legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
Ma scuzati. Intr-adevar am postat mesaje consecutive deoarece in timp ce postam eu primeam si raspunsul iar daca editam riscam sa fie inteles ca mesaj deja citit.
Multumesc fgs. Acum m-am lamurit. Intr-adevar lunga si plina de serpentine este calea catre dreptate. Stiu ca sunteti "revendicator", am citit toate cele 19 pagini postate aici. Felicitari! Vad ca sunteti expert in materie. Succes in continuare
stimata ni_leta,
ar mai trebui sa faceti ceva - sa verificati daca intre timp autorii dumneavoastra nu au vandut eventual parti din acele terenuri, sa verificati daca si cand ati fost eventual deposedati, in baza carei legi sau carui decret, sa incercati sa procurati respectiva decizie de expropriere si sa vedeti ce scrie in ea - poate ca, dupa toate aceste demersuri eventual constatati ca unele dintre bunurile imobile au fost vandute sau ca statul a preluat fara titlu valabil din pricina unor erori fundamentale "strecurate" in decizie. dar asta nu veti afla din actele din 1929 gasite.
dupa ce ati "documentat" in asa fel posibila pretentie, se poate evalua daca se mai poate face ceva in sensul redobandirii sau nu. pana atunci insa ....
Am si eu o problema si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati da o idee. S-a discutat foarte mult in acest forum despre compararea de titluri dupa aparitia acestei legi insa situatia mea e diferita. Fostului proprietar i s-a preluat imobilul fara titlu valabil si anterior aparitiei legii 213 formuleaza si castiga prin instanta in contra statului rectificarea de cf pe drept comun si este inscris in cf din 1999; inainte de inregistrarea actiunii pe drept comun, statul vinde imobilul chiriasului pe legea 112; din 1999 si pana azi (10 ani) proprietarul incearca sa evacueze chiriasul care de altfel nu a incheiat niciodata vreun contract de inchiriere; proprietarul castiga in fond si apel, acum e in recurs si recursul este suspendat pana la rezolvarea actiunii in comparare de titluri initiata de chirias in baza legii 1/2009; mai trebuie spus ca proprietarul a incercat fara succes sa anuleze contractul chiriasului insa actiunea sa a fost respinsa ca fiind lipsita de interes, cata vreme el era deja proprietar tabular. Ce parere aveti, e admisibila actiunea promovata de chirias pe legea 1 in aceste conditii? va multumesc.