avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea conflictelor in civil
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea conflictelor in civil

In mare parte conflictele din civil si nu numai, se pot rezolva pe cale amiabila,prin mediere.
Sunt dispusi avocatii sa conlucreze cu mediatorii ,avand in vedere faptul ca drumul lung al unui proces se scurteaza la cateva ore iar costurile se reduc la minim, pentru justitiabili?
Ma bucura interesul avocatilor pentru mediere!=D>

Este evident faptul ca implementarea institutiei medierii in sistemul juridic romanesc nu se poate realiza decat cu sprijinul corpului profesional al avocatilor. Dezbaterile de pana acum, denota interesul avocatilor pentru mediere. Fie ca o recomanda, fie ca o contesta, interesul exista!:)

Am gasit insa pe forum textul unor articole fara indicarea sursei.:O

Articolele sunt urmatoarele:

Avantajele medierii pentru avocati
- av. Sustac Zeno Daniel,
Link: [ link extern ]

10 motive pentru a alege medierea
- av. Sustac Zeno Daniel,
Link: www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2008
Zeno Daniel Sustac, Avocat

În timpul etapei de interpretare, oamenii evaluează utilitatea informaţiilor şi reflectează pentru a le da o interpretare personală. Pentru a se transforma în cunoştinţe informaţiile trebuie interpretate. Etapa de interpretare implică oamenii într-un proces de analiză, sinteză şi evaluare a propriilor nevoi informaţionale. Interpretarea constituie o etapă foarte importantă şi adesea neglijată a acestui proces complex.
Avlil ai facut un pas inainte si ma bucura faptul ca realizezi unele probleme Graba scapa treaba
Din dorinta de a scrie cat mai repede si cat mai mult scapi din vedere unele aspecte.C-am asa este si cu medierea partile in final ajung la un rezultat ca urmare a negocierilor si discutiilor libere si directe.
Consider discutia dintre noi doi ca fiind una pozitiva.
Cu respect.
Mediator Tatu Tudor
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
Cu siguranta ca discutiile purtate au un rol pozitiv si de ce nu constructiv.
Insa, medierea poate fi facuta de avocati fara sa fie mediati de un mediator.
Poate imi aduceti ceva argumente practice si rezolvari concrete ale unor situatii conflictuale si atunci poate ajung si eu la concluzia dvs.
Pana una alta, raman la parerea mea in sensul ca, mediera poate fi facuta... fara mediator.:)
Raman oricum interesat de finalitatea practica.;)

avocat Claudiu Lascoschi
tatu tudor2007 a scris:
Graba scapa treaba

Asa le spui proverbe si la mediere? Ca o sa se uite pe sub masa oamenii sa vada care si ce a scapat... :D
Din dorinta de a scrie cat mai repede si cat mai mult scapi din vedere unele aspecte.C-am asa este si cu medierea partile in final ajung la un rezultat ca urmare a negocierilor si discutiilor libere si directe.

Si medierea scapa din vedere unele aspecte?

Cred ca trebuie sa fii foarte ager ca mediator, sa prinzi fiecare nuanta a unei discutii, sa profiti de tot ceea ce ar putea duce la finalizarea medierii in sens pozitiv...
Cred ca oamenii care apeleaza la mediere au o anumita cultura despre asta, sunt oameni destepti, iar daca ai vad ca te contrazici, ca nu stii sa sustii logic o idee, nu ai sanse de reusita, cat ar fi ei de deschisi la asta!

De aceea, personal, nu inteleg disperarea unora care-si fac reclama aici si nici de ce altii au o problema de exprimare (anacolutul este o problema importanta in redactarea unei cereri sau unui contract...) sau de a urmari logic o idee.

O fi buna medierea, e posibil doar ca cei care au intervenit aici sa nu stie sa ne convinga. Dar... daca noi suntem interesati de aceasta mediere si ei tot n-au reusit sa ne convinga, ma intreb cum conving ei oamenii sa se impace, chiar daca acestia sunt interesati?... caci, din ceea ce am vazut aici, daca nu te convingi singur, nu ai sanse sa te lasi convins de ei...
Parerea mea.
Va doresc multa bafta tuturor!
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
AVLIL,iar nu ai inteles ce am vrut sa spun, ori nu vrei sa intelegi si interpretezi intentionat pe dosX-(
Apropo.ce note ai avut in facultate la logica juridica? curiozitatea ma face sa te intreb acest lucru.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
tatu tudor 2007, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizia curtii constitutionale privind etapa informarii obligatorii despre avantajele medierii CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT Ce parere au distinsii colegi mediatori despre decizia Curtii Constitutionale de azi privind neconstitutionalitatea unor artic din legea 192/2006?:oops: (vezi toată discuția)
Ce spun judecatorii si avocatii despre medierea conflictelor tatu  tudor  2007 tatu tudor 2007 Vizionare placuta Click pentru a vedea: http://www.tv-net.ro/Video-Medierea-alternativa-pentru-solutionarea-conflictelor+681 (vezi toată discuția)
Activitati de mediere ale avocatilor Gina Iacovici - Diaconu Gina Iacovici - Diaconu Imi cer scuze daca mai exista un topic asemanator insa cautand pe forum nu am gasit subiectul propriu zis. Va rog sa va expuneti opiniile asupra unor probleme ... (vezi toată discuția)