Am stat ceva pe ganduri daca sa va raspund sau nu.
Dupa parerea mea acest tip de repartitoare sunt o tzeapa. Ele nu inregistreaza consumul de energie ci diferente de temperatura care mai apoi sunt convertite in UC si pe baza carora se repartizeaza cheltuielile.
Cind iti cumperi ceva, sau te bagi in ceva, este bine sa te documentezi un pic inainte.
Aveti mai jos citeva link-uri interesante:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Daca nu stiti repartitoarele de caldura au de regula 2 senzori de temperatura unul pe spate si unul pe fata. Cel de pe spate inregistreaza temperatura la nivelul suprafetei radiatorului, cel de al doilea de pe fata inregistreaza temperatura aerului din incapere.
Daca mergeti pe link-ul de mai jos aveti ceva detalii despre un asemnea dispozitiv:
[ link extern ]
Conditiile de inregistrare ar fi cam acestea (in mare): temperatura senzorului de pe radiator sa fie >= 23 grade celsius si diferenta de temperatura dintre cei doi senzori sa fie >= 4 grade celsius.
Metode de pacalit sunt multe si deja internetul este plin, de la metoda demontarii, la metoda fitilului de lampa sau la cutia de egalizare a temperaturii (se pune o cutie cubica pe repartitor astfel incit temperatutra senzorului de pe exterior sa nu depaseasca o diferenta de 2-4 grade celsius), etc, etc...
Cea mai corecta metoda este cea data de gigacalorimetru, care masoare temperatura de tur si retur a radiatorului si volumul de lichid vehiculat prin radiator pe unitatea de timp, numai ca acesta este mai scump, desi cred ca ar merita banii cu prisosinta.
In legatura cu citirile daca nu le dati sau nu permiteti accesul la citire sinteti considerat la pausal dar cred ca aici sunt persoane care cunosc mai bine acest aspect.
Sau o metoda radicala este sa le dati jos pur si simplu, sau sa le defectati, oricum banii pe ele iati dat deja :).
Cu stima.