legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
buna ziua si hristos a inviat tuturor! sper ca ati petrecut sarbatorile cu bine! revenind la ceea ce ma "doare" pe mine, am tot asteptat raspunsuri de la primarie privind punctajul dar deocamdata nimic. de la CF si publicitate funciara am primit o hirtie precum ca imobilul nu e inregistrat in evidentele lor de "publicitate imobiliara"!?. nici nu stiu cui Dumnezeu sa ma mai adresez. l-as suna pe proprietar sa vad ce are de gind sau sa ii trimit o scrisoare cu aviz de primire sa fie ceva scris, nu mai stiu ce sa mai fac! nu de alta dar chirie nu am cui plati - nu-i vorba pun deoparte lunar suma ca si pina acum - dar mi se pare tare idioata treaba si daca nu exista nimeni -vreo institutie- sa imi spuna cum sa procedez legal..sau ilegal, oare mai putem vorbi de stat si constitutie ?
adevarat a inviat!
a. dupa cum v-am mai spus si anterior cred ca o discutie preliminara cu proprietarul ar fi benefica, pentru a afla ce intentii are.
b. o scrisoare cu confirmare de primire catre proprietar in care sa mentionati intentia de a incheia contractul de inchiriere cu dansul este de asemenea benefica si va sfatuiesc s-o faceti. nu costa mult, nici bani nici timp.
c. cu primaria.... trebuie sa recunosc ca nu am idei, sau mai bine spus nu mai am idei. trebuie s-o tineti insa "ca surda-n joc" si sa faceti solicitari de informare referitor la stadiul dosarului in mod periodic (lunar cred ca este adecvat). trebuie s-o priviti ca pe spalatul pe dinti - fara patima.
d. dupa ultima iesire a piratului sef, in romania ilegalul a devenit legal si legalul ilegal - dansul a chemat la nesupunerea si ignorarea unor hotarari judecatoresti. sunt pe fond de acord cu faptul ca sunt destui magistrati "patati", dar ar trebui ca acolo unde-i lege sa nu fie tocmeala. ori in piraterie si prin porturi tocmeala e de baza, si uite asa a devenit nu bucurestiul ci cotroceniul port la marea neagra.
Buna seara.Nu stiu daca sunt chiar la subiect,dar totusi incerc poate ma poate lumina cineva.La fel ca la multi altii contractul de inchiriere a apartamentului a expirat in data de 08.04.2009 .In cazul meu nu este cazul de vreo revendicare deoarece blocul in care locuiesc este construit in regimul comunist .Eu locuiesc de 20 de ani in acest apartament ,iar inaintea mea a mai locuit o batrana care a renuntat la contractul de inchiriere , noi fiind singurii chiriasi de cand s-a construit blocul,deci nu cred ca ar avea cine sa revendice apart.Problema sta in felul urmator:am mers la I.C.R.A.L pentru prelungirea contractului iar cei de acolo mi-au spus ca inca nu s-a dat ordonanta de guvern in vedera prelungirii contractelor .Ma tot amana :mi-au spus sa vin la sfarsitul lunii aprilie,acum la sfarsitul lunii mai .Chiria au spus sa o platesc caci oricum contractul se considera prelungit de la sine.Chiar nu mai inteleg nimic,mai ales ca nu imi primesc nici cererea de prelungire spunandu-mi ca nu este nevoie de asa ceva .Spun sa astept ,ok ,dar cat?? Stiti ceva in legatura cu aceasta ordonanta ,s-a dat,se da??? Va rog ajutati-ma cu un raspuns, cu un sfat.Va multumesc anticipat.
Este adevarat, inca nu a aparut nici o ordonanta de prelungire a contractelor de inchiriere. Deci, stati linistit si platiti chiria in continuare, nu este nici o problema. Aceasta ordonanta ar fi trebuit sa apara, dar guvernantii sunt preocupati cu alte probleme si nu au timp. In acest caz se considera prelungirea tacita a contractului, cu conditia sa va platiti la timp chiria.