avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 1/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 1/2009

legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
goldfish a scris:

buna ziua!
cati bani se primesc, la valoareade piata a unui imobil, daca apartamentul in discutie a fost cumparat in baza legii 112 si au fost achitate ratele numai cativa ani adica numai 60% din valoarea din contractul de v-c din 1997 cu icralul???
cum se calculeaza aici despagubirile???

Probabil ca se va face o evaluare a valorii de piata si vi se va atribui 60 % din valoarea rezultata. Nu stiu exact pentru ca nu au aparut normele metodologice (sau nu stiu eu ca au aparut).
Am uitat sa adaug, ca dupa parerea mea puteti sa faceti cererea de chemare in judecata, dar sa cereti si efectuarea unei evaluari a valorii de piata, de catre un evaluator autorizat.Oricum actiunea este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar.
contractul valabil pina in 2011, s-a refacut in urma decesului tatalui meu, pt schimbare de titular, acum fiind mama. conform primariei acel protocol de predare primire catre proprietar este datat in septembrie 2008. deci in consecinta eu trebuie sa fac scandal la serviciul spatiu locativ pt punctaj si locul pe lista solicitantilor? la audienta primar pe ce anume ar trebui sa ma axez? mama este in virsta si poate de aceea isi bat joc. dosarul pt l.sociala are nr de inregistrare. mentionez ca in ingrijirea mamei este si sora mea care are un handicap grad mediu, cu dovada depusa la acel dosar. scuze dnei promt legis:). sa il mai sun pe proprietar sa il intreb cind are de gind sa vina?
Am uitat ceva: spuneam de smecherii ieftine deoarece pina nu mi-au spus cei de la taxe si impozite ca nu imi mai primesc chiria (in ianuarie 2009), eu nu stiam ca a fost retrocedata prin acel protocol din septembrie 2008!?, si deci mi-au incasat chiria inca 3 luni. Deasemenea nu am primit nimic oficial acasa, instiintarea am luat-o personal de la spatiu locativ si cu adresa proprietarului, caruia i-am trimis notificare, desi cei de acolo se jurau ca mi-au trimis-o prin posta! Se aud deasemenea zvonuri ca ar vrea sa o cumpere unul sau altul....dar sunt doar zvonuri. La ultima audienta la primar, la care a participat mama, primarul ar fi intrebat cum a fost data aceasta casa, la care cei de la revendicari au dat din umeri si au spus ca vor cerceta si vor trimite un rezulatat..care nu a venit de o luna si ceva.
Stimate domn ioan2009, nu mai dati telefoane. Tot ce doriti sa comunicati sau sa intrebati, faceti numai prin scrisori recomandate si cu aviz de primire. Iar la Primarie cu cereri cu numar de inregistrare. Eventual, puteti face o revenire la notificare si sa mai solicitati inca o data incheierea contractului, prin scrisoare recomandata. La audienta la Primar, pe langa faptul ca trebuie sa insistati sa va dea o alta locuinta, avand in vedere faptul ca proprietarul nu a raspuns notificarii adresate de dvs., puteti sa il si atentionati in privire cu " legalitatea" atribuirii imobilului catre proprietar, asa ca o mica "atentionare". Daca vedeti ca nu intelege, puteti sa il amenintati si cu presa (poate tine figura si se sperie, asta in functie de cat de legala a fost atribuirea). Despre cumpararea imobilului de catre alte persoane, v-am mai spus ca aveti intaietate la cumparare, adica in primul rand trebuie sa va faca dvs. o oferta cu un pret. Iar daca vinde sub pretul care vi l-a facut prin oferta, aveti dreptul la anularea contractului si cumpararea imobilului.

Alte discuții în legătură

Act revendicare 480 c civ/ leg 112/ leg voiculescu 1/2009 dumitru2000 dumitru2000 - X chirias cumpara in 2006 un imobil de la stat in baza legii 112 - Y \"fostul\" proprietar, a \"beneficiat\" de confiscarea imobilului in 1980 cand a ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu legea 10/2001 fgs fgs am si eu o nelamurire si poate ma ajuta cineva s-o lamuresc, caci in ruptul capului n-am reusit pana acum sa-mi dau seama despre ce poate fi vorba. x are o ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri cu notiunea de "titlu nevalabil" fgs fgs in legatura cu imobilele preluate de stat se tot vehiculeaza notiunea de \"titlu nevalabil\". care ar fi acela? din ce am invatat eu prin alte parti ale ... (vezi toată discuția)