sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?
Daca pentru ziua de 8 iunie ( zi libera legal ) nu am cerut zi libera si au trecut 30 de zile, care este baza legala pentru a cere plata 200% pentru aceasta zi?
Nu am fost pontati la serviciu in acea zi, dar se poate dovedi ca am lucrat.
CCMN nu face distinctie intre salariul net sau brut ... Parerea mea este ca se acorda un salariu brut, din care se scad contributiile datorate statului.
Pentru orice plata cuvenita si neachitata stiu ca tremenul de prescriere este de 3 ani. Deci in termen de 3 ani puteti solicita plata drepturilor cuvenite si neachitate.
Puteti sesiza si Inspectia Muncii pentru ca a lucra intr-o zi (mai ales sarbatoare legala) si a nu fi pontat inseamna "cosmetizare" pontaj = fals in acte.
Va multumesc tuturor pentru consultanta oferita, m-a ajutat foarte mult.
Astazi am facut o adresa firmei prin care le-am aratat ca au incalcat prevederile contr. colectiv de munca (in legatura cu postul si salarul oferit) si a celui la nivel national (prin refuzul de a-mi da salarul compensatoriu) si am cerut aceste drepturi. Le-am mai spus ca daca nu -mi dau voie sa vin in perioada preavizului si nu-mi da scris acest lucru, ma duc la ITM, fac o sesizare si o sa stau 4 ore in fata firmei, in masina.
Se pare ca i-am speriat putin pentru ca in final au scris o conventie prin care spun ca renunta la preaviz dar ca o sa-mi plateasca salarul pentru aceasta perioada, salarul compensatoriu si zilele de concediu neefectuate pt 2009.
Acum ramane de vazut daca se si tin de cuvant, voi vedea asta doar la expirarea preavizului, in ultima zi de preaviz ar trebui sa primesc toate drepturile salariale, nu?
Preaviz
Lary_13
Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)