legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
pentru 'sonia avo':
ca fost proprietar eu as face reconventionala in cadrul acestui proces sa se constate ca nu are titlu chiriasul, deci ca nu avem ce compara. legea 1/2009 spune ca este titlu valabil daca s-au respectat intocmai prevederile legii, ori prin faptul ca s-a vandut cu toate ca fusese deschis proces nu s-au respectat normele metodologice. trebuie un avocat bun!!!
Conform Legii 1/2009 titlul de propietate dobandit in baza Legii 112/1995 este valabil.
Fostii propietari si dupa caz daca propietarii dobanditori pe baz legii 112/1995 , al caror titluri au fost anulate pana la aparitia Legii 1/2009; urmeza sa primeasca despagubiri la valorea de piata a imobilelor.
Eu cred ca in acest moment este ff clar ceea ce trebuie sa se intample in ambele cazuri.
Nu cred ca isi mai are senusul alte procese; mai ales ca in aceste cauze trebuie aplicate legile speciale L1/2009;L10/2001;L112/1995; dreptul comun ne putandu-se aplica.
Compararea de titluri nu-si mai are sensul mai ales ca un fost propietar ar trebui sa demonstreze si conf. CEDO ca bunul in sensul real.............
un titlu nu este valabil doar daca se invoca o lege (de ex. legea 112). ceea ce in mod corect este stabilit prin legea 1/2009 (si de fapt nu trebuia legea ca si legile anterioare si jurisprudenta au stabilit in nenumarate cazuri acest aspect), este ca DACA S-AU RESPECTAT INTOCMAI PREVEDERILE L.112/1995, ATUNCI TITLUL ESTE VALABIL.
deci, daca exista "probleme" si s-au eludat prevederile l.112 - titlul nu este valabil, pentru ca si l.1/2009 statueaza foarte clar ca o conditie de valabilitate este respectarea prevederilor si nu simpla referire la lege!!!!!!!
stimate domn fgs, ma adresez dvs deoarece imi cunoasteti cel mai bine problema: de cind am discutat ultima oara nu s-a mai intimplat nimic; am primit doar de la LS o hirtie prin care imi spune ca e prematur sa se faca un punctaj atit timp cit nu exista locuinte sociale, desi se mai construiesc ceva ANL-uri -parca un anumit procent era atribuit pt LS- si cam atit. mama a vrut sa plateasca taxa pt gunoi dar nu i-a primit-o. l-a sunat pe "proprietar" si l-a intrebarea cind vine sa incheie un contract, i-a raspuns ca nu are de ce pt ca nu are nici o hirtie!? am sa mai revin cu amanunte, va doresc o zi buna!
Statul a vandut un imobil in baza unei legi ( legea112/1995) cum se poate pune problema ca nu s-a respectat legea?
Sa nu se uite ca Legea 112/ 1995 este valabila si aplicata inainte de aparitia Legii 10/2001.
Nu vad cum poate cineva sa invoce neresepectarea legii 112/1995 atata timp cat legea este a statului roman; si mai mult de atat contractul de vanzare - cumparare cu toate clauzele sale a fost intocmit de catre reprezentantii statului in teritoriu.
O eventuala nerespectare a legii ii apartine in totalitate , eventual tot statului ci nicidecum cumparatorului.
Statul este responsabil pentru eventualele disfunctionalitati.
Odata incasati banii de la cumparatorul-chirias,obtinerea titlului de propietate, intabulat pentru acesta propietate, nu vad de ce se poate pune problema de a mai chema in judecata noul propietar.