avTodincaVeronica a scris:
Intr-adevar, e regretabil caun copil poate ajunge obiect de "lupta", de dispute. Parintii se gandesc ca isi fac rau unul altora, ca il fac pe "celalalt" sa sufere, insa in final, copilul are cel mai mult de suferit.
Insa dreptul dumneavoastra de a avea legaturi personale cu copilul trebuie respectat. Le mai zic si eu mamelor ca daca tatal este bun sa plateasca pensia de intretinere, atunci este bun si sa-si vada copilul... adica ma revolta si pe mine faptul ca banii pot fi considerati mai buni decat un parinte, respectiv tatal copilului...
Va dati seama ca sint unii pe care aceste "tertipuri' ii fac sa renunte la dreptul lor de a intretine relatii cu copilul ? Ma gindesc cu groaza si rusine ce as face daca m-as scirbi intr-o zi si m-as opri sa lupt. Si eu n-am cerut decit sa-mi vad copilul... N-am nimic cu mama lui, nu ma intereseaza razbunari sau sa o "aduc pe calea cea buna", ci faptul ca cineva trebuie sa-i spuna ca nu este patroana copilului daca de vorba buna nu intelege. Copilultrebuie lasat sa aleaga daca vrea sa-si vada tatal sau nu. Bineinteles ca as prefera sa obtin custodia lui, insa nu pot demonstra ca ceea ce sustin eu e mai adevarat decit elucubratiile ei, protectia copilului, statul, societatea ma pozitioneaza default sub ea ca tutore. Tot ce-mi ramine sa fac e sa astept ca la 10 ani copilul sa aleaga singur, asta daca intre timp ma mai poate vedea!