 2 membri ai CEx si mai multi prop. de la blocul respectiv. Constatarea realitatii, foto, proces-verbal de constatare, propunere adunare de bloc, convocare - la adunare in prima faza prezenti 16 prop. din 44; la reconvocare 9! S-a hotarat constituirea fondului de reparatii, am cautat 3-4 oferte, totul transparent - cu informare la avizier a tuturor demersurilor. In fond de ce nu ar proceda asa conducerea oricarei asociatii? Consider ca se vor invata minte... Atentie sa nu introduca la plata si cheltuielile de judecata/expertiza si pentru cheltuieli sa aveti documente justificative valabile.
Eu am fost deschis la colaborare cu oricare vecin. I-a durut in cot pe toti, pt ca nu erau afectati direct. Dvs. ati avut de-a face cu oameni cumsecade, eu insa nu. De fapt, presedintele de asociatie este un escroc: cum va spuneam, si-a insusit teren de pe domeniul public, si-a betonat "curtea" cu beton furat de la un santier din apropiere, de la niste ANL-uri... eu stiu multe despre el. A chemat ca martori pt el in instanta niste alcoolici de pe scara, ademeniti probabil cu-n "kil" de vin... In instanta a facut un circ de toata frumusetea, a mimat un atac de cord... Nu-l cunoasteti... Am aflat ca a fost consilier local aici in localitate, si probabil pt asta i s-a urcat la cap si nu vrea sa plateasca nimic. Nici curentul pe casa scarilor nu si-l plateste, nici femeia de serviciu... Politia il cunoaste de recalcitrant, Primaria la fel... e un om violent si nesimtit.

Pt lucrare am o garantie, am facturi pt toate materialele, am acordul Primariei si al locatarilor. Expertiza am platit-o juma-juma: 5 milioane eu, 5 milioane el, asa a decis intanta. Sper ca procesul sa decurga normal. Judecatoarea am vazut ca nu ia in seama facturile mele, ci asteapta raportul de expertiza. Si eu... Va tin la curent.
Am fost citata ca martor intr-un proces, acum cativa ani. Procesul acela era destul de simplut, nu facea probleme prea mari. Cat am asteptat sa ne vina randul, timp de 4 ore am stat in sala si am asistat la alte cateva N procese, de toate felurile si situatiile, procese civile in care toata lumea are dreptate. Ei bine, judecatoarea era o persoana destul de ferma, eficace si cumva avea si simtul umorului. Ce m-a frapat atunci era felul in care il "citea" pe om pana sa deschida gura. Auzind si eu ce spuneau partile, ca necunoscatoare in ale judecatii judecatoresti, ca sa zic asa, imi faceam o parere si dadeam dreptate unuia sau altuia. Surprinzator a fost pentru mine faptul ca judecatoarea inchidea, la propriu, dosarul, dand o hotarare, o amanare, dupa cum era cazul, conforma cu ceea ce mi se parea si mie ca fiind bine de facut.
Ce vreau sa spun cu asta, e ca judecatorii, prin experienta pe care o capata in lucrul cu oamenii, dincolo de litera legii, stiu cine are dreptate si cine nu, dar pentru intarirea actului de dreptate vor si aportul expertului din diferite domenii. Asa ca eu cred ca nebagarea in seama a facturilor pe care le-ati adus ca probe e inselatoare. A vazut foarte bine ca sunt facturi adevarate, dar vrea o intarire a adevarului spre binele Dv.
Asta in cazul in care e o judecatoare fara parti-pris-uri!!!!
Facturile si dovezile dvs. de plata trebuiesc luate in seama, insa asa cum zice d-na elga, instanta se asigura printr-un expert ca facturile sunt reale si ca intr-adevar valoarea este corecta (de aceea este expert...). In instanta nu trebuiesc prezentate acte originale, ci copii pe care dvs. personal le cerificati ca sunt conforme cu originalul (acest lucru poate fi facut si de catre expert).
Si eu am participat la numeroase sedinte in instanta si am observat predilectia judecarii cu probe si numai cu probe - lucru de altfel absolut normal.
In legatura cu sedintele de instanta, am in schimb si niste experiente neplacute pe care nu are rost sa le expun aici - si nici sa le mai am...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
Adam Grecu, utilizator
Da, si eu am lasat doar copii dupa facturi... Un atuu in plus este si faptul ca am avut martor pe vecinul de sub apartamentul meu, impreuna cu care am mers si am cumparat materiale, si am si participat impreuna la decopertarea vechii izolatii. Deci nu sunt povesti, ci fapte reale, si sper ca instanta sa tina cont de toate amanuntele.

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)