Am facut anul trecut un antecontract pentru achizitionarea unui apartament nou. In antecontract este specificat pretul final in lei cu tot cu tva (19%). Pana acum am platit in jur de 30% din valoare conform ratelor specificate in antecontract. Intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta prin care se stabileste tva de 5% pt locuintele noi inseamna ca pretul din antecontract trebuie recalculat cu tva de 5%? Mentionez ca as indeplini toate conditiile legale pentru a beneficia de cota redusa.
Buna ziua,
Am un teren pe care vreau sa-mi construiesc o casa. Cum trebuie sa fac contractul cu firma de constructii astfel incat sa beneficiez de tva 5%?
Va multumesc
dar daca vand terenul firmei de constructii si apoi fac contract de v-c de bun viitor pentru casa ce o construiesc, s-ar putea aplica legea tva-ului de 5% la receptia casei?
Va multumesc si scuze pt insistenta
Teoretic da (daca indepliniti celelalte conditii), insa trebuie sa puneti in balanta riscul imens pe care vi-l asumati (proiectul trebuie contractat de constructor, autorizatia i se da acestuia, vor mai exista niste taxe in plus ocazionate de transferul locuintei, nu aveti nicio certitudine ca veti si obtine locuinta) si faptul ca diferenta de TVA s-ar putea sa nu merite (mai ales cand va costa si transferul terenului), cu ideea construirii locuintei, cu TVA 19% la materiale si servicii.
Problema cu tva 5%
xpcalin
Am cumparat un apartament in 10.11.2008, am platit aproape integral suma ( mai am de platit 500 euro pana in 15-01-2009), am semnat un antecontract pt ca ... (vezi toată discuția)