avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 1/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 1/2009

legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
pai contractul e facut cu primaria pe 5 ani si e valabil de la 06.07.2006-06.07.2011, cum sa nu fie valabil? sunt inscris la audienta la primar pe 08.03 privind situatia juridica a imobilului iar daca ma puteti sfatui pe ce anume sa..bat toba, v-as ramine vesnic recunoscator, pt ca este un tip de la revendicari foarte cunoscut in smecherii si golanii ieftine.
pt dl.promt legis: primaria a primit dosarul de l.sociala dar spune ca nu are momentan. deasemenea as vrea sa mai spun un lucru valabil pt fgs si promt legis; avind in vedere ca sunt un pic cu cutitul la os si dvs sunteti singurii care m-ati pus in tema, va multumesc oricum si sa nu fiti suparati pe mine daca nu am sa intorc la fiecare mesaj, sau voi avea scapari in ceea ce priveste formulele de politete!
domnule ioan2009,
in ceea ce ma priveste in legatura cu formule de politete sunt greu "impresionat", asa ca nu va faceti griji - avem o problema de rezolvat si daca ne atingem scopul este o.k.
in 2006 ati facut un contract de inchiriere. va intreb: pana in 2006 ati mai avut contract cu primaria? in baza carei dispozitii legale s-a facut acel contract in 2006? vedeti dumneavoastra, daca primaria nu avea cel putin prezumtia unui titlu legal, atunci contractul este la fel de valabil ca daca l-ati fi incheiat cu mine, pentru ca dispune asupra bunului unui tert, iar din partea aceluia primaria nu avea acord de administrare.
daca este facut in baza oug 8/2004 atunci nu poate fi valabil pana in 2011, caci oug 8/2004 prelungeste resp. proroga (termen legal, dar sinonim cu prelungire) valabilitatea contractelor pana la 8.04.2009, DAR DOAR PENTRU IMOBILELE AFLATE IN PROPRIETATEA STATULUI SAU A UNITATILOR ADMINISTRATIV-TERITORIALE.
deci, daca fostul proprietar caruia i s-a restituit si care este pe cale de consecinta actualul proprietar, are o hotarare judecatoreasca din care reiese nulitatea absoluta a titlului statului (deci statul nu a fost NICIODATA proprietar), atunci contractul prelungit in baza oug 8/2004 nu este valabil. revin cu "speranta" ca "fostul-actual" proprietar nu are avocati buni, caci altfel va evacueaza instantaneu (resp. aproape instantaneu pe calea ordonantei presedintiale).
faptul ca vi s-a facut un contract pana in 2011 mi se pare cel putin curios, pentru simplul motiv ca este peste termenul prevazut de oug 8/2004, iar oug40/99 nu mai este in vigoare din aceasta perspectiva. prevederile din sectiunea a 2a a acelei oug 40/99 nu sunt aplicabile decat contractelor intervenite intre chiriasi si proprietarii carora li s-au restituit imobilele, deci dreptul la prelungire nu este eficient in relatia dintre chiriasi si primarie.
nu stiu daca cei din primarie sunt "magari" sau nu inteleg ce scrie prin legi, personal tind catre varianta a doua, dar nici prima nu poate fi exclusa. poti fi magar si fara sa intelegi legea, daca esti magar si intelegi legea atunci mai urci o treapta si devii magar cinic.
cererea de repartitie a unei locuinte v-a fost primita? are numar de inregistrare? sunteti trecut pe lista solicitantilor si vi s-a facut "punctajul" prevazut de lege? din pacate primaria se ascunde in spatele acestei metode de evaluare a solicitantilor si nu prea face nimic decat daca esti insistent. in principiu trebuie sa aveti prioritate daca sunteti chirias intr-o "casa nationalizata". aceasta va da dreptul sa primit niste puncte "bonus" la evaluare. cereti sa vi se comunice acea evaluare precum si criteriile de acordare a punctajului. am vazut astfel de acte in legatura cu imobilul meu din brasov unde incerc sa-i ajut pe actualii locatari (caci din motivele expuse mai sus nu mai sunt chiriasi - intelegeti deci, ca daca proprietarul sau avocatul sau stiu sa citeasca legile, contractul dumneavoastra nu-i valabil). problema mea cu ei este ca nu prea fac nimic in sensul de punere a primariei "sub stare de asediu" ci tot asteapta sa face eu, ori eu nu am "mandat" din partea lor. acesta este motivul pentru care v-am spus sa "insistati" la primarie, caci este vorba de drepturile dumneavoastra si nu de cele ale "fostului-actual" proprietar.
buna ziua!
cati bani se primesc, la valoareade piata a unui imobil, daca apartamentul in discutie a fost cumparat in baza legii 112 si au fost achitate ratele numai cativa ani adica numai 60% din valoarea din contractul de v-c din 1997 cu icralul???
cum se calculeaza aici despagubirile???

Stimate domn ioan2009, sunt intru totul de acord cu dl.fgs. Daca imi aduc bine aminte imobilul a fost preluat cu decret 223 si despagubiri. Dupa parerea mea sunt doua ipostaze: 1. daca imobilul a fost primit de fostul proprietar prin Decizie emisa de primarie, atunci aveti sanse mari ca sa ramaneti in imobil pana in 2011 pentru ca Primaria v-a dat decizia dar nu este mentionat niciunde ca titlul statului nu a fost valabil (cam scartaie teoria aceasta, dar merge daca proprietarii nu au un avocat bun). 2. Dar daca imobilul este castigat prin proces si in acel proces s-a cerut sa se stabileasca valabilitatea titlului statului si s-a admis ca statul nu a avut titlu valabil, atunci se poate intampla exact ce a spus dl.fgs. Si pe mine ma mira valabilitatea contractului pana in 2011. Pentru ca OUG 8/2004 prelungeste contractele de inchiriere pana la 08.04.2009 si alta prelungire inca nu a aparut (daca stiu bine). Probabil ca in 2006 ati incheiat primul contract pentru acest imobil cu Primaria (desi e cam cusuta cu ata alba) pentru ca cererea pe legea 10 depusa de proprietar trebuia sa dateze din 2001-2002 si in acest caz nu aveau voie sa va inchirieze. Aici ceva nu este in ordine si daca nu ne dati toate datele, nu avem cum sa va ajutam. Despre "politeturi" nu este nici o problema, aici incercam sa ne rezolvam unele probleme care ne dau dureri de cap si nu ne lasa sa dormim linistiti. Si eu am fost foarte multumita cand m-au ajutat altii. Si apropos, sunt femeie, nu barbat.

Alte discuții în legătură

Act revendicare 480 c civ/ leg 112/ leg voiculescu 1/2009 dumitru2000 dumitru2000 - X chirias cumpara in 2006 un imobil de la stat in baza legii 112 - Y \"fostul\" proprietar, a \"beneficiat\" de confiscarea imobilului in 1980 cand a ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu legea 10/2001 fgs fgs am si eu o nelamurire si poate ma ajuta cineva s-o lamuresc, caci in ruptul capului n-am reusit pana acum sa-mi dau seama despre ce poate fi vorba. x are o ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri cu notiunea de "titlu nevalabil" fgs fgs in legatura cu imobilele preluate de stat se tot vehiculeaza notiunea de \"titlu nevalabil\". care ar fi acela? din ce am invatat eu prin alte parti ale ... (vezi toată discuția)