avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata sau concediere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata sau concediere?

buna ziua,

sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar fi bine sa imi dau demisia chiar astaz si sa predau masina si telefonul ni sa nu mai vin nici in perioada de preaviz (chiar daca o sa fiu platita)
vestea nu ma socheaza pt ca de cateva zile am vazut anunturi de recrutare pe internet pt acelasi job ca al meu dar nu stiu ce sa fac daca sa imi dau demisia sau sa ma concedieze ei. motive de concediere nu au pt ca eu treaba mi-am facut-o constiincios pana acum. as vrea sa stiu daca in cazul unei concedieri vor fi efecte neplacute cand voi vrea sa ma angajez in alta parte
pe de alta parte ma pot forta sa imi dau demisia?

va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa fac!!!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:51, 21 Noiembrie 2009
Având în vedere dispoziţiile art. 38 din Codul muncii, nu este admisibilă renunţarea salariatului la termenul de preaviz, nici prin act unilateral, nici prin acord cu angajatorul.
N-am stiut asta, s-ar putea sa-mi fi intins o cursa?
In conventie scrie ca el renunta la preaviz, eu doar ma conformez pt ca nu ma mai primeste in firma.
A nu va mai primi la munca nu este o optiune a angajatorului. Este de datoria lui sa va primeasca pana la momentul incetarii contractului.
Dorintele angajatorului nu reprezinta baza legala.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
buna ziua!nu v-am mai deranjat in ultimul timp deoarece la firma lucrurile par ca s-au linistit deocamdata,la modul ca nimeni nu-mi mai cere demisia!ultima data cand am vb cu seful meu(mentionez ca firma isi are sediul in bucuresti,legatura se tine doar prin telefon si din cand in cand vizite)l-am intrebat ce se mai aude cu demisia si mi-a spus ca deocamdata nu se mai aude nimic,sa-mi fac in continuare treaba,sunt in continuare angajata lor dar nu se stie ce se va intampla,ori referate,ori scaderea nr de ore din program,dar cu somajul mai greu...si ca sunt singura dintre cei vizati care nu si-a dat demisia...simt ca ceva e in neregula pt ca mi se pare ciudat ca toti sa-si fii dat pur si simplu demisia,fara sa li se dea nici macar un salariu compensator,iar eu,singura care nu mi-am dat demisia...nu s-a luat nicio masaura impotriva mea(referate,avertismente,presiuni)
astazi mi s-a spus ca se va face trecerea la fractiune de norma,asa ca voi lucra 40 h p luna...salariul ar fii echivalentul a 130 lei...fac lucrul asta ca sa scape cat mai repede de mine dar eu le-am spus ca in conditiile in care imi gasesc loc de munca plec...in CIM meu,la durata muncii scrie norma intreaga,8 h pe zi,40 h pe sapt!mai jos,sectiunea b,scrie"programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern /contractului colectiv de munca aplicabil"!asta este punctul 1 cu norma intreaga!la punctul 2 este trecuta fractiunea de norma unde in paranteza scrie cel putin 2 h pe zi!eu am semnat in martie scaderea de salariu(am ajuns la min pe economie)si n-am comentat nimic atunci,am zis sa fie bine dar acum...sfatuiti-ma ce pot sa fac in situatia asta!pot sa refuz fractiunea?daca da,ce se poate intampla in cel mai rau caz?au dreptul sa ma treaca la fractiune de norma?nu inteleg de ce le convine asa,tinand cont ca tot trebuie sa-mi plateasca impozitele si pe deasupra si abonam lunar la RAT care valoreaza mai mult de jumatate din cei 130 lei

Alte discuții în legătură

Acordarea de salarii compensatorii ramona800 ramona800 am fost anuntata de catre managerul meu verbal ca aceasta luna este ultima in care voi lucra aici deoarece se restructureaza postul meu. posibilitatile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)