avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis bloc

Buna ziua,

de curand, locatarii imobilului in care locuiesc (de doar 3 ani) au contactat o firma pentru a efectua reparatii ale acoperisului, vechi de 23 de ani. Total de acord. Au facut niste calcule si fiecarui apartament ii revine o anumita suma, in functie de suprafata apartamentului. Apartamentul in care locuiesc se afla la demisol iar suma care ne revine de platit este de 1741 RON.
Intrebarea mea este daca nu ar fi fost corect sa se tina cont si de etaj...? Exista niste reguli in acest sens sau doar suprafata apartamentului conteaza?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iMarian3 , utilizator 22:50, 23 Aprilie 2023
Cititi va rog lege 230/2007 care la art 23 precizeaza destul de clar:
(5) Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra oricărei adunări generale a asociaţiei de proprietari, cu cel puţin 7 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale. Ordinea de zi anunţată se poate completa prin hotărâre a adunării generale.

Asadar nu este obligatoriu tabelul nominal semnat de proprietari pentru a fi convocati la adunarea generala.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
Adriantot, moderator
Foarte utila informatia primita!
Multumim!
salutare tuturor sunt nou pe aici si un pic dezorientat.
vecini mei care locuiesc la etajul 4 umbla din usa in usa sa dam bani pentru acoperis din tabla pe structura de lemn ,eu locuiesc la etajul 3 si inteleg problema prin care trec vecini mei dar cred ca ei sunt un pic cam exagerati si asta din cauza ca toti vecini de la parter si pina la etajul 4 trebuie sa plateasca la fel adica 1100 ron spun ei, stiu ca exista o cota aparte pentru fiecare locatar!!!!!!!
cum se calculeaza cit ii revine fiecarui locatar????
o alta problema este ca vecini mei au gasit o firma autorizata spunei ei,dar cred ca tot trebuie autorizatie de la primarie si certificat de urbanism asa cum spune legea iar eu nu vreau sa dau bani pentru ceva ilegal.
exista posibilitatea ca acesti vecini in cazul in care ne actioneaza in instanta sa platim costurile pentru acoperis daca nu exista autorizatie de constructie si certificat de urbanism??
va multumesc mult de tot
Sa intelegem ca vecinii Dv de la ultimul etaj doresc o constructie de lux in locul unei lucrari normale (si asta destul de costisitoare) de reparatie a terasei? Dv sunteti obligat, ca proprietar, sa platiti remedierea terasei la nivel minim acceptabil si nu la constructii pe acoperis. Ca sa rezum sunteti obligat sa platiti ce nu cere autorizatie de constructie si nu sunteti obligat pentru ceea ce ar necesita asta.
Aveti dreptate sa fiti rezervat si sunteti indreptatit sa cereti toate legalizarile in cazul in care v-ati invoi sa platiti acesti bani pentru acoperisul din tabla. Se pare ca acest acoperis e de fapt o mansardare.....
Probabil ca si alti vecini sunt la fel de dezorientati ca si Dv. Lamuriti-i.
Plata reparatiei terasei se face la cota-parte indiviza, nu la fel de toate apartamentele.
multumesc pentru raspuns" elga50" am sa incerc sa vorbesc cu toti vecini si sa le spun foarte clar ca nu voi da bani pentru ceva ilegal si ca pentru o izolatie normala nu trebuie autorizatie.
Aici intervine o problema fratele unei vecin care sta la etajul 4 este judecator si el ne-a amenintat cu instanta ca vom plati si acoperisul si cheltuielile de judecata chiar daca nu exista autorizatie si certificat de urbanism de la primarie fiindca legea e ambigua si se poate interpreta,un acoperis din tabla nu este neaparat o mansarda iar cind ne referim la acoperis poate sa insemne si cel din tabla dar si cel normal din carton sau bitum.
multumesc

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)