sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?
chiar daca dreptul la concediu al salariatului nu poate fi ingradit, angajatorul are la randul sau dreptul sa aprobe, sau nu, cererea de concediu.
nu poti decat sa astepti sa vezi ce se mai intampla.
Se pare ca seful tau se codeste sa-ti dea papucii.Ar vrea sa-ti dai tu demisia.Dar nu trebuie sa o faci.Nu are ce rau sa ti se intample.Incearca sa faci asa:
1. Cerere de concediu pe care sa o formulati de asa maniera incat sa treceti si temeiul legal adica....subsemnata,angajata la ...cu CIM nr/data,in functia de, va rog sa-mi aprobati, conform Art.141, alin.3 Codul Muncii, efectuarea concediul de odihna restant aferent anului 2008, incepand cu data de....
2.Aceasta cerere TREBUIE sa aiba un numar de inregistrare datat.
3.Asteptati ....iar in cazul in care nu fac nici o miscare mai vedem....=D>
Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
ok. dar concediu medical nu-mi pot lua? ca o hartie as putea obtine usor... La munca situatia e f tensionata. Ce parere aveti de concediu medical, ca acesta nu tb aprobat, nu?
Preaviz
Lary_13
Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)