sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?
Dupa decizia de care v-am spus mai sus, mi-a mai dat una in care spune ca incepand cu data de 25.08 inceteaza c.i.m. cu art. 65(1), dat fiind faptul ca am refuzat postul oferit.
Aceasta nu am semnat-o, am vrut sa citesc intai contr. colectiv de munca (ptr. salarul compensatoriu), am spus ca voi semna dupa ce voi citi, el s-a suparat si m-a trimis acasa.
E o problema mare faptul ca nu am semnat astazi? Ce consecinte poate avea?
Eu oricum vreau sa plec, aveti dreptate d-nule Valeriu, nu se mai poate lucra in conditii normale, sunt f sigura ca dak acceptam postul de contabil, dupa o luna il desfiinta oricum....sau ma sicana in continuare si tot plecam...
Cei de la ITM m-au sfatuit sa cer salarul compensatoriu chiar daca nu se mentioneaza in ccm-ul nostru, pt ca se aplica prevederile celui la nivel national. Dar sa nu fac asta decat in septembrie, dupa ce imi vor fi platit preavizul. E corect asa?
Multumesc.
1. Salariul compensator trebuie sa v-il plateasca cel tarziu odata cu ultima plata pe care o luati de la angajator..
2. Cred ca cea de a doua decizie este decizia de concediere care va fi inregistrata la ITM.
3. Pana acum merge conform legii.
4. Cititi din nou tot ce v-am raspuns pana acum, sa stiti cum trebuie procedat. Daca apare ceva nou, reveniti!
Acum am vazut ce mi-ati scris mai sus.
Deci pot sa nu semnez acum decizia de desfacere, ei pot sa o faca la expirarea preavizului.
Daca semnez acum, nu mai pot lua concediu medical sau chiar daca iau, oricum contractul inceteaza pe 25.08 pt ca eu am semnat ca sunt de acord,nu?
Am inteles bine?
Daca nu semnez acum decizia de desfacere, pot lua medical si perioada preavizului se lungeste cu perioada medicalului.
Cat despre salarul compensatoriu, cum sa fac? In ce termen trebuie sa ma incadrez ca sa-l cer? Fac o adresa la firma dupa ce semnez decizia de desfacere? ... si una la ITM in cazul in care nu mi se acorda?
1. Puteti sa semnati si acum decizia dar daca intrati in medical va trebui ca angajatorul sa faca alta decizie. Treaba lor daca vor sa munceasca mai mult.
2. Faceti o cerere pentru salariul compensator si precizati in ea ca daca nu il plateste ii veti da in judecata. La asta nu va poate ajuta ITM, nu-i poate obliga sa va dea banii.
Va mai intreb doar ceva :
Astazi mi-a spus ca nu vrea sa mai vin la lucru deloc, ca imi plateste preavizul. Dupa cum am mai spus, eu de ieri nu mai am acces in contabilitate. Fetele lucreaza in continuare, eu nu le mai pot verifica, pe perioada preavizului eu nu mai sunt raspunzatoare pentru acest departament?
I-am spus ca e ok, n-o sa mai vin, dar sa-mi dea scris ca nu mai raspund de activitatea fin-ctb a departamentului incepand cu data de 27.07, pt ca de ieri mi-a interzis sa mai lucrez.
Nu vrea sa-mi dea nimic scris, atunci daca eu nu ma duc la servici cele 4 ore si el nu mai recunoaste ca de fapt el nu vrea sa ma mai duc, nu ma poate pune nemotivat? Dupa cum il cunosc, e in stare de orice.
Are dreptul sa-mi interzica sa merg la serv cele 4 ore doar verbal? Si sa nu ma primeasca efectiv in firma?
Preaviz
Lary_13
Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)