avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
danielmunteanu a scris:

La multi ani ,sper ca a venit mosul cu ce va doreati.:D
As vrea sa stiu ce coduri folositi voi (nu noi sau vechi),ce edituri ,ce autori,adnotate,comentate,etc

CPP - Luciana Mera & altii
CC (Vol 1, 2, 3) - Viorel Trezea
CPC - M Tabarca
CP - Kugkay / Bodoroncea & Altii

Mie personal imi plac mai mult codurile adnotate decat tratatele, doar ca sunt prea mari pt a fi parcurse pana in ianuarie.
:) Buna tuturor, iar de Mos Nicolae va transmit cele mai frumoase ganduri si fie ca toate dorintele sa vi se implineasca! La multi ani tuturor celor ce-si sarbatoresc onomastica! Numai bine si spor in tot ceea ce faceti!
salutare tuturor.Vreau sa va intreb si eu ceva.voi cum invatati?ce metoda aveti?eu de ex.iau contractele lui Deac(la astea sunt acum)si la fiecare nota incerc sa inteleg,caut in legislatii.incerc sa inteleg tot textul pe care il parcurg pt ca altfel nu pot sa merg mai departe.multumesc anticipat.
Offf daca ar exista o reteta unica si irevocabila de invatat as fi fericita. Problema este in felul urmator: noi, oamenii, (de fapt romanii) nu suntem invatati sa invatam. Din cauza sistemului educational care se bazeaza in mare parte pe memorare si mai putin pe logica si corelare avem probleme la capitolul "a invata"!:stunned: De aici si intrebarile: cum sa invat, cum sa retin, ce metoda sa folosesc, etc?
Eu am cautat pe internet diferite metode de invatare si memorare. Bineinteles nu am gasit in romana, dar am gasit site-uri in engleza si mai ales site-uri bazate pe modelul de studiu american al faculatilor de drept din SUA (avand in vedere ca testul de rationament logic este identic cu cel de LSAT m-am gandit ca ar trebui sa existe si niste parametrii de abordare a materiei in general).
In concluzie am gasit urmatorii pasi:
1. studiati intr-un loc linistit, unde sa nu fiti deranjati sau intrerupti de factori externi;
2. pregatiti un orar de studiu care sa ilustreze ce capitol sau subcapitol trebuie sa invatati si mai ales cand aveti de gand sa terminati respectivul capitol;
3. invatati in momentele zilei in care aveti cel mai bun randament. unii invatam mai bine ziua, altii dupa-amaiza, altii noaptea;
4. sa nu fiti obositi;
5. nu incercati sa invatati mai multe capitole in acelasi timp;
6. impartiti capitolele mari in parti, care sa aiba inteles, si invatati-le pe rand.
7. relaxati-va. este foarte greu sa te concentrezi cand esti tensionat;
8. nu te gandi la alte probleme, doar concentreaza-te pe ceea ce ai de invatat;
9. fii interesat de ceea ce studiezi;
10. ia pauze ori de cate ori te simti obosit. nu exista o formula pentru cand ar trebui sa iei pauze.
11. cel mai important: NU AMANA!! Amanarea este cel mai mare dusman al studiului.
12. fara telefon, internet si televizor, nu este permisa nicio sursa de distragere a atentiei.

Si acum trecand la materia noastra, imensa: luati-va notite, din tratate, folositi markere de diferite culori, invatati cu voce tare daca asa retineti mai bine, utilizati cartonase de diferite culori pe care sa scrieti conceptul si definitia conceptului sau termenele de prescriptie sau orice vi se pare important si aveti impresia ca nu puteti retine, pastrati orele de studiu, faceti o repetitie a ceea ce ati studiat in timpul saptamanii pe durata weekendu-lui.
Bineinteles a intelege textul pe care il citesti este cel mai important, abia apoi poti sa-l retii, numai dupa ce l-ai inteles.
Sper ca nu v-am plictitsit prea tare si spor la invatat!

@gap22: intrebare: de ce ai inceput cu contractele? nu iti era mai usor sa incepi cu partea generala, avand in vedere ca forma contractului, caracteristicile contractului si efectele se gasesc in partea generala si bineinteles si in caracterizarea de la introducerea in teoria obligatiilor? O mare parte din probleme erau lamurite si mai trebuia doar sa imbraci. Parerea mea:)
@laviniabal: este destul de greu sa ai si alte responsabilitati in afara studiului, dar daca incerci sa iei tematica si iti stabilesti pe fiecare punct ce ai de invatat folosind tratatul si codul, luand capitolele rand pe rand eu cred ca reusesti.
In primul rand vreau sa urez "La multi ani" tuturor celor care isi serbeaza ziua anomastica azi. In al doilea rand tr sa multumim Laurei ptr sfaturile pe care le da. Eu am incercat de 2 ori.Acum am 25 de ani. Abia acum mi-am dat seama ca nu am intrat pentru ca nu am stiut cum sa invat. Stabiliti intai metoda de invatat si dupa aceea munciti, ca sa nu fie in zadar. Cat despre profesia de magistrat...Nu trebuie sa va descurajati. Daca aveti curiozitatea sa intrati si sa cititi C.V.-urile celor care sunt judecatori la CCR sau al doamnei Mona Pivniceru(presedinte Asociatia Magistratilor din Romania) veti vedea ca nu au fost magistrati din prima. Dobandirea cunostintelor se face cu timpul. Tr sa ai rabdare si sa muncesti neincetat. Tr sa iti doresti foarte mult. Asta e tot. Intr-o zi veti reusi. Eu am citit undeva ca examenul de admitere in magistratura este EXAMENUL DE MATURITATE. Sa nu va faceti planul ca mine. Eu am zis : la anul intru. Nu e asa. Stiti cand intrati? Cand dobanditi toate cunostintele necesare. Pentru asta este nevoie de munca neincetata( a nu se intelege non-stop), si aici ma refer la munca prelungita in timp(luni de zile) dar mai ales LINISTE. Va urez tuturor celor care intrati pe acest forum sa aveti putere de munca si sa ajungeti intr-o zi, mai devreme sau mai tarziu MAGISTRATI.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)