sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?
Programul de lucru se poate modifica tot cu acordul angajatului.
S-ar putea sa va treziti ca nu va mai deconteaza nici abonamentul, se poate. Unde este prevazut ca sunt obligati sa edeconteze transportul?
Poate le convine pentru ca preavizul si salariul compensatoriu pe care trebuie sa vi le plateasac la concediere, vor fi corespunzatoare programului de 4 ore, deci reduse la jumatate, nu?
inclusiv zilele de concediu vor fi platite cu mai putin bani.
Deci va mai folosesc la munca si va dau mai putini bani chiar daca va concediaza.
buna ziua,astazi am primit urmatoare instiintare de la firma"informare desfiintare loc de munca"!vreau sa-mi spuneti daca e ok sa o semnez...
''va aducem la cunostiinta desfiintarea locului de munca din motive economice.Societatea nu mai are disponibile alte locuri de munca raportat la nivelul preg dvs profes. ,insa am solicitat conform preved legale in vigoare sprijinul ag terit de munca in vederea redistrib dvs coresp pregat profes. prin informarea nr 282 din data de 10.08.2009.In consecinta,vi se acorda un preaviz de 20 zile lucrat. in perioada 10.08.09-
4.09.09
Mentionam ca potrivit art 78(alin 1) din CIM unic la nivel national pe anii 2007-2010 unit.va acorda in afara drepturilor cuvenite la zi ,o compensatie in valoarea unui salariu de baza brut lunar"
urmeaza jos semnaturile de rigoare,cu am luat la cunostiinta.....
este ok ?pot sa beneficiez de somaj?
Beneficiati de somaj numai daca indepliniti si conditia stagiului de cotizare : minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii. Cealalata conditie este indeplinita, deoare c.i.m. a incetat pentru motive neimputabile dvs.
In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
daca aveti stagiul precizat de freeelis, veti beneficia de somaj.
Veti avea nevoie de la angajator, in afara de cartea de munca si de adeverinta tip pentru somaj cu veniturile/stagiul pe ultimele 12 luni, minim.
Buna ziua. Am urmarit subiectul pt ca , si eu ma aflu in aceasi situatie si am nevoie o sfatuire de specialitate. Lucrez la o firma, in vanzari.. nu mai merge...nimik nou pana aici..si ieri mi s-a cerut telefonic demisia cu acordul partilor. Firma este din Buc, eu din Cta. Nu am acceptat, i-am explicat sefului direct, cel care mi-a solicitat demisia, ca nu pot face acest lucru, ca am nevoie de somaj, ca de munca acum nu se prea gaseste, si mai ales in vanzari. A ramas ca ma suna, sa-mi zica decizia lui. luandau-l la tel pe " nu stiu" in brate. Inca nu m-a sunat, dar constat ca se intereseaza, la colega mea dc sunt la munca sau nu. Stiu ca tb sa stau la munca, indiferent dc am ce face sau nu, eu avand munca de teren. Mi-au oprit si accesul la mailul de munca si programul in care imi desf activitatea, Charisma. Acum ce sa fac, stau si astept decizia lor. Stiu ca au 2 var. 1 pe disciplina, 2. restructurare. Avand in vedere ca am colega de munca , pe acelasi post, nu poate fi vorba de restructurare, nu? NU imi dau demisia oricum, dar as dori sa am sprijinul dv. in caz ca primesc vreo hartie de la ei. Va multumesc anticipat.
Preaviz
Lary_13
Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)