avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 1/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 1/2009

legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
mult succes domnule ioan2009 - si ati enuntat corect problema: figuram nu suntem!
stimate domn promt legis si fgs, eu i-am trimis notificare prin executor judecatoresc precum ca vreau sa inchei un contract de inchiriere insa nu am primit nici un raspuns afara de un telefon dat de o asa zisa reprezentanta a proprietarului - nu a vorbit direct cu mine - prin care intreba de valabilitatea contractului cu primaria, care dupa cum v-am mai spus era pe 5 ani si valabil pina in 2011. ar mai fi o gaselnita a celor de la spatiul locativ, care sustin ca abia dupa 5 ani - de contract cu proprietarul - pot primi o alta locuinta, cica asa e legea!? ce parere aveti despre aceste lucruri?
ar mai fi o chestie: spun unii vecini ca acest imobil ar fi fost donat statului ca sa i se permita sa plece - proprietarul - in germania, asa achitat pe jumatate cum era atunci, dar nu pot sau nu stiu unde as putea verifica si nici nu stiu daca m-ar ajuta cu ceva!
Stimate domn ioan2009, asa cu spunea si dl.fgs, asediu asupra Primariei cu cereri pentru o alta locuinta, verificat lista de prioritati cat mai des, ca sa nu puna pe altii inaintea dvs., chiar facut scandal daca este necesar si observati ceva in neregula (asta ca sa se sature de dvs.si sa scape va vor da intr-un final o alta locuinta). Pana in 2011, inseamna ca veti putea sta in acea locuinta. Dar, eu tot as merge pe instanta sa ii oblige sa incheie un nou contract, de acum incolo pe 5 ani.
Dvs. in calitate de chirias nu veti putea face nimic impotriva proprietarului pentru ca nu aveti in acest caz calitate procesuala activa, nu a fost proprietatea dvs. Asa ca parerea mea este ca nu are rost sa va dati banii la un avocat, care oricum nu va putea sa va aduca un castig de cauza. Singurul care ar putea sa faca ceva este Statul, dar daca nu a facut nimic pana acum, inseamna ca nu il intereseaza sau s-a dat spaga si atunci s-au inchis ochii la unele nereguli.
Sa inteleg ca Primaria nu a vrut sa va primeasca cererea pentru o alta locuinta ?
Cand faceti cererea pentru o alta locuinta, aratati in ea articolele din Legea 10 si 1/2009, care va protejeaza si in baza carora faceti cererea.
Mult succes !
domnule ioan2009,
fac pe "avocatul diavolului" si va anunt ca nu aveti contract valabil incheiat. daca proprietarul stie cum sa puna problema va da afara din casa cu ordonanta presedintiala.
in baza carei legi sau ordonante vi s-a prelungit contractul pana in 2011? termenul este ciudat si cred ca cei de la primarie au facut ceva ciudat. astept vesti ca sa analizam problema in continuare.

Alte discuții în legătură

Act revendicare 480 c civ/ leg 112/ leg voiculescu 1/2009 dumitru2000 dumitru2000 - X chirias cumpara in 2006 un imobil de la stat in baza legii 112 - Y \"fostul\" proprietar, a \"beneficiat\" de confiscarea imobilului in 1980 cand a ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu legea 10/2001 fgs fgs am si eu o nelamurire si poate ma ajuta cineva s-o lamuresc, caci in ruptul capului n-am reusit pana acum sa-mi dau seama despre ce poate fi vorba. x are o ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri cu notiunea de "titlu nevalabil" fgs fgs in legatura cu imobilele preluate de stat se tot vehiculeaza notiunea de \"titlu nevalabil\". care ar fi acela? din ce am invatat eu prin alte parti ale ... (vezi toată discuția)