avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata sau concediere?

buna ziua,

sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?

va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa fac!!!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:51, 21 Noiembrie 2009
1. Daca nu semnati nimic, nici un document contabil, nu aveti nici o raspundere.
2. Daca nu vrea sa va dea scris, mergeti in fiecare zi, 4 ore, la servicu si stati pe undeva sa va vada portarul sau altcineva care este mai vizibil pe acolo, prin unitate. Asta e situatia cu unii patroni nesimtiti si cu juristii lor care nu ii invata cum sa procedeze legal.
3. Faceti si o scrisoare catre ITM in care spuneti ca in perioada preavizului de 20 de zile lucratoare vi s-a interzis sa veniti la serviciu dar nu vi s-a dat in scris asa ceva. Sa fie un document acolo, ca nu strica.
Va multumesc din suflet.
O sa semnez atunci decizia maine si .... cum spuneti: treaba lor daca vor munci de 2 ori in caz ca se intampla un medical.

Voi mergedimineata la servici, iar daca ma va da afara ma voi duce la ITM.

Vacanta placuta!
tudorvaleriu a scris:

1. Salariul compensator trebuie sa v-il plateasca cel tarziu odata cu ultima plata pe care o luati de la angajator..
2. Cred ca cea de a doua decizie este decizia de concediere care va fi inregistrata la ITM.
3. Pana acum merge conform legii.
4. Cititi din nou tot ce v-am raspuns pana acum, sa stiti cum trebuie procedat. Daca apare ceva nou, reveniti!


Datorita faptului ca decizia de incetare care trebuie dusa la ITM incepe cu:
" Avand in vedere desfiintarea locului de munca al d-nei .. si faptului ca societatea i-a oferit un alt loc de munca in cadrul societatii dar d-na .. a refuzat deoarece nu corespunde cu pregatirea ei" etc, mai pot beneficia de salarul compensator cf art.78 (1) din contractul colectiv de munca la nivel national?
Bineinteles.
Daca scriu in cererea pentru acordarea salarului compensatoriu ca solicit retribuirea mea cu o compensatie egala cu valoarea salariului meu lunar actual, e ok exprimarea?

N-au sa -mi dea net-ul si pe ala sa-l impoziteze apoi? Eu stiu ca se acorda brutul, nu?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)