tatu tudor2007 a scris:
Graba scapa treaba
Asa le spui proverbe si la mediere? Ca o sa se uite pe sub masa oamenii sa vada care si ce a scapat... :D
Din dorinta de a scrie cat mai repede si cat mai mult scapi din vedere unele aspecte.C-am asa este si cu medierea partile in final ajung la un rezultat ca urmare a negocierilor si discutiilor libere si directe.
Si medierea scapa din vedere unele aspecte?
Cred ca trebuie sa fii foarte ager ca mediator, sa prinzi fiecare nuanta a unei discutii, sa profiti de tot ceea ce ar putea duce la finalizarea medierii in sens pozitiv...
Cred ca oamenii care apeleaza la mediere au o anumita cultura despre asta, sunt oameni destepti, iar daca ai vad ca te contrazici, ca nu stii sa sustii logic o idee, nu ai sanse de reusita, cat ar fi ei de deschisi la asta!
De aceea, personal, nu inteleg disperarea unora care-si fac reclama aici si nici de ce altii au o problema de exprimare (anacolutul este o problema importanta in redactarea unei cereri sau unui contract...) sau de a urmari logic o idee.
O fi buna medierea, e posibil doar ca cei care au intervenit aici sa nu stie sa ne convinga. Dar... daca noi suntem interesati de aceasta mediere si ei tot n-au reusit sa ne convinga, ma intreb cum conving ei oamenii sa se impace, chiar daca acestia sunt interesati?... caci, din ceea ce am vazut aici, daca nu te convingi singur, nu ai sanse sa te lasi convins de ei...
Parerea mea.
Va doresc multa bafta tuturor!