darida a scris:
...............
\"Dispozitivele de reglare pot fi de tipul robinetelor termostatate cu limita antiinghet reglabila la minimum 6?C, care in pozitia \"inchis complet\" sa permita trecerea unui debit de agent termic, astfel incat in incinta in care este montat corpul de incalzire temperatura aerului sa nu scada sub 6?C in conditiile unei temperaturi exterioare definite ca temperatura minima conventionala de calcul pentru zona climaterica respectiva\"
Aceasta este temperatura minima de locuit??
Minte din nou ANRSC?
................
Personal am constatat cum un calorifer inchis la "steluta" intr-un apartament nelocuit a inregistrat unitati de index pe parcursul unei luni de zile (in luna februarie, cand a fost cea mai friguroasa luna de cativa ani incoace). Apartamentul avea toate caloriferele inchise, geamurile termopan inchise (apartamentul nu are deloc mucegai).
Intamplator m-a chemat proprietara, care vine in fiecare luna sa-si plateasca intretinerea, sa-i citesc indexul repartitoarelor deoarece era nedumerita de ce unul din calorifere era cald.
In apartament era destul de rece, dar termometrul ei arata 14 grade. Un calorifer care era caldut asa cum era acela nu putea incalzi o incapere de la 6 C la 14.
Ce vreau sa spun este ca limita inferioara a repartitoarelor este mai mare decat acele 6 C. Nu stiu ce scrie in documente sau ordine, eu stiu ce am vazut cu ochii mei.
Nu erau multe unitati de index inregistrate, dar caloriferul era caldut in partea superioara la 14 C in apartament, desi era inchis.