legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la acesta intrebare. In caz afirmativ cum considerati ca se "impaca" L 1/2009 cu jurisprudenta CEDO?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor incumeta la dezbaterea acestui subiect.
Am uitat sa mentionez: art. 1447 cod civ. stipuleaza reparatiile mici, numite locative ce cad in sarcina locatarului:usi, ferestre, geamuri, parchet, etc. Sa inteleg ca in situatia in care eu va trebui sa platesc sporul de valoare atunci voi plati numai reparatiile acoperisului si a burlanelor?
Va multumesc
Buna ideea. Dar icralul s-a pus la adapost in aceasta privinta. In protocolul de predare primire au specificat ca proprietarii nu vor avea in viitor nici o pretentie cu privire la imobil. La vremea respectiva era incidenta legea 10 asa ca nu mi-am facut probleme si am semnat. Dar nu am semnat si punerea in posesie cu Primaria in privinta terenului, deoarece am cerut indreptre eroare materiala - pt. care sunt in recurs - deoarece raportul de expertiza constata un teren mai mare, iar decizia mentioneaza doar suprafata specificata in cererea initiala, cea rezultata din acte. Prin expertiza s-a demonstrat faptul ca terenul se extinde cu inca 140 mp (ocupati de un bloc construit in 1960).
Ma poate ajuta faptul ca nu am semnat punerea in posesie cu Primaria la eventuale pretentii impotriva icralului ca administrator sau a Primariei?
desigur ca nu mai puteti avea pretentii la icral sau primarie in baza legii 10 - ca doar ceea ce se putea face pe legea 10, adica sa va dea inapoi imobilul in starea care este s-a facut. dar pretentiile sunt in baza codului civil!!!! si nu in baza legii 10 si in baza faptului ca s-a constatat lipsa sau nulitatea absoluta a titlului statului. doua lucruri complet diferite!!
daca ei au inlocuit de ex. gresia veche cu gresie noua nu este spor de valoare.
reparatia acoperisului si a burlanelor ar trebui intr-adevar platita, dar doar PRO RATA. o lucrare care are sa spunem o durata tehnica normata de exploatare de 20 de ani si s-a facut acum 18 ani (ca exemplu!) nu poate fi platita integral!!! ci doar la valoarea ramasa.
.O intrebare cine poate sa-mi raspunda. Am gasit un act de vanzare cumparare din 1929 cu privire la mai multe parcele teren intravilan si extravilan. Mai pot face ceva?
Va multumesc.