legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
1. ei au chemat in instanta pe cine trebuia si anume statul, adica cel care le-a luat.
2. nu iau apararea justitiei caci din 93 ma tot lupt cu ea, dar principalul vinovat sunt tovarasii parlamentari care dau legi imbecile! caci justitia in principiu aplica legile. ca in multe cazuri si pe alea drepte le aplica stramb este o trista realitate, care insa nu ne ajuta la nimic s-o constatam.
3. deci instanta v-a anulat contractul de vanzare-cumparare pe l.112. v-a anulat si dreptul/titlul locativ? conform legii daca vi se anuleaza contractul de vanzare-cumparare, deveniti iar chirias! daca nu s-a anulat si contractul de chirie prin hotarare, lucrurile nu stau chiar asa de rau!!!! precum par la prima vedere.
4. in atare situatie aveti un drept de preemptiune si puteti bloca vanzarea pentru ca. un an daca le comunicati ca doriti sa cumparati de la ei.
5. in fond, aveti un drept de creanta impotriva statului roman precum si o eventuala actiune pe evictiune. conform legii, statul trebuie sa va dea inapoi valoarea de piata si nu suma pe care ati platit-o reactualizata. asta reiese atat din legea voiculescu (1/2009) cat si dintr-o mai veche hotarare cedo in cauza raicu (prin 2006 daca nu ma insel). deci statul trebuie sa va dea acesti bani!!! ei vor sa vanda - dumneavoastra aveti un drept de preemptiune si o creanta impotriva statului la o valoare sensibil egala cu ce vor obtine ei pe piata! intrebarea este cum putem forta mana statului sa plateasca acesti bani pe care vi datoreaza mai repede, astfel incat sa-i puteti da mostenitorilor contra casei!
nu stiu exact ce scrie in acea lege 247/2005 care a modificat legea 10/2001 pentru ca nu prea am despagubiri de primit (la mine se poate da totul in natura si nu am prea avut probleme nici cu 112), dar din ce am citit prin sentintele cedo nu prea functioneza treaba si atunci cred ca se poate reglementa pe calea instantei si probabil mai repede decat sa stau dupa ceva tovarasi de pe la anrp. consultati-va cu avocatul si incercati sa luati legatura totusi si cu mostenitorii, poate nu-i dracu chiar asa de negru.
Domnule fgs si doamna promt legis: m-am uitat inca o data peste contract si peste copia celui anterior, cel actual e semnat si parafat inclusiv de primar, asta inseamna ca ori e valabil ori cei din primarie habar nu au legile, iar cel anterior era valabil pina in luna 06.2009. referitor la ce m-ati sfatuit dumneavoastra, ma duc acum si voi cere un extras de carte funciara de informare privind adresa in cauza, deasemenea voi depune o cerere de comunicare in scris privind punctajul si criteriile de calcul ale acestuia referitoare la dosarul de locuinta sociala depus in 2007. iar in audienta ii voi "atentiona" avind in vedere blatul punerii in posesie, deoarece nu au nici macar confirmarea de primire semnata de cineva dintre noi prin care dovedesc ca ne-au comunicat oficial punerea in posesie.
Am uitat ceva: m-am uitat pe sit-urile instantelor de judecata din bucuresti(unde locuieste proprietarul) si galati(unde este imobilul) si nu figureaza nici un dosar sau proces privind cauza respectiva. Nu trebuia sa apara o decizie de punere in posesie, a unei instante de judecata? Intreb si eu pt ca nu sunt in domeniu si nu ma pricep.
Stimate domn ioan2009, daca nu apare nici un proces pe rolul instantelor, atunci inseamna ca imobilul a fost dat prin Decizie de catre Primarie. In decizia Primariei trebuia sa apara notat ca imobilul este inchiriat si pana la ce data si sa mentioneze faptul ca noul proprietar trebuie sa incheie un contract cu chiriasii. Incercati sa faceti o cerere la Primarie in calitate de chirias al imobilului ca sa va dea o copie dupa Decizie. Din aceasta copie o sa vedeti exact care sunt conditiile impuse noului proprietar. Daca nu vor sa va dea o copie pentru ca aceasta contine date cu caracter personal, incercati sa faceti rost de ea prin alte metode mai putin ortodoxe. Daca nu este notat faptul ca exista chiriasi in imobil atunci este greseala Primariei si trebuie bubuiti pt. ca aveau obligatia ca sa scrie acest lucru in Decizie, inclusiv faptul ca proprietarul este obligat sa incheie un nou contract cu chiriasii. Daca scoateti CF-ul imobilului, sa scoateti un CF extenso pentru ca si de acolo o sa va dati seama cum a fost retrocedat imobilul, adica prin sentinta sau prin Decizie, tot de acolo se pot vedea o gramada de lucruri privitoare la cum a fost dobandit imobilul de fostii proprietari, cum a fost luat de catre Stat, etc.. Daca nu stiti sa cititi CF-ul apelati la cineva care se pricepe, daca nu reusiti, va ajut eu.
Se poate pierde actiunea cu Min Finante? Exista posibilitatea sa nu luam despagubiri? Acum mi-e frica de orice si nu mai vad nimic bun in viitor. Depinde de calitatea avocatului?